1. Gerucht: Nieuwe informatie over Breath of The Wild 2

Gerucht: Nieuwe informatie over Breath of The Wild 2

Dungeons keren terug

Er is mogelijk nieuwe informatie naar buiten gekomen over The Legend of Zelda: Breath of The Wild. Een bekende Twitch-streamer beweert nieuwe informatie te hebben over de game.

Streamer Tyler McVicker had eerder al de scoop van de onlangs uitgekomen Half-Life: Alyx. Hij had het namelijk al over de game jaren voordat de eerste geruchten opdoken. Nu stelt hij nieuws te hebben over Nintendo: McVicker zegt namelijk informatie te hebben over het langverwachte vervolg van Breath of The Wild.

Volgens de streamer speelt Breath of The Wild 2 zich meteen af na het eerste deel. Hyrule is precies hetzelfde, waardoor Link niet meer in de torens hoeft te klimmen om de kaart te ontgrendelen. Wel is het zo dat delen van de kaart afgesloten zijn door het giftige miasma van Ganon, die Link moet opruimen om verder te kunnen. Omdat Hyrule hetzelfde is als in de vorige game hebben de ontwikkelaars nieuwe aspecten en details aan het land toegevoegd. Zo heeft de ontwikkelaar volgens McVicker weer Dungeons aan de game toegevoegd, die een belangrijke rol in de game gaan spelen.

Of de beweringen van McVicker kloppen is niet zeker. Neem het dus gerust met een korrel zout. Nintendo heeft tot nu toe nog niks officieels over de game bekendgemaakt op de aankondiging na.

breath of the wild

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik zeg fake.
 • Dat zou zo gaaf zijn! Laat maar komen, ben vooral benieuwd naar de dungeons, hoewel ik het de beste game ooit gemaakt vind…ik miste de dungeons.
 • @Monojaxx

  Ocarina of time was zoveel beter.
 • @CyberFl

  Dat is jouw mening😃…maar toegegeven, voor mij was het de 2 na beste Zelda.
 • @Monojaxx
  Het was een hele goede Zelda game. Gebrek aan dungeons en story vond ik wel at storend (story die in de game zat vond ik was "goedkoop" in ieder geval).

  Voor mij zeker een top 5 plek!
 • @blue_blade_3

  En de slechtste 3D Zelda dan? Mijn pijlen gaan op Skywar Sword, wat een zeer standaard Zelda was dat. Vooral het backtracken vond ik super saai.
 • @benjaminben
  Ik vond zelf niet 1 3D Zelda slecht, maar ik heb Skyward sword het minste gespeeld. Waar ik de rest (op BotW) na minimaal 3x gespeeld heb was dat met SS niet zo.
 • @benjaminben

  Mijn minst favoriete 3D Zelda is Wind Waker. Echter heb ik nooit Wind Waker HD gespeeld, dus weet ik niet hoe die ervaring verschild.
  Mijn favoriete is Twilight Princess, veelal door nostalgie omdat dat mijn eerste Zelda game was, ik was toen 6 jaar oud.
  Ook gelijk de reden waarom Wind Waker voor mij niets was: De artstyle is kindvriendelijk, maar voor een Nederlandse kleuter is het niet uit te spelen. Zonder internet of ouders die goed Engels kunnen, haha.

  Wel duidelijk maken dat geen enkele Zelda game slecht is. Ook niet van de 2D Zelda's. Misschien wel één van de multiplayer games, maar dat ter zijde. (Buiten Crossbow Training om dan)
 • @Ardyn

  Geef ik je helemaal gelijk in, er is geen slechte 3D Zelda. The Windwaker was uniek door de manier van reizen, de grafische stijl. Twilight Princess juist weer door de duistere sfeer en grafische stijl. zo heeft iedere 3D Zelda iets unieks. Zelda 2D games vind ik beduidend minder.
 • @Monojaxx

  ALTTP is tijdloos, iedere randomized sessie is gewoon leuk, waardoor het altijd nieuw blijft voor het gevoel.
  De eerste game is niet zo goed oud geworden, naar mijn mening. Beetje te arcade achtig, te moeilijk.
  De tweede game blijf ik verdedigen als iets leuks, al is het vooral aan te raden met een paar cheats en de mogelijkheid om te saven.
  2D games op de handheld zijn ook gewoon leuk, vind ik.
 • @benjaminben

  Vind juist SS erg verrassend in aanpak. Best pittige bossfights, gave dungeons en het vliegwerk. Voor mij zeker niet de slechtste, maar zelfs één van de betere die ik graag nog in een remake terug wil zien. Hopelijk dan zonder die motion controls, dat vond ik dan weer minder.
 • @CyberFl

  Kwestie van smaak. Ik vond botw geweldig. Daar kan oot niet tegenop.

  Wat ik hoop van botw2:

  - Zelfde wereld maakt mij niets uit, maar het moet wel echt een andere game zijn. Voorbeeld alttp en albw. Ook dat was dezelfde wereld, maar game voelde ook wel anders. Wel met nostalgische verwijzingen, maar dat is cool.

  - dungeons natuurlijk. En iedere dungeon heeft een speciaal voorwerp. Gewoon zoals de oude conventions.

  - Een meer lineair verhaal. Niet hier en daar in willekeurige volgorde een herinnering zoals deel 1.

  - Zelda is een huisvrouw, die te dom is om te poepen. Gewoon om al die vervelende feministen die een speelbare stoere zelda willen de mond te snoeren.
 • @Newgamessuck
  "Zelda is een huisvrouw, die te dom is om te poepen. Gewoon om al die vervelende feministen die een speelbare stoere zelda willen de mond te snoeren."

  Daar moest ik wel om lachen. Ik vind het prima als Zelda, net als in OoT, WW en TP een bepaalde rol heeft. Maar link moet de held blijven inderdaad!
 • @Newgamessuck

  Zelda speelbaar maken, lijkt mij juist vet…
  En als je OoT nog kan herinneren, Zelda was daar gewoon een powervrouw. Of anders Wind Waker. Of Twilight Princess, waarin ze haar leven basically opgeeft voor Midna.
 • @CyberFl

  MM = koning
 • @Monojaxx

  Dus jij bent blij met het hergebruik van een spelwereld? Voor mij was BOTW zo tof omdat ik deze spelwereld niet kende. Het uitpluizen van iedere uithoek vond ik heerlijk, maar doordat ik ook alle tempels op eigen houtje heb gezocht, is er geen plek meer waar ik niet ben geweest.

  Ik had liever gezien dat er onheil in een aanliggende regio/land speelde, en dat Link en Zelda (zo ervaren als zij nu zijn in het bestrijden van het kwaad) als duo naar deze plaats zouden reizen. Om er vervolgens achter te komen dat Ganons kwaad niet volledig uitgeroeid blijkt te zijn.

  Dan hadden we tenminste een nieuw gebied gehad. Ik speelde Zelda nooit om zijn/haar dungeons. Altijd voor de spelwereld en diens universum. Vandaar dat MM mijn favo Zelda ooit is ; weinig dungeons maar héél veel spelwereld om te onderzoeken en personages en hun verhalen in te leren kennen.

  Het vullen van de gemaakte spelwereld is denk ik niet alleen een roddel, maar gaat berusten op waarheid. De trailer die wij gezien hebben suggereerde hier echt naar. Zo jammer, ik koop de game wel hoor en ga er plezier aan beleven, maar ik had heel er graag een nieuwe map gezien om lekker te exploreren. Dit zou voor mij hetzelfde zijn als TES VI de exact zelfde map als Skyrim zou gebruiken met aangepaste inhoud, of wanneer Stardew Valley 2 weer in Pelicantown met haar omgeving zou zijn = ik heb deze omgevingen helemaal uitgeplozen jongens, ik ken ze als een huiskat de woonkamer kent. Geef mij wat nieuws!

  Ik ben wat pessimistisch, maar dit komt omdat ik dit erg jammer zou vinden.
 • @benjaminben
  Ik ben het helemaal met je eens. Bij mij gaat het ook om de sfeer. MM is echt een top game. Zelf vond ik Twilight Princess bijvoorbeeld super tof omdat de eindbazen van de dungeons echt als bazen voelde. Die extreem grote vis en die draak vond ik echt geweldig.

  Een Zelda game is bij mij muziek, uitstraling en op onderzoek.
 • @benjaminben

  Ik heb niet zo'n moeite met een zelfde wereld. Ik verwacht - in die jaren van ontwikkeling - dat er echt wel het eea aan gesleuteld is en het geen herhaling wordt. Ze waren er al mee bezig vóór BOTW uitkwam, dus verwacht een hoop nieuwe dingen zodat de game gewoon als een nieuw verhaal aanvoelt. Maar ik snap je zorgen.
 • Voor mij de 2e beste Zelda ooit gemaakt. Alleen A Link to The Past is onovertroffen naar mijn mening.

  Ik kan niet wachten op het vervolg.
 • @DopieJopie1

  ALTTP is toch wel een 2D Zelda, valt niet eerlijk te vergelijken.
  ALTTP is namelijk veel te goed en heeft een oneindig groot speelplezier wegens de vele randomizers die ervan zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren