1. Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games overnemen

Gerucht: Microsoft wilde Platinum Games overnemen

Het Japanse gamebedrijf bijna in handen van Xbox Game Studios?

Microsoft zou vorig jaar hebben geprobeerd Platinum Games te kopen. Dit gerucht is ontstaan na het nieuws dat Platinum een fonds heeft ontvangen van Tencent.

Op 31 januari plaatste Daniel Ahmad een tweet waarin hij bekendmaakte dat Platinum Games een fonds had ontvangen van Tencent. Op dat bericht volgde de reactie die dit gerucht de wereld in heeft geholpen. Brad Sams, Microsoft-insider, reageerde op de tweet dat hij vrij zeker wist dat Microsoft vorig jaar had geprobeerd om Platinum Games te kopen.

Platinum Games en Microsoft hebben van 2013 tot 2017 samengewerkt aan de Xbox One game Scalebound. Na vijf jaar samen aan het project werken, is deze game geannuleerd. Sindsdien hebben de twee bedrijven niet meer samen gewerkt.

Er is geen hard bewijs dat dit gerucht echt waar is en voor Platinum Games zal het niet veel meer uitmaken. Zeker niet na de bijdrage van Tencent en het succes van de Kickstarter voor the Wonderful 101: Remastered waarmee het bedrijf nu al meer dan 1,2 miljoen euro heeft opgehaald.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Had een goede aankoop geweest. Alleen had Bayonetta 3 dan een probleem gehad.
  • Beetje vreemd. Eerst scalebound omzeep helpen en dan de studio gaan opkopen? Ze zijn daar geen fan van MS.
  • @Jowy

    Exact dit. Door het schrappen van scalebound kwam Platinum zelfs in de problemen. Het was toen Nintendo die de ontwikkeling van een aantal games voorschoot. Ik zou ook niet meer samen willen werken met een bedrijf dat mij bijna om zeep hielp.

    Ik snap Microsoft ook wel natuurlijk. Die zijn/waren wanhopig op zoek naar studios om zo first party games veilig te stellen en goede studios liggen nou eenmaal niet voor het oprapen. Echter vind ik de platinum games totaal niet passen bij het Xbox publiek. Krijg er een beetje een Mistwalker gevoel bij. Stuk voor stuk hebben die hoogstaande games afgeleverd, sommige waren echt toppers maar de Xbox gamer vond ze niet te pruimen.

    Als platinum verstandig is richten ze zich gewoon op Nintendo en eventueel Sony. Daar zit hun audience.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren