1. Gerucht: Microsoft overweegt Xbox One-versie Halo Infinite te schrappen

Gerucht: Microsoft overweegt Xbox One-versie Halo Infinite te schrappen

Een release aan het begin van 2022 zou ook niet onmogelijk zijn

Volgens een geverifieerd forumlid van ResetEra overwegen Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries om Halo Infinite niet meer naar Xbox One te brengen.

Een forumlid die zichzelf Sponger noemt meldt dat op het gameforum. 343 Industries zou overwegen om de Xbox One-versie niet meer verder te ontwikkelen en zich volledig te richten op de Series X- en pc-versies.

Daarbij is het volgens hem zelfs niet onmogelijk dat Halo Infinite pas begin 2022 uitkomt - het spel werd onlangs uitgesteld van de Xbox Series X-lancering eind dit jaar naar 2021. Alle beslissingen die rondom de game worden gemaakt zijn volgens de ResetEra-bezoeker "om de beste Halo-game ooit te maken".

Hoewel de identiteit van Sponger niet bekend is, claimt een moderator op ResetEra dat de bezoeker in een positie zit waarin hij dergelijke informatie kan verkrijgen. Mensen kunnen op ResetEra niet zomaar dergelijke claims maken - een moderator moet bewijs hebben gekregen van een bezoeker dat hij of zij te vertrouwen is.

Microsoft en 343 Industries zelf hebben publiekelijk op geen moment aangegeven Halo Infinite niet meer op Xbox One te willen lanceren. Voor zover bekend staat het spel dus nog voor Xbox One, Xbox Series X en pc gepland.

halo infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou heel vreemd zijn aangezien dat hele verhaal van geen Series X exclusives de eerste 2 jaar dan ook gelijk de prullenbak in kan.
 • Erg jammer, maar ik zou het wel snappen.

  Met een release in 2022 zou ik het wel extra zwaar hebben.
 • Oef, dat zou een dubbele klapper zijn. De gameplay zag er oké uit, en ik dacht dat het alleen qua graphics niet lekker liep.
  Maar als deze geruchten ook waar blijken ze zijn word ik toch een beetje sip.

  Edit: mijn "reguliere bronnen" zie ik hier nog weinig over zeggen. Wel Jez Corden die "zijn geld er op zet" dat dit niet gaat gebeuren. Misschien duurt dat nog even tot meer mensen iets hier over zeggen. Maar ondanks dat berichten als deze natuurlijk nooit positief zijn, lijken ze vooralsnog onbetrouwbaar. Toch zou het me helaas weinig verbazen..
  Achteraf gezien lijkt Microsoft misschien op een aantal fronten veel te ambitieus bezig te zijn. Waar naar mijn mening crossgen support geschrapt had mogen worden. Qua service natuurlijk heel netjes, maar als dit daadwerkelijk issues als deze veroorzaakt de moeite niet waard.
 • Ai dit had ik nou weer niet verwacht.
 • 2022.

  Denk echt niet dat Halo uniek is in Corona uitgestelde games…Denk dat 2021 mischien nog wel eens kaler kan zijn dan men hoopt. Of iig kaler dan het zonder corona zou zijn.
 • Weer een lekkere shitzooi daar bij Microsoft.
  Altijd die onduidelijkheid laat die Xbox One gewoon vallen en richt je op de Next gen!
  Ik haal eerst een Playstation 5 daar zijn de pijlen tenminste allemaal gericht op de nieuwe generatie console.
 • Zou een zure appel zijn voor de late overstappers. Maar wel begrijpelijk.
  Maar een release in 2022 kan echt niet. Dan verliezen ze wel heel veel momentum.
 • Dus ook niet One X? Ik raak helemaal in de war met de benamingen. Wat valt onder "Xbox One-versie"?
 • @mightybundy

  De Xbox one / Xbox one S / Xbox one X
 • Best wel sneu voor de Xbox fans, want Halo is toch wel DE game die elke Xbox eigenaar in huis wilt ofniet?
 • Moest het gerucht waar zijn:

  Gewoonweg belachelijk!

  Ondanks de slechte specs van de Xbox One ziet Red Dead Redemption II er beeldmooi uit. Microsoft kan echt nog wel een effort doen aan zijn loyaal publiek.

  De Switch kan verdomme The Witcher 3 afspelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren