1. Update: Assassin's Creed Ragnarok-lek is nep

Update: Assassin's Creed Ragnarok-lek is nep

Screenshots gemaakt in Unity

Op 4Chan is een lijst aan vermeende details over 'Assassin's Creed Ragnarok' geplaatst. De game zou uitkomen in 2020 voor de huidige en volgende generatie consoles.

[update]Inmiddels zijn de geruchten ontkracht en blijken de screenshots gemaakt in Unity en het zijn de Unity Blacksmith free assets.]

De game, die de codenaam Kingdom draagt, zou Ragnar Lodbrok uit de Great Heathen Army volgen en zich afspelen in het Vikingentijdperk. De speler zou een bondgenoot van Lodbrok spelen. De map zou bestaan uit Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland met verschillende nederzettingen per koninkrijk. Nederzettingen maken volgens de lijst onderdeel uit van de in-game economie, zijn samen te stellen en 'grootschalige gevechten' zouden een middel zijn om vijanden te verzwakken.

Qua gameplay zou Ragnarok dichtbij de afgelopen delen blijven met onder andere rpg-elementen, een adelaar en zeeslagen. Dit laatste zou teruggeschroefd zijn ten opzichte van de laatste delen in ruil voor 'meer exploratie'. Spelers zouden gemotiveerd worden om omgevingen te verkennen door betere loot en het verwijderen van vraagtekens op de map. Verder zou co-op terugkeren uit Assassin's Creed Unity.

screenshots

Volgens het bericht zou de game ontwikkeld worden door Ubisoft Montreal. Assassin's Creed 4: Black Flag- en Origins-regisseur zou de game regisseren en er zou zelfs al dlc in de maak zijn die alle negen rijken uit de Noordse mythologie beslaat. Het hoofdverhaal zou ook geworteld zijn in mythologie, namelijk het vinden van een kluis en Mjölnir, de hamer van Thor.

Het is onduidelijk in hoeverre het gerucht betrouwbaar is. Vermeende pre-alpha-beelden zouden een blik geven op hoe de game eruitziet, vergelijkbaar met gelekte screenshots van Assassin's Creed Syndicate en Origins. Het valt op hoe ongepolijst de foto's zijn, maar gezien de vermeende releasedatum in 2020 is het waarschijnlijk dat de game verre van af.

Ubisoft hintte eerste naar de volgende Assassin's Creed-game op een schilderij in The Division 2. Volgens ingewijden draagt de game de codenaam Kingdom en kiest Ubisoft inderdaad voor een Vikingensetting.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Ik wacht wel tot deze game 25 euro is . Meer vind ik deze overschatte serie niet meer waard. Haak steeds sneller af met deze serie merk ik.
 • Klinkt goed, blijkbaar gaan ze dus nog groter dan AC Odyssey en daar ben ik blij mee. Als het voor de rest ook net zo'n zelfde kwaliteit heeft als Origins en Odyssey dan is het helemaal goed want die waren kwalitatief heel erg goed (al is er altijd ruimte voor verbetering). Mooi ook dat ze er de tijd voor nemen, aangezien Ashraf Ismail en zijn team van Ubisoft Montreal er aan werken zijn ze er als hij volgend jaar uitkomt minstens 3 mee bezig geweest.

  Mooi ook dat ze doorzetten met de Isu artefacten en dat ze met de DLC door blijven gaan met de mythische kant van AC ten volste te benutten.

  Kan haast niet wachten om de limited edition te kopen. Misschien dat ik keer zelfs wel de 150 euro kostende editie koop (ligt er aan wat er allemaal in zit maar in principe is dit een game die zo'n prijs voor één limited edition wel rechtvaardigd)
 • @Meta_coola

  Meningen verschillen maar ik vond de laatste AC helemaal niet zo goed veel herhalingsoefeningen van eerdere delen. Word tijd dat de serie echt een keer helemaal op de schop gaat zoals Nintendo met Zelda deed en Sony met God of War deed. Maar dat gaat niet gebeuren ben ik bang. Bij veel 3rd party titels is de kwaliteit ver te zoeken.
 • @legogamingfan

  Sowieso niet een herhaling van de eerdere delen. Ja odyssey lijkt in de basis heel veel op Origins (maar dat is positief) maar het lijkt en voelt zeker niet meer aan als Syndicate en de delen daarvoor. Daar hebben ze het roer te veel voor omgegooid. (er is een reden waarom er fans zijn die Origins en Odyssey niet meer als een AC game zien, namelijk dat er te veel veranderd is.)
 • @Meta_coola

  De laatste games zijn iets anders dan eerdere delen. Maar de missies zijn voor mij steeds te weinig afwisseling. Het upgrade systeem is al in zoveel games gedaan en beter. Dan de combat die is leuk hoor maar vind het ook niet heel bijzonder vergeleken met andere games. Plus het verplichtmoeten levelen dat zou niet erg zijn. Als de sidemissies eens leuk zouden zijn. En niet zo ontzettend traag zou gaan door deze terugkerende minpunten ben ik bij odyssey al af gehaakt op level 12
 • @Meta_coola
  "Misschien dat ik keer zelfs wel de 150 euro kostende editie koop (ligt er aan wat er allemaal in zit maar in principe is dit een game die zo'n prijs voor één limited edition wel rechtvaardigd)"

  #rozebril
 • @blue_blade_3
  #nogsteedsgeenrozebril #blue_blade_3metz'nhaatbril
 • @Meta_coola

  Waarom mogen mensen AC niet bekritiseren? Jij vind het leuk en bekijkt de serie door een iets roze bril. En andere vinden de serie wat overschat niets ergs aan.
 • @legogamingfan

  Waar klaag ik hier over dat mensen kritiek hebben? Juist nergens.

  Ik reageer op Blue omdat hij zegt dat ik een roze bril heb qua AC en dat is niet op feiten berust.
 • @Meta_coola
  #nofacts
 • @blue_blade_3

  Inderdaad wat jij zegt zijn #nofacts.
 • @Meta_coola
  #laatstewoord
 • @blue_blade_3

  Er valt met hem niet echt te spreken. Zou het gewoon laten zitten. Meta Coola blijft ontkennen dat hij een roze bril heeft met sommige titels. En dus kun je het beter laten gaan.
 • @legogamingfan
  Zou beter zijn ja, maar daar ben ik te koppig voor;) als een ander in herhaling mag vallen, mag ik het ook.
 • @Meta_coola

  Heb me sinds dag 1 goed vermaakt met AC. Toch was Origins een verademing, na de enigszins sleets geworden reeks. Alleen Oddysee heb ik nooit gespeeld; op de een of andere manier trok dit deel mij niet…

  Ik kijk uit naar een mogelijk nieuw deel in Scandinavië. Wel hoop ik dat ze enkele- inmiddels verouderde - gameplay elementen aanpassen: vlaggetjes of veertjes verzamelen zonder duidelijk doel, torens beklimmen om de map vrij te spelen en andere zich zelf herhalende taken die niets toevoegen aan het verhaal of the immersion, maar enkel bedacht lijken te zijn om de speler bezig te houden, mogen er wat mij betreft uit. Een zichzelf respecterende ontwikkelaar heeft dergelijke foefjes mijns inziens niet nodig om de speler te blijven boeien (kijk voor inspiratie bijvoorbeeld naar andere grote open-world games zoals The Witcher of RDR2).
 • @Gewoonfox
  "vlaggetjes of veertjes verzamelen zonder duidelijk doel"

  Zijn er al sinds Origins uit

  "torens beklimmen om de map vrij te spelen"

  Sinds Origins zijn de torens er enkel om fast travel punten te unlocken en aantal objecten te highlighten. En Odyssey motiveert je om op onderzoek te gaan en functioneren de torens alleen nog maar voor fast travel.

  "Zich zelf herhalende taken die niets toevoegen aan het verhaal of the immersion, maar enkel bedacht lijken te zijn om de speler bezig te houden"

  Sinds Origins zijn de meeste side missions er vooral om de lore van de AC werelden te vertellen en de immersie te vergroten. De meeste side missions van Odyssey zijn zelfs onpar met die van the witcher 3.
 • @Meta_coola

  Er valt als het over AC gaat niet met je te praten als je zonder blozen zegt dat die sidemissies van AC van een the Witcher 3 level zijn. En je zegt nog geen roze bril te hebben. Dan houdt het op. Maar goed ik hoop op een volledige vernieuwing van deze serie. Dan kan het wat worden. Maar Ubisoft kennende zal het gewoon AC deeltje nummer zoveel zijn. Zoals ze dat ook met Far Cry etc doen. Alleen die Mario and Rabbids, Rayman, Rainbow Siege en for honor games waren verfrissend vergeleken met hun andere grotere titels.
 • @legogamingfan

  Komt omdat de side missions van Odyssey gelijkwaardig zijn aan het niveau van de side missions van the witcher 3.
 • @Meta_coola

  Dat vind jij. Maar de meeste mensen zijn het daar absoluut niet mee eens En het is ook niet waar. De side missions in Odyssey zijn van een bijzonder bedroevend niveau en dat zijn de sidemissions in the Witcher 3 niet. Maar goed ik geef het op. Als je nog ontkent dat je door een roze bril kijkt als het over Ubisoft of AC gaat houdt het helaas op. Geef het dan tenminste toe dat je het doet. Het zou het minder vermoeiend maken om met jou te communiceren.
 • @legogamingfan

  Het zou ik minder vermoeiend zijn als jij nu eens toe geeft dat je Kaassouflee bent want echt met elke post zeg echt exact hetzelfde als kaas (omdat je kaas bent) maar dan ook echt 100 % exact het zelfde.

  Als je onder een andere naam weer online wil komen om zo je ban van onbepaalde tijd wil omzeilen moet je toch ook echt beter je best doen om je gedrag te veranderen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren