1. Gerucht: Nieuwe Myst-game op komst

Gerucht: Nieuwe Myst-game op komst

Cyan hint mogelijk naar plannen voor een nieuwe Myst-game. Via Twitter toont de ontwikkelaar namelijk een afbeelding van een versleten verhalenboek van Myst. Op de cover van het boek zit een notitiebriefje geplakt waar het getal 25 driemaal onderstreept is.

Verder bevat de tweet een link naar de Myst-website met daarop hetzelfde plaatje, gevolgd door "…perhaps the ending has not yet been written" en de mogelijkheid voor fans om hun e-mailadres op te geven. Wat de plannen van Cyan zijn en waar de tweet en site op doelen is nog geheel onbekend. Mogelijk wordt een remake of een vervolg op Myst binnenkort uitgebracht. Het spel kwam namelijk op 24 september 1993 origineel uit voor Mac OS en dat is over zo'n halfjaar alweer 25 jaar geleden.

Hoewel er meerdere vervolgen, ports en 'Myst-clones' zijn uitgebracht kon geen enkele tippen aan het succes van de originele Myst-game. In de klassieke point-and-click-game moeten spelers op een klaarblijkelijk verlaten eiland allerlei puzzels oplossen om het eiland te verkennen. Vooral aan het begin wordt er heel weinig aan de speler uitgelegd, waardoor men het eiland moet gaan verkennen en puzzels oplossen om verder te komen in het verhaal.

In 2016 kwam er met Obduction een spiritueel opvolger uit voor Myst op pc. In de game is de speler ontvoerd en strandt hij op een buitenaards landschap. Ook hier moet men verkennen en puzzelen om weer naar huis te komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren