1. Gerucht: Microsoft brengt in 2020 nieuwe generatie Xbox-consoles uit

Gerucht: Microsoft brengt in 2020 nieuwe generatie Xbox-consoles uit

Consoles genaamd 'Lockhart' en 'Anaconda'

Microsoft wil mogelijk rond de feestdagen in 2020 twee nieuwe generatie Xbox-consoles uitbrengen met projectnamen 'Lockhart' en 'Anaconda'.

Volgens Windows Central is de Lockhart-console een betaalbaar vervolg op de Xbox One S die de kracht heeft van de huidige Xbox One X.

De Anaconda-console wordt een duurdere console en heeft meer kracht dan de huidige Xbox One X. Daarnaast gaat het gerucht dat Microsoft plannen heeft om de console te voorzien van aanzienlijk kortere laadtijden en uitbreidingen van de SSD-opslag.

Xbox Game Pass

Er wordt verwacht dat beide consoles de mogelijkheid hebben om alle games te spelen die momenteel gespeeld kunnen worden op de Xbox One. Hierbij gaat het zowel om Xbox- als Xbox 360-games die backwards compatible worden. Momenteel heeft Microsoft nog niet gereageerd op de geruchten over de nieuwe consoles.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Hmm als dit waar is klopt het misschien wat sommige zeggen. Geen echte nieuwe generatie maar een upgrade met behoud van de gamelibary. Imo een goede zaak, ben benieuwd wat Sony gaat doen.
 • Ik zou het top vinden dat alle games speelbaar blijven van de eerste Xbox en Xbox360 tot aan de nieuwste maar dan hoop ik dat de nieuwe aankomende games NIET meer speelbaar zijn op de normale Xbox one. Zo kan je je game library mooi op 1 console houden maar krijg je wel het maximale uit de nieuwe games.
 • @Robskeee

  Lijkt me idd de bedoeling. Heb wel zin in de nieuwe generatie.

  Ik als iemand die games liefst digitaal koop ziet dit graag zo gebeuren dat je je games altijd mee kunt nemen. Als Sony dit niet doet gaat Microsoft zeker sony voorbij volgende generatie.
 • Nou ik hoop wel dat de nieuwe generatie ook op one x speelbaar blijft en dat de noramel one en one s komen te vervallen. Zo krijg je een doorschuif systeem dat je zelf kan kiezen welke Xbox je koopt .Ook als in 2023 de update komt van de nieuwe console zoals de pro en x. Zo kan ik keuze houden of ik nog even wacht op upgrade van de nieuwe console dan hoef ik niet de standaard versie te kopen.
 • Ik hoop zelf (als trouwe xbox fanboy) dat MS de overlap naar Windows 10 blijven doorzetten. Heb ik geen nieuwe console meer nodig.
 • Ik verwacht niets anders dan dat alle Xbox games backwards compatible blijven. Zoals hierboven ook wordt aangegeven ga ik er wel van uit dat "nieuwe generatie" games niet speelbaar zijn op de reguliere Xbox, maar misschien wel een doorschuif systeem waarbij bijvoorbeeld de X wel nieuwe generatie games kan afspelen.
  Nadeel is dan wel dat het voor de koper erg onduidelijk wordt welke games nu wel/niet ondersteund worden. Ik gok dan dat er alsnog voor het eerste gekozen wordt.

  SSD opslag zal een redelijke must worden. Het laden van 4K assets duurt nu al vrij lang, en tegen die tijd zullen SSD's waarschijnlijk al goedkoper zijn dan "reguliere" harde schijven.
 • Dus ze gaan de Xbox One X rebranden, mooi man. Je zou toch verwachten tot ook het basis-model wat krachtiger wordt dan de Xbox One X.
 • Ik hoop dat Microsoft haar zaakjes qua software dan wel wat meer op orde heeft qua exclusives. De Xbox one is gewoon een enorme teleurstelling in vergelijking met de 360 en originele Xbox.

  Ze moeten beter hun best doen bij met name de Japanse Studios voor exclusieve titels en proberen een echte speler te worden in de Japanse markt.
 • @Ramirez
  Grappig dat de mensen zonder Xbox One het een teleurstelling vinden, en diegene met een One er tevreden over zijn.
 • @Robskeee
  Grappig? Eerder logisch. De tevredenheid is natuurlijk ook gelijk de reden waarom diegene geen Xbox One hebben en jij wel. Vergeleken met Sony en Nintendo is het karig, ze geven dit ook zelf toe.
 • Ik heb alle consoles in huis. Exclusiviteit doet mij niks. Microsoft heeft veruit de beste diensten met de gamepass, backward compatibiliteit etc. Daardoor is de Xbox de meest gebruikte console voor mij.

  EDIT ik zie dat Ramirez het over de Software heeft. Excuses.
 • @Robskeee
  Ik kan ze ook alle drie kopen en vorige generatie had ik ze ook alle drie, maar ik kan er maar op één tegelijk spelen. Ik heb een PS4 en Switch, die consoles verschillen veel van elkaar qua games, de Xbox One en PS4 hebben vrijwel hetzelfde aanbod, dan kijk ik gewoon naar de exclusives en ondanks dat ik Forza, Halo en Gears topgames vindt. Heb ik vrijwel niets met de rest.

  Bij de aanschaf van mijn 4K TV twijfelde ik wel om een Xbox One X erbij te kopen, want ja de service vind ik wel goed, maar uiteindelijk hier niet voor gekozen vanwege het aanbod. Dat is gewoon persoonlijk.
 • @Robskeee

  Grappig dat jij denkt dat ik geen Xbox one heb en daar dan direct de conclusie aanhangt dat dat de reden moet zijn dat ik het een teleurstelling vind.

  Ik had mijn Xbox one dag 1 uit Duitsland gehaald nadat Microsoft het zou nodig vond veel landen als niet belangrijk te bestempelen.

  Ik blijf bij mijn mening. In vergelijking met de vorige Xboxen is de library zeer mager. Het zijn voornamelijk de multiplatform games die het systeem moesten dragen omdat Microsoft zelf blijkbaar geen moeite wou doen voor sterke software. De eerste paar jaar waren overigens best te doen qua software maar de laatste jaren is het first party aandeel waardeloos, terwijl ze zulke mooie franchises hebben.

  Vorig jaar heb ik daarom ook een ps4 pro erbij gekocht. Dezelfde games maar wel met de hoog kwalitatieve exclusives als extra erbij.
 • @Ramirez Ik heb juist een PS4 voor die 2 exclusieve titels. De rest mooi op de XboxX voor de betere service/graphics.
 • @Robskeee

  Betere service is een persoonlijk iets. Ik vind het helemaal niet zo verschillend met de rest.

  Betere graphic hebben ze pas sinds de one X. En zonder goeie games vind ik het die 500 euro ver van waard…het verschil in multiplatform games is veel te klein.

  Ieder zijn ding natuurljk maar aangezien zon beetje iedere Xbox game voor de pc uitkomt en speelbaar is met controller kan je beter een pc kopen voor de graphics….
 • @Ramirez

  Betere service vind je een persoonlijk iets geef je aan.

  Zou je mij daar een voorbeeld van kunnen geven? Microsoft heeft home sharing, gratis meer dan 200 oude games te spelen dmv backward compatibility, en de gamepass voor minder dan 10 euro per maand 250 games. En dan worden games ook nog gratis mooier er sneller gemaakt namelijk de Xbox one X enhanced games.

  Buiten die paar exclusive titels kan ik geen enkele service bedenken die beter is. Ben benieuwd of jij dat wel kan.
 • @Robskeee

  Nou Rob…men wil nog wel eens wat nieuws spelen.

  De gamepass is leuk en alles maar games die ik graag wil die heb ik al gekocht. Wat houdt mij tegen ze gewoon in mijn console in kwestie te drukken en te gaan spelen? Ik ga geen 120 per jaar betalen puur om oude games te spelen die ik toch al bezit. De games die ik niet bezit en er op staan vond ik bij voorbaat het spelen al niet waard anders had ik ze wel gekocht. En ja ik weet ook dat de nieuwe door Microsoft gepubliceerde games er voor verschijnen maar dan nog is het te weinig.

  Daarom zei ik. Het is een persoonlijk iets. Je bezit de games overigens ook nog niet eens voor dat bedrag…gooi er nog 60 euro live bij in en je hebt 180 euro aan gebakken lucht waarmee je Microsoft sponsort…logisch dat ze niets ontwikkelen. Het geld stroomt gratis binnen zonder risico.

  Overigens vind ik live wel z’n bedrag waard.
 • @Ramirez
  Het is inderdaad een persoonlijk iets, maar de prijs/kwaliteit verhouding is super. Voor die tien euro per maand (wat regelmatig 5 euro per maand is) heb ik heel wat games gespeeld die ik normaal gesproken niet zou kopen of over zou twijfelen. En dit zijn echt geen oude games, maar games als:
  Strange Brigade
  Forza Horizon 4
  Overcooked
  Sea of Thieves
  Hellblade, Sanuas Sacrifice
  Tomb Raider
  En zat andere games en indies.

  Daarnaast zijn er vele toptitels van Halo, PUBG, Ori tot Gears welke ik persoonlijk al had, maar voor iemand die de Xbox nieuw koopt is het aanbod gigantisch.
  Ik denk dat ze hiermee erg goede stappen maken en richting de Netflix van het gamen gaan.

  Samen met de One X een flinke goedmaker na inderdaad een teleurstellende start van de Xbox One.
 • @Ramirez '' Ik ga geen 120 per jaar betalen puur om oude games te spelen die ik toch al bezit.''

  Oude games die je al bezit kun je gratis spelen gewoon door je cd in je nieuwe Xbox te doen.

  En een jaar gamepass vind je vaak al voor 50 euro voor een heel jaar ipv die 120 euro van je. + Alle exclusieve games komen op de gamepass, dus met sea of thieves, horizon, crackdown, gears etc is de deal al een dikke prima.
 • @Ramirez

  Hebben 5 compleet nieuwe studio's binnen bereik.
  En 2 studio's waar ze eigenlijk al gewoon banden mee hadden volledig opgekocht.
  Studio's als Ninja Theory en Obsidian kunnen geweldige games maken, alleen hadden die vaak last van een tekort aan budget of financiële tegenvallers.
  Microsoft heeft het wel opgelost met de volgende generatie kwa hoeveelheid teams.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren