1. Gerucht: Nintendo denkt na over samenwerking met Microsoft voor cloud gaming

Gerucht: Nintendo denkt na over samenwerking met Microsoft voor cloud gaming

Krijgt Microsoft er nóg een bondgenoot bij?

Volgens analist en ingewijde David Gibson denkt Nintendo na over een samenwerking met Microsoft voor eigen cloud gaming-diensten. Dat zegt hij in een reactie op de samenwerking tussen Sony en Microsoft.

"...maar ook Nintendo zelf denkt na over een samenwerking met Microsoft (Azure) om hun eigen streamingdienst aan te bieden (Japan, United States, etc.)", aldus Gibson.

De samenwerking zou inhouden dat Microsoft, net zoals de deal met Sony, Nintendo toelaat op haar talrijke Azure-servers om eigen streamingdiensten aan te bieden. Gespeculeerd wordt dat Microsoft andere bedrijven toelaat om een sterkere positie te hebben ten opzichte van nieuwe spelers op de markt, zoals Google met Stadia.

Nintendo maakte in het verleden al gebruik van cloud gaming voor Nintendo Switch-games. Zo werden cloud-versies Assassin's Creed Odyssey en Resident Evil 7 uitgebracht in Japan. Mogelijk wil Nintendo dit aanbod uitbreiden naar een eventuele abonnementsdienst.

Microsoft komt op haar beurt met Project xCloud, een streamingdienst die belooft revolutionaire cloud gaming-ervaringen te bieden.

Microsoft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Logische zet. Is het niet microsoft, dan is het wel google of amazon. Voor cloud gaming heb je nou eenmaal een cload nodig. Op het moment zijn er maar 3 serieuze partijen die dat bieden.
 • Wil even iets heel vergezochts posten. Dit is niet iets wat ik daadwerkelijk dank dat er gebeuren gaan, maar het is zeker een mogelijkheid.

  Wat als dit het plan is..

  1. Microsoft en Sony beginnen een nieuw bedrijf waar ze beide 50% van de aandelen in hebben. Deze bouwt de infra voor cloud gaming.
  2. Gezamelijk kopen ze Nintendo als onderdeel van dit bedrijf.
  3. Er is een zeer krachtige tegenhanger tegenover stadia.

  Ver gezocht, maar op dit moment is alles even mogelijk. De consolidatie in de gaming industrie is begonnen.
 • @Newgamessuck

  Ik ben met je eens, alles is mogelijk op dit moment, het hele aanbod van entertainment (waaronder games) gaat veranderen.

  MS heeft Sony nodig, Sony heeft MS nodig. Nintendo blijft voor mij toch vooral een portable speler, daar zit hun grootste afzet. Of zij zich nu voor 100% gaan inzetten op cloud gaming, lijkt me voor de korte termijn niet waarschijnlijk.
 • @Newgamessuck

  '2. Gezamelijk kopen ze Nintendo als onderdeel van dit bedrijf.'

  Dit zie ik eerlijk gezegd (gelukkig) niet gebeuren. Maar ja… Zeg nooit 'nooit'.
 • @Piet S.

  Zie het zelf ook niet gebeuren, maar ik sluit het ook niet uit. De schaakstukken worden op dit moment gezet voor de toekomst van gaming. Ik vind het prachtig om te volgen.
 • @Newgamessuck

  Het is zeker interessant ja!
 • @Newgamessuck

  Monopolie maken in video games om zo innovatie en kwaliteit tegen te gaan! :D
  Sorry, maar samenwerken in cloud gaming is goed, omdat iedereen ervan profiteert. Maar als hele bedrijf? Nee.
 • @Ardyn

  Vergeet google niet. Dat is sowieso de andere speler in de cloud toekomst. Met de youtube integratie hebben ze goud in handen.

  Amazon bezit Twitch, dus die kunnen (en gaan volgens de geruchten) iets soortgelijks doen. Microsoft heeft dit (nog) niet. Concurrentie genoeg.

  Vergeet apple niet. Die hebben ook al een serive aangekondigd. Op het moment meer voor kleinere mobile games, maar het zal zeker marktaandeel wegsnoepen. Wie weet in de toekomst direct concurreren.
 • @Newgamessuck

  Amazon is al bezig met grote titels, geen ervan is tot nu toe een groot succes/zowat elke titel flopt. Komt vooral omdat Amazon zoveel geld verdient, dat het hun niks boeit.
  Google komt inderdaad met een serieuze service, maar eerst zien wat hun exclusieve aanbod gaat worden.
  Apple heeft de meest geflopte console ooit uitgebracht vroeger, ze zijn er nog steeds niet helemaal over heen. En zij hebben eenmaal een erg groot marktaandeel in mobiele games, dus denk dat ze zich daar gewoon op blijven focussen.
 • Hahahaha omg.
 • @CyberFl

  Heb je hem ook weer. Kun je ook eens wat nuttigs posten ipv je als een 12 jarige fanboy te gedragen?
 • @Newgamessuck

  Pas op dat je 'ZIJN' Playstation niet beledigd hoor!
 • @Piet S.

  Ik zou niet durven. Vind Sony en Microsoft ook geweldig. Net al Nintendo. Alledrie hun eigen kracht.

  Ik ben een gamer, geen fanboy.
 • @Piet S.

  Iedereen heeft lange tenen op dit forum tav zijn favoriete console Piet , hoef ik jou niet uit te leggen :)
  Beetje onnodig provoceren vind je niet, ook zijn reactie is niet sterk overigens.
 • @Amiga

  Vind ik niet nee. Actie, reactie. :)
 • @Piet S.

  Je doet me nog steeds denken aan zo een knulletje dat zich steeds achter een groter iemand moet staan, een beetje stoken en de rest overlaten een de grote jongen voor jou.
 • @CyberFl

  Waar zie je mij om hulp o.i.d. vragen?

  Mensen zijn het gewoon met me eens. Dat is iets heel anders. Ik snap echter wel dat je dat niet inziet, als je niet anders kan dan (heel slecht) trollen. :)
 • @Amiga

  Piet steekt zijn voorkeur niet onder stoelen en banken. Maar ik vind zijn posts wel van een ander niveau dan "hahaha omg". puur om reacties uit te lokken.
 • Oftewel:
  MS heeft straks dus waarschijnlijk de leiding over de streamingdiensten van Nintendo en PS.
  En maar zeggen dat MS hiermee de plank misslaat. :)

  Zo kan de samenwerking van MS en Sony ook vanuit een heel ander perspectief bekeken worden…
 • @Piet S.
  Wie zei dat Microsoft de plank misslaat?

  Daarnaast heeft Microsoft niet de leiding. Sony is klant van Microsoft Azure en Nintendo misschien straks ook. Daarnaast hebben ze een samenwerking, dat is wat anders dan de leiding hebben over de diensten, ze bieden alleen capaciteit aan. Sony zal een eigen dienst hebben die draait op Azure-servers. Misschien komt er een grotere samenwerking, maar dat moeten we afwachten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren