1. Gerucht: Xbox Scarlett wordt toch één console

Gerucht: Xbox Scarlett wordt toch één console

Er kan nog een hoop veranderen in de laatste anderhalf jaar

Volgens een bekende ingewijde, die op Twitter bekendstaat als Klobrille, wordt Project Scarlett wellicht toch één Xbox-console.

Op Twitter maakte Klobrille bekend dat Microsoft misschien toch van plan is om de volgende generatie in te gaan met één console in plaats van twee. “Er komen steeds meer berichten naar buiten dat de twee consoles-strategie is stilgezet en dat Microsoft met maar één console komt voor de volgende generatie”, leest de Tweet. “Ik heb verder geen updates, behalve dat plannen anderhalf jaar voor lancering nog kunnen veranderen.”

Klobrille heeft geen duidelijke bron, dus we moeten het nieuws met een grote korrel zout nemen. Reden om aan te nemen dat er toch een kern van waarheid in zit is dat hij de eerste was die aangaf dat Fable 4 in ontwikkeling is bij een Britse studio, dat later werd bevestigd door andere bronnen. Ook lekte Klobrille vrijwel Microsofts hele E3-persconferentie in 2016.

Klobrille is daarnaast zelf niet helemaal zeker van zijn zaak. In een latere Tweet geeft hij aan dat er nog een hoop kan veranderen. “Het is heel goed mogelijk dat Microsoft nog steeds voor twee consoles gaat. Ik herhaal enkel wat ik hoor en kan geen definitieve verklaring bieden met nog anderhalf jaar te gaan”, aldus Klobrille.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Beetje een half bericht dit. Dan zou project Lockheart dus afvallen, de minder krachtige van de twee die meer gericht is op streaming.

  Zou te maken kunnen hebben met de prestaties van die all digital Xbox One S. Als dat een proefballon was en niet goed verkoopt, lijkt het me een goede zet.
 • Ik hoorde meerdere verhalen dat het ontwikkelen voor meer varianten alleen maar lastig is voor ontwikkelaars, en dat Microsoft gevraagd is hier niet mee door te gaan. Vooral als er een flink achter loopt. De PS5 en Scarlett/Anaconda zullen weinig afwijken qua specs denk ik.
  Mijn gok is dat Microsoft dus de goedkope box "weg" doet, en de huidige Xbox One's gebruikt worden om Scarlett/Anaconda games naar te kunnen streamen als goedkoop alternatief. Dat is extra logisch nu bevestigd is dat huidige Xbox controllers "forward compatible" zullen worden.
  Alleen jammer voor mensen met slecht internet én een laag budget.
 • @Gaaiz

  https://www.youtube.com/watch?v=jzmVcasl3ZU
 • @Don Carpaccio
  Ik snap je punt, maar hij is niet bepaald relevant (en Don Mattrick is sowieso een faalhaas).
  In je link gaat het om "always online" en een Xbox zonder discdrive. Nu komt er wel een discdrive en gaat mijn voorbeeld om het kunnen gebruiken van je huidige gen voor next gen streaming, wat ook niet relevant is met je link.. ;)
 • @Gaaiz

  Was ook maar een grapje! :)
 • Damn ik kijk zo uit naar die nieuwe xbox. Sowieso Halo op Launch. Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

  Enige wat ze nog kunnen verpesten is teveel sleutelen aan de huidige controller. Die is al near perfect.

  Ik hoop op een aanbieding icm live of andere abbo waarmee de console price wordt gedrukt. 400+ betalen op launch is een bummer.
 • @Newgamessuck

  Je huidige controllers gaan ook werken op de nieuwe Xbox! Dus als je de nieuwe niks vindt, kan je deze lekker blijven gebruiken :)

  https://www.theverge.com/2019/6/11/18661011/microsoft-project-scarlett-xbox-one-controller-accessories-support-e3-2019

  Ik bereid me wel voor op een prijs van €500 trouwens.
 • @Newgamessuck
  Zoals prof nakayama ook aan geeft zou ik van 500 euro uit gaan voor zowel PS5 als Scarlett. Alleen al de NVMe SSD van 1TB zorgt voor een beste prijsstijging, en ik denk dat ze allebei de "race" om snelste console willen winnen.
 • @Gaaiz

  Ja…..Daar ben ik ook bang voor.
 • een bekende "lekker". Vind het toch elke keer weer raar om te zien. Is dit correct Nederlands?
 • @Soon. Het is een beetje letterlijk vertaald van 'leaker', maar weet niet zeker of het correct is. Ik heb er 'ingewijde' van gemaakt, want het staat inderdaad een beetje gek. (maar ook grappig).
 • @Jack O
  vroeg het mij gewoon af, moet de zin dan altijd 2 keer lezen…

  hoeft wat mij betreft niet aangepast te worden hoor!
 • @Soon. Ach kleine moeite. Zo staat het beter!
 • Eerst werd de Xbox krachtiger dan de PS5, nu gaan de geruchten weer dat de PS5 krachtiger wordt.

  https://www.digitaltrends.com/gaming/ps5-more-powerful-than-xbox-project-scarlett-rumor//
 • @CerandoX.nl
  Ja dat las ik vorige week ook ineens terwijl er eerder al "echte" specs in t voordeel van Xbox rondzwierven. Het zal wel nog niet definitief zijn allemaal en sowieso weer close zijn.
 • @xevulutionx
  Er zijn nog geen “echte” specs. Wat wel sterk naar voren komt is dat ze vrijwel exact dezelfde architectuur van AMD gebruiken. Het komt dus neer op wat nuances in clocksnelheden en cooling.
 • @CerandoX.nl
  Precies wat ik ook tracht aan te geven. Die aanhalingstekens dienden een functie ;)
 • @xevulutionx
  “Echte” is een contradictie.
 • @CerandoX.nl
  Ok leg eens uit
 • @CerandoX.nl Dat waren Phil zijn woorden, maar die zeggen nou eenmaal weinig (marketing). De geruchten over dat de PS5 krachtiger zou zijn waren sterker vanuit journalisten en developers tijdens de E3.

  @XvulutionX Xbox geruchten qua specs en krachtiger waren nooit duidelijk laat staan in het "voordeel".

  Het is nog maar zien, maar sinds Microsoft dus het goedkoper model dropt, krijg ik het gevoel dat ze weer een fuckup zijn gaan maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren