1. Gerucht: Meer informatie Pokémon Sword en Shield gelekt

Gerucht: Meer informatie Pokémon Sword en Shield gelekt

Nieuwe Pokémon-games al gelekt voor release

Er is mogelijk meer informatie gelekt over Pokémon Sword en Shield. De games lekten namelijk al op 4Chan voordat ze werden aangekondigd.

De anonieme lekker plaatste op 21 februari al een bericht op het forum waarin de namen van de games werden onthuld. Ook wist hij of zij te vermelden dat de regio is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk, wat duidelijk in de onthulling naar voren komt.

Zoals veel 4Chan-lekken geloofden gebruikers de informatie destijds niet, maar nu twee bovenstaande details zijn bevestigd, is het interessant om te zien wat de lekker nog meer heeft gedeeld. Zo zouden 'de legendarische pokémon een metalen slang en houten paard' zijn, vermoedelijk de twee pokémon die op de voorkant van de games staan.

pokémon

Ook worden zogenaamde Armored Evolutions genoemd, versies van bestaande pokémon met een pantser. In welke vorm dit in de game zou zitten is onduidelijk, maar de pokémon Armored Charizard, Armored Flygon en Armored Zeraora worden genoemd als pokémon met nieuwe vorm. Meltan, die recent werd toegevoegd aan Pokémon Go, zou hier iets mee te maken hebben.

Hoewel de namen en regio van Sword en Shield correct werden voorspeld, blijft bovenstaande informatie een gerucht. Waarschijnlijk maken Nintendo en The Pokémon Company rond de E3 in juni meer bekend over de games.

Bekijk hier de volledige aankondiging van Pokémon Sword en Shield. De games verschijnen eind 2019 voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Ah een nieuw type evolutie, dat is de vernieuwing waarop we allemaal zitten te wachten natuurlijk.
 • @Shuckles
  Voor de competitive gameplay kan het wel tof zijn. Maar ik begrijp je punt; ik had ook liever andere vernieuwingen gezien
 • Aub niet nog meer verschillende versies van dezelfde Pokémon. Ik vind het al rond uit irritant dat genoeg vette Pokémon al niet viable zijn voor competitive en nu zullen mensen dus hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar meer dezelfde Pokémon gebruiken.

  Ik heb het gevoel dat GameFreak niet echt meer inspiratie heeft voor nieuwe Pokémon…
 • @Nova-6
  Ik snap je punt niet zo goed. Als er nieuwe versies van bestaande Pokémon uitkomen zorgt dat er wellicht toch juist voor dat ze bruikbaar zijn? Met mega evolutie werden Pokémon als pinsir, beedrill en sharpedo bijvoorbeeld ook bruikbaar. Of is dat niet wat je bedoelt?
 • @blue_blade_3 Ik had gelezen dat het vooral om de Pokémon ging die al viable waren, zoals Charizard etc. Maar inderdaad, Mega Evolutions hebben wel geholpen met die 3 Pokémon bijvoorbeeld.
 • @Nova-6
  Dat zou wel jammer zijn ja. Ik snap dat eigenlijk ook niet, want waarom de focus zoveel op dezelfde Pokémon leggen. Is hetzelfde in de TCG, daar zijn het ook vaak dezelfde Pokémon.
 • Als ze de achtergronden, shadowing en lightning nog verbeteren, dan denk ik dat deze games er echt heel mooi uit kunnen gaan zien!
 • @Piet S. oh, dan las ik het bericht verkeerd. Dacht dat het ging over pokemons in Armored Evolutios en de specifieke legendarische pokemon.
 • @Richh

  Klopt, maar ik keek naar die mooie printscreen en dat was het eerste wat in me opkwam, m.b.t. deze game.

  Armored Evolutions vind ik allemaal wel prima hoor. :-)
 • Toen ik voor het eerst de titels hoorde van deze versie, kreeg ik het gevoel dat Nintendo de RPG's in het verleden (middel-eeuwen) af zou laten spelen. Dus de wereld vol Pokémon zonder al het moderne geweld. Ik dacht ; dit is tof! Ik ben erg benieuwd naar het verleden tussen mens en Pokémon maar ook hoe bepaalde technieken er in het verleden uitzagen. Helaas bleek dit niet het geval, al vind ik de setting wel tof. Was bang voor Azië of een andere tropische setting. Dit is meer dan prima.
 • @benjaminben Ik had zelf op een moderne, urban theme gehoopt. Iets in de trend van Black & White, maar dan op veel grotere schaal, met een hele grote stad die als hub functioneert.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren