1. Gerucht: Firmware-update hint naar nieuwe Switch met twee schermen

Gerucht: Firmware-update hint naar nieuwe Switch met twee schermen

Mysterieuze codenaam

De laatste grote firmware-update van de Nintendo Switch hint mogelijk naar een nieuw Nintendo Switch-model met twee schermen. Dat beweert vulnerability onderzoeker Mike Heskin.

De update werd gisteren plots uitgebracht door Nintendo. Er kwamen een aantal nieuwe functies uit, zoals de mogelijkheid om de besturing van de controllers te herindelen naar persoonlijke voorkeur. Nu heeft onderzoeker Mike Heskin nog iets mysterieus ontdekt in de data van de update. Daaruit blijkt dat deze update een onaangekondigd Nintendo Switch-model ondersteund onder de naam: nx-abcd.

Heskin deelde zijn bevinding op Twitter met nog wat extra informatie over dit mysterieuze Nintendo Switch-model. Volgens de onderzoeker is het meest interessante detail dat er bewijs is dat dit nieuwe model gebruik maakt van een tweede scherm. Hoe dat in zijn werk gaat is nog niet te zeggen. De tweet van Mike Heskin is hieronder te bekijken.

Een nieuw Nintendo Switch-model is nog niet officieel aangekondigd door Nintendo. Wanneer en of dit gaat gebeuren is op het moment van schrijven niet duidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • De DS-switch
 • Nee niet weer 2 schermen aub. Houdt het gewoon hierbij. Star Fox Zero bijvoorbeeld s keihard verneukt door het gebruik van een 2e scherm. Als Nintendo een nieuwere versie van de switch maakt laat het een sterkere Switch zijn. Maar niet weer een 2e scherm aub.
 • @smaakmaker

  Kaassie.. positief blijven mooie brombeer ;)
 • @benjaminben

  Ik ben ook in een uiterst goede bui op wat vis irritaties bij Animal Crossing na haha. Maar 2 schermen heeft in mijn optiek alleen echt goed gewerkt in de Zelda games om je map en items te pakken in Windwaker.

  Maar het heeft de laatste Star Fox game bijvoorbeeld geen goed gedaan. Want met normale controls was deze game veel beter geweest.
 • Prima, zolang het maar optioneel blijft en ik straks de nieuwe Zelda en andere games ook gewoon kan spelen met een enkel scherm ;)
 • Ik vond het bij de DS best leuk, maar deze console kan ook op de tv. Doe mij maar gewoon een enkel scherm hoor.
 • Gisteren nog eens de 3DS opgezet en Rayman 3D gespeeld.

  Heel jammer dat de 3DS finito is want ie dingen zijn geweldig en jammer genoeg ook uniek (3D).
  Je kan gewoon geen DS en 3DS games emulaten op andere toestellen imo.

  Ik heb schrik om er nog op te spelen. Die dingen zijn zeldzaam geworden.

  Maar wie weet brengt Nintendo weer zo'n gekke gadget uit die er voor gaat zorgen dat DS games weer speelbaar worden op een nieuwe Nintendo Switch console/handheld.
 • @Don Carpaccio

  De (3)DS was echt een geweldig apparaat inderdaad.

  Zo ontzettend veel op gespeeld.
 • Misschien kan je straks wel gewoon 2 schermen op 1 Switch laten projecteren of dat je ze aan elkaar kan koppelen. Zoals je met Super Mario Party ook kan. Zodat iemand op TV kan spelen en handheld modus en geen scherm hoeft te delen. Voor 2 spelers in 1 kamer zou dit echt geweldig zijn met bepaalde spellen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren