1. Gerucht: Metroid Prime Trilogy komt in juni uit op Switch

Gerucht: Metroid Prime Trilogy komt in juni uit op Switch

Volgens listing Zweedse winkel

Metroid Prime Trilogy komt mogelijk volgende maand al uit op de Nintendo Switch. Dat zegt een listing van een Zweedse retailer.

Er gaan al een lange tijd geruchten rond over Metroid Prime Trilogy uit gaat komen op de Nintendo Switch. Inet plaatste in 2018 al een listing voor de langverwachte port van de Wii-game. Onlangs zette de Zweedse retailer er plotseling ook een releasedatum bij. Volgens Inet moet de game dit jaar op 19 juni uitkomen. Dit zou al snel zijn, gezien de game dan in minder dan een maand moet uitkomen en Nintendo nog geen officiële aankondiging heeft gedaan. De listing is ondertussen offline gehaald, een screenshot is hieronder te bekijken.

Of de pagina klopt is nog niet met alle zekerheid te zeggen. Het is mogelijk dat Nintendo van plan was om de game te onthullen tijdens de Nintendo Direct in juni op E3, maar dat het coronavirus roet in het eten heeft gegooid. Recentelijk heeft Nintendo ook plots Paper Mario: The Origami King onthuld.

Metroid Prime

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Dat lijkt me vrij onwaarschijnlijk.
 • @smaakmaker

  Klopt, is ook totaal niet nieuwswaardig en totaal onbetrouwbare bron
 • yeah, de MP trilogie!
 • @Soon.

  Haha droog dit
 • @Soon.

  MPT. Maar je zat in de buurt!
 • Benieuwd hoe deze game(s) er in HD uitziet… Is namelijk voor het eerst dat er een Metroid game op een HD-platform verschijnt.
 • Metroid Prime zijn echt games die mij nog steeds bij zijn gebleven van vroeger. Wat vond ik deel 2 tof en vond ik de gevechten in deel 3 echt geweldig. Ondanks dat ik normaal echt niet van de remakes/remasters/deluxeditions ben, zal ik deze hoogstwaarschijnlijk wel kopen.

  Gooi er eens een mooie multiplayer en/of co-op in zou ik zeggen!
 • Hier geloof ik vrij weinig van. Een game die nog niet aangekondigd is die over pak hem beet 3 weken moet uitkomen. Is ook niet op zijn Nintendo om een first party game zo kort te onthullen.

  Zelf heb ik nog nooit Metroid Prime gespeeld. is het de moeite waard en zijn de games nog wel zo sterk in deze tijd?
 • @Snafu9

  Ik heb zelf al een tijdje geen 3D Metroid meer gespeeld, maar destijds vond ik de games ontzettend vet. Het is vooral het verkennen van een onbekende wereld relatief stille wereld wat het zo vet maakt in mijn ogen.

  Veel ontdekken, veel upgrades halen om ergens war je eerder geweest bent verder te kunnen. Prachtige muziek.

  Ik heb de drie delen al los en ook de collectie op de Wii dus ik denk niet dat ik voor een derde aanschaf ga, maar het zijn wel unieke games.
 • @Snafu9

  Metroid Prime 1 is een van de best gereviewde games aller tijden en de beste game uit die generatie. Deel 2 en 3 zijn een klein beetje minder maar nog steeds extreem goede titels. Op dat vlak kan je echt niet missen.

  Hoe het de tand des tijds heeft doorstaan durf ik eigenlijk niet te zeggen. 3D games uit de PS2/Cube tijdperk zijn niet zo mooi en goed oud geworden als Snes games helaas.

  Echter als het hier om een HD remake gaat en die is goed uitgevoerd (Windwaker goed) dan heb je hier 3 flagship topgames voor een prikkie.

  Om wel rekening mee te houden:
  Het is geen shooter zoals Halo of Doom. Het is wat ze toen een First Person Adventure noemden en dat was nieuw.

  Er zit veel onderzoek en backtracking in. Je moet veel scannen, lezen en gear verzamelen om puzzels op te lossen of gebieden voorbij te komen, de hele planeet is in principe 1 puzzel.

  De difficulty is hoog te noemen ook in de actie situaties, die echt episch zijn. Het is daarom ook zeker geen game voor beginners of typische casuals, die verzuipen. De soundtrack is echt amazing.
 • @Ramirez

  Ik vind games uit het GameCube tijdperk grafisch nog prima te doen. Niet alle. Maar heel veel titels zijn nog goed te doen. N64 titels zijn juist niet mooi oud geworden. En persoonlijk vind ik de enige Snes games die nog gaan tegenwoordig Super Mario world, Yoshi Island en Dkc 1 2 en 3. Maar de andere titels zijn grafisch echt ontzettend lelijk. Laatst Star Fox 2 en die Zelda opgestart echt grafisch niet meer te doen.

  Zelda Windwaker HD is geen remake maar een remaster lees ik op Google maar door de mooie grafische stijl is het verschil enorm met de GameCube versie.  Over Metroid Prime games ben ik het volledig met je eens.
 • Geloof er niks van maar het zou wel gaaf wezen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren