1. Gerucht: lanceergames Xbox Scarlett komen mogelijk ook naar Xbox One

Gerucht: lanceergames Xbox Scarlett komen mogelijk ook naar Xbox One

En Rare en Ninja Theory zouden aan multiplayer games werken

In een artikel heeft Windows Central gemeld dat Xbox Scarlett-games mogelijk ook naar de Xbox One komen in de eerste periode van de nieuwe console. Ook zouden Rare en Ninja Theory aan nieuwe online games werken en zou Age of Empires 4 niet getoond worden.

"We hebben gehoord dat er mogelijk, op z'n minst bij lancering, een periode is waarin nieuwe Xbox Game Studios-titels voor beide Xbox Scarlett-consoles en de originele Xbox One uitkomen. Dit hangt af van de status van Game Core, dat een ontwikkelomgeving is die niet naar oudere Xbox-consoles komt, omdat het gelinkt is aan de ontwikkeling van Windows Core OS. De details zijn schaars, dus neem het met een korrel zout."

De website lijkt zekerder over de ontwikkeling van andere Xbox-games, zoals die van Rare. De studio zou aan een nieuwe multiplayer game werken naast Sea of Thieves. Ook bestaat de mogelijkheid dat Ninja Theory aan een 'soort van multiplayer game' werkt in de geest van For Honor en Absolver.

Microsofts E3-presentatie vindt plaats op zondag 9 juni om 22:00 uur. Zie hier ons volledige overzicht van persconferenties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Ik had niet anders verwacht gezien de strategie en het steeds meer uitbreiden van gamepass. Het biedt meer opties om games op te laten spelen en ms gaf al jaren terug aan dat juist het delen van de achterkant van t platform over het xboxmerk heen prio krijgt. Gezien zeker de x over wat power beschikt en zo ook meer afzet te creëren is zou t me verbazen als dit niet zo was.
 • De persco van Microsoft is toch op zondag, niet op maandag?
 • @MythicZ oeps, klopt ja!
 • @Jack O En dat is dan op 9 juni, niet op 10 :P
 • @MythicZ oh damn, bedankt. De tijd had ik wel goed in ieder geval…
 • @Jack O Haha precies!
 • Jack O: je moet de rest van het artikel ook nog ff nakijken. Staan veel fouten in. Onder andere "de de", " mogelijkheid … mogelijk" en een losse ".
 • Waarom niet vette single-player games zonde.
 • @Wonderboy32

  Laat Microsoft zich maar verder focussen op sterke multiplayergames en racegames.

  Wat de een mist (PlayStation), moet de andere maar opvullen!
 • Helemaal mee eens. En ik wil age of empires ook maar dan wel in het groot. Of loepzuiver dikke 4k etc en zelfde gameolay als de vorige delen
 • Ik wacht liever een jaar op een game dan dat ik een jaar moet wachten op een teaser.

  Age of Empires 4.
  Metroid Prime 4.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren