1. Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Eén van de redenen van zijn ontslag

Oud-vicepresident van gamebedrijf Konami Digital Entertainment, Hideo Kojima, zou geld voor de game Metal Gear Solid 5 hebben gebruikt om aan project P.T. te werken. Dat beweert de Franse nieuwssite Gameblog.

Volgens Gameblog zou Kojima geld van de ontwikkeling voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben gebruikt om in het geheim met een klein team aan de Silent Hill-demo P.T. te werken. Het bestuur was niet op de hoogte van de ontwikkeling en kwamen er pas achter toen het project werd aangekondigd tijdens Gamescom 2014. Tijdens de presentatie werd er een speelbare teaser van de nieuwe Silent Hill-game getoond en uitgebracht. De pr-afdeling van Konami was niet op de hoogte van Project P.T. en konden de vragen van de enthousiaste fans en pers niet beantwoorden.

Het Franse nieuwsplatform zegt ook dat Kojima in het geheim met Sony een lege vennootschap aan het oprichten was om P.T. op de PlayStation 4 uit te gaan brengen. Deze geheimzinnigheid rondom P.T. en het gebruik van Metal Gear Solid 5-geld zou een van de redenen zijn geweest van het ontslag van Kojima bij Konami.

Gameblog.fr zegt dat de spanningen tussen Konami en Kojima inmiddels zijn opgelost en er weer veel communicatie is tussen beide partijen. Volgens het platform bestaat er zelfs een kans dat Konami en Kojima Productions, het bedrijf van Koijma, in de toekomst gaan samenwerken. Het is niet met alle zekerheid te zeggen of al deze informatie klopt, want zowel Konami als Kojima hebben geen officiële verklaring gegeven over het ontslag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Dat zou wel een hoop verklaren.
  • Tja, uiteindelijk was dit toch ook voor Konami.. eigenlijk zouden ze blij geweest moeten zijn
  • @Jowy Neen dat moeten ze niet. Ze moesten op voorhand op de hoogte worden gebracht, maar de heer Kojima voelt zich onaantastbaar.
  • @Jowy

    Hoe denk je dat jouw werkgever zal reageren als jij geld van het bedrijf, bestemd voor een bepaald project, zonder overleg uitgeeft aan je eigen snoepprojectjes?

    Meneer heeft mazzel dat het slechts bij ontslag bleef. Juridische stappen hadden ook kunnen volgen…jammer genoeg wordt hem een hand boven het hoofd gehouden, iets wat ze voor jou of mij niet zouden doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren