1. Gerucht: volgende Nintendo Direct op 13 februari

Gerucht: volgende Nintendo Direct op 13 februari

Kondigt Nintendo eindelijk de Metroid Prime Trilogy aan?

ResetEra-gebruiker King Zell claimt dat de volgende Nintendo Direct op 13 februari plaatsvindt. Ook zegt hij dat Metroid Prime Trilogy voor Switch waarschijnlijk wordt aangekondigd en er gewerkt wordt aan een 2D-Zelda.

In het Nintendo Direct-topic op het forum zegt King Zell: "13 is je geluksgetal. Ik ben er vandoor. ", implicerend dat de volgende Direct op 13 februari plaatsvindt. Zell lekte in het verleden al vaker juiste informatie, waaronder de release van The World Ends With You Final Remix, informatie over Pokémon Let's Go, de aankondiging van Animal Crossing en de afgelopen Nindies Highlights-uitzending.

De forumgebruiker zegt ook dat Metroid Prime Trilogy, die volgens geruchten al een tijd in ontwikkeling is, aangekondigd wordt. Daarnaast zegt King Zell te weten dat Nintendo dit jaar Pikmin 3 (port), Super Mario Maker 2, "een soort van BoxBoy", een 2D-Zelda en de Pokémon-games aankondigt. Tot slot zouden er meer third-party-games en meer Japanse titels onderweg zijn.

Mocht het gerucht waar zijn, dan verwachten we spoedig een officiële aankondiging. Eind januari kondigde Nintendo aan dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 opnieuw begint.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Super Mario Maker 2 zou wel erg leuk zijn. Hoop dat er dit keer niet zoveel automatische levels gemaakt worden. Die stonden bij mij vaak bovenaan bij de populaire levels. Wel knap gemaakt, maar ik wil ze gewoon zelf spelen.
 • Het kan ook doelen op 13 dagen wachten. Ik vind het allemaal weer interresant. Ook de nadruk die Januchi Masuda de afgelopen tijd op kou legt en iets teast naar Valentijnsdag in een Tweet.
 • Als die 2D Zelda als extra gezien kan worden dan vind ik het prima. Maar no-way dat ik hoop dat dit de 2e en laatste Zelda voor de Switch wordt, hoop op minstens nog 1 drie-dimensionaal deel te mogen spelen op Nintendo's laatste console.
 • @benjaminben
  Ik denk dat het volgende 3D deel op zowel de Switch als op de 'whatever'-opvolger komt.
  Zelf word ik op dit moment meer lyrisch van de gedachte dat er een 2D Zelda komt op de Switch. Breath of the Wild staat in mijn top 5, maar zou er niet aan moeten denken om nu weer zo'n 250 uur in zo'n game te steken. Dat verneukt relaties :P
 • @SmartTies

  Oei oei, dat klinkt niet goed! ;-P
 • @benjaminben

  De ontwikkeling van de nieuwe 3D Zelda game is direct na de release van BotW begonnen, dus ik ga er vanuit dat (naast deze evt. (nieuwe) 2D Zelda game) de aankomende 3D Zelda game ook gewoon op de Switch uit gaat komt.
  Ook al is dan het, zoals @SmartTies aangeeft, cross-gen.
 • Oeh… Dat zou overmorgen dus al zijn? Niceeeee (mits het waar is)!
  Mario Maker 2, Metroid Prime Trilogy & Pikmin 3 port allemaal heel leuk, maar een 2D Zelda game DAAR kijk ik nou echt naar uit (dit geldt ook voor Pokemon nieuws natuurlijk)!

  Zou het een remake zijn van een oude game (vorig jaar waren en roddels over een complete Link's Awakening remake) of een compleet nieuwe game? Ik ben heeeeel erg benieuwd!

  Al met al, blijven het voor nu geruchten.
 • @Piet S.

  Of The Legend of Zelda: The Wind Waker met Phantom Hourglass- en Spirit Tracks-remake erbij.

  Dromen mag zeker?

  :-P

  Zal wel nooit gebeuren.

  :-(

  Of wie weet?

  :-O
 • @Don Carpaccio

  Ik zou dat top vinden, MITS PH & ST een complete make-over krijgen op grafisch gebied! TWW HD ziet er al top uit op de Wii U, dus dat is een kwestie van porten (en misschien wat content toevoegen).

  Dus… Wie weet? :-P
 • Als dit allemaal waar is en dit jaar uitkomt. (King Zell dus zal wel waar zijn). Dan is dit jaar beter dan 2017 qua Nintendo 1st party voor mij. En dat zonder prime 4.
 • @Newgamessuck

  Dat zou heel vet zijn ja! Als Bayonetta 3 dit jaar dan ook nog uitkomt, dan is zou het helemaal een topjaar zijn! :-D
 • OMG😱 Ik ben hyped! Metroid Trilogy en nw. Zelda!!!!
 • @Monojaxx

  Als dit nieuws waar is, dan ben ik ook echt een blij man!
  Een nieuwe Zelda zou echt geweldig zijn! <-3
 • Metroid prime trilogie HD zou mooi zijn mits er grafische stappen zijn gemaakt.

  Pikmin 3 port is geen spectaculaire aankondiging. Ik heb liever dat ze deel 4 uitbrengen. En ik denk dat een port van 3d World het beter zou doen verkooptechnisch gezien

  Zelda 2D zou tof zijn maar zie ik liever dat ze die bewaren voor volgend jaar.

  Mario maker 2 zou tof zijn.

  Ik zou wel een Nintendo all Star racing graag zien als geheim project. Wat naast Mario kart 8 bestaat. En ik hoop dat Retro studio's hun onbekende project nog uitkomt. Zeker ze nu vol op prime 4 zitten.
 • @Gamerfan31

  Hoezo zou je liever zien dat ze een 2D zelda bewaren voor volgend jaar? Zie daarvan niet helemaal de logica in.
 • @Shuckles

  Ik ook niet echt…
  En met een 'Nintendo all Star racing' gamen zouden ze zichzelf alleen maar in de vingers snijden, omdat dat gewoon een MK game zou zijn met iets meer characters en banen… Oftewel een concurrent voor een eigen franchise…
 • @Piet S.

  Laat Mario kart 9 maar een everyone is here!!! Mario kart zijn. Mooie titel voor 2020 met Mario 3D world port.

  2D Zelda. Ik ben benieuwd, kan alle kanten op gaan. Ik hoop een groot project, maar ben bang voor een 2D ds achtig zelda voor de prijs van een switch game of een 4 swords multiplayer game.
 • @Newgamessuck

  Dat is wel een goed idee inderdaad!

  Alhoewel ik de 4 Swords games en Tri Force Heroes best amusante titels vond(/vind), zie ik liever een remake van Link's Awakening of een compleet nieuwe 2D Zelda game ala A Link Between Worlds!
 • @Piet S

  Nintendo all star racing zou je heel anders kunnen opbouwen. Het zou meer een Diddy kong racing achtige race game kunnen worden. Hier een voorbeeld in de Dkc wereld rijd je op animal buddies. In de star fox cup vlieg je in airwings etc.

  En ik heb dit jaar liever dat Retro studio's hun nieuwe game lanceert. En waarom ik die 2d Zelda liever volgend jaar zie. Ze moeten niet alles in 2019 uitbrengen maar ook dingen voor volgend jaar bewaren.

  Dit jaar hoop ik Yoshi, Fire Emblem, Town, Animal Crossing, Luigi Mansion 3, Bayonetta 3, Pokémon, retro studio's game en dan een Prime trilogie. En als extra verkoop knaller of Nintendo all star racing of Mario maker 2. En als Wii port 3D world.
 • @Gamerfan31

  Hmmm… Het zou kunnen, maar ik zou het geen slimme zet vinden om de reden die ik hierboven al noemde.

  En ik kan nu nog niet echt enthousiast worden over die Retro Studios game, omdat er nog helemaal niets over bekend gemaakt is (op die Star Fox racing game roddels na). Eerst maar eens afwachten wat het echt is.

  En ik verwacht dat Nintendo voor 2020 gewoon weer met een nieuwe line-up van games komt. Ook denk ik dat ze Bayonetta 3 in 2020 zullen releasen. Daar maak ik me niet zo druk over.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren