1. Gerucht: Microsoft brengt Xbox Game Pass en Xbox-games naar Nintendo Switch

Gerucht: Microsoft brengt Xbox Game Pass en Xbox-games naar Nintendo Switch

Microsoft heeft grootse plannen?

Volgens YouTube-kanaal Direct-Feed Games is er een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo op komst. Microsoft zou Xbox Game Pass en Project xCloud gaan ondersteunen op de Switch en een first-party-indiegame zou op het platform worden uitgebracht.

Direct-Feed zegt gesproken te hebben met 'verschillende bronnen' en meldt dat Microsoft hoog inzet op de Nintendo Switch. Specifiek zou gehint worden naar Ori and the Blind Forest/ Will of the Wisps, die Moon Studios zou porten naar het platform. De CEO van de ontwikkelaar hintte eind vorig jaar naar 'nieuws dat de hele industrie zou shockeren', maar of hij op een port doelde is onduidelijk.

Het is niet ondenkbaar dat Microsoft meer titels op de Nintendo Switch uitbrengt. Zo zijn er twee versies van Minecraft uitgebracht op het platform, waarvan de Bedrock-versie cross-play is tussen Xbox, Switch, pc en mobiele apparaten. Ook krijgen spelers op de Switch Xbox Live Achievements als ze de game spelen.

Ori and the Will of the Wisps

Game pass en xcloud

Het bovenstaande wordt aangevuld met het gerucht dat Microsoft een Xbox-applicatie zou uitbrengen op de Switch, die Game Pass en xCloud ondersteunt. Game Informer zegt dat bronnen van de website hetzelfde suggereren en dat de app zelfs dit jaar al verschijnt.

Microsoft lijkt open te staan voor een uitbreiding van het Xbox-ecosysteem naar andere apparaten. Bij de aankondiging van Project xCloud werd bekendgemaakt dat de streamingdienst naar pc en mobiele apparaten komt. In de aankondigingstrailer wordt bijvoorbeeld getoond hoe Forza Horizon 4 op een smartphone draait via de cloud. Mogelijk biedt streaming een optie om dergelijke Game Pass-titels draaiende te krijgen.

Volgens interne bronnen hebben Microsoft en Nintendo een aantal keer gezeten en zijn ze tot een aantal overeenkomsten gekomen. Zo komen volgens deze bron Ori en Cupcake misschien naar de Switch, zullen er ruim honderd Xbox-spellen naar de Switch komen door middel van een Gamepass of X Cloud en kan het zijn dat een hoog aangeschreven Microsoft franchise-spel naar de Switch komt. Verder komen er mogelijk unieke games naar de Switch. Welke dat zijn wordt niet genoemd.

Forza Horizon 4

Vooralsnog heeft zowel Microsoft als Nintendo nog niet gereageerd op de geruchten. Wellicht dat Microsoft tijdens GDC 2019 meer onthult, waar principal program manager Jeffrey Shi een keynote houdt over de 'Software Development Kit die ontwikkelaars spelers op verschillende platformen met elkaar laat verbinden.'

Afgelopen maandag verscheen het gerucht dat de geannuleerde Xbox One-game Scalebound door Nintendo zou zijn overgenomen. Hoewel Game Informer-redacteur Imran Kahn hier eerder naar hintte en de website Kotaku meldde hetzelfde te hebben gehoord, kwamen velen tot de conclusie dat het gerucht niet op waarheid is gebaseerd. Onze redacteur Michel Musters noemde het gerucht 'wishful thinking' in de Geruchtenmolen, een nieuwe rubriek waarin we geruchten analyseren.

Welke Xbox-games zou je op de Switch willen spelen?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wow, Ori op de Switch spelen zou echt geweldig zijn. Die game lijkt daar zon beetje voor gemaakt. Hoop wel dat de grafische pracht en praal tot zijn recht komt op de, toch iets zwakkere, console.
 • @WvA

  Ik verwacht dat een game als Ori en er ook gewoon goed uitziet op de Switch. Een prachtige maar niet heel "zware" game, gok ik zo.
 • @Piet S. Ik krijg meteen hoop voor Ori in Smash als DLC Maar ik verwacht dat die deal niet zo ver van te voren bekend was (en de DLC zijn volgens mij al gekozen).
 • @WvA

  Als er MS exclusive characters naar SSBU komen, dan hoop ik op BK, maar Ori zou ook vet zijn ja!

  Ik betwijfel alleen ernstig of zoiets gaat gebeuren, haha!
 • Nintendo x Microsoft! KOM MAAR DOORRR!!

  Over een paar jaar gewoon samen een console maken:
  De online infra & kracht van MS en de exclusives & innovatie van Nintendo.
  One to rule all! :-D

  ALS Gamepass naar de Switch komt, dan wordt het dus waarschijnlijk mogelijk om games als BK te streamen op de Switch (ik ga dan uit van streaming)! <-3
 • @Piet S.
  BK?
 • @Soon.  Ik gok dat ie Banjo Kazooie bedoelt.
 • @Skirroz98_NL & @Soon.

  Yes! Dat is een universele afkorting voor 1 van de beste games ooit.. X-D
 • @Piet S. Haha ik moet het nog zien gebeuren, en zeker als het ook nog eens andersom zou werken. Mario op de Xbox.. Ha!
 • @Robskeee

  Ik ook hoor! Een beetje hoop blijf ik houden, haha.
  Andersom zie ik eerlijk gezegd nog minder snel gebeuren.. X-D
 • @Piet S.
  Microsoft zet nou juist in op services. Dus samen een console maken zie ik niet gebeuren. Daarom zijn vrijwel alle nieuwe Xbox One-exclusives ook naar Windows gekomen. Ze willen gewoon vooruit lopen met GamePass en als eerste de Netflix van de games zijn.
 • @CerandoX.nl

  Wat hebben 'het bieden van vele en goede services' en 'samen een console op de markt brengen' met elkaar te maken? Die services kunnen nog steeds aangeboden worden als ze een collab console op de markt brengen, lijkt me…
 • @Piet S.
  Veel. Ze denken niet meer in kastjes, maar in services. Hoewel ze weten dat ze voorlopig niet zonder kastjes kunnen. Ze houden eerder bovenstaand model aan, dan een console samen maken. Want waar de gebruikers de games op spelen is totaal irrelevant, als ze de service maar betalen.

  Zelfs Nintendo is met deze verschuiving bezig. Voorlopig hebben ze de Switch nog, maar daarnaast gaan er steeds meer mobiele games komen. Die steeds meer gaan lijken op console games. De hardware wordt minder belangrijk.

  De reden voor een gezamenlijke console is echt gewoon nul.
 • Prima zoon samenwerking nu Sony nog en we kunnen 1 grote familie worden toch zoveel beter dan de boel door 4 te splitsen.
 • @masters007

  Een grote familie zou niet goed zijn, want dankzij concurrentie kan je en betere en goedkopere games/consoles verwachten.

  Zou geen verkeerde zet zijn overigens van Microsoft om de samenwerking met Nintendo aan te gaan.
 • Er zijn wel wat Xboxgames die ik graag wil spelen, zoals Ori, Cuphead en Gears of War.
 • Zou erg mooi zijn als gebruiker van zowel Gamepass als Switch. Als het gebeurt dan lijkt het mij dat de zwaardere games "gestreamed" kunnen worden naar de Switch, waar Microsoft vol mee bezig is.
  Als het gebeurt hoop ik dat het niet alleen streamen is, maar ook "offline gaming". Vooral omdat ik (en anderen) de Switch voornamelijk onderweg gebruik.

  En zoals hierboven aangegeven: Ori op de Switch!!
 • Zou leuk zijn als mario of zelda dan naar de xbox komen
 • Het zou de switch echt wel goed doen! Beetje gebrek aan echt goede games

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren