1. Gerucht: Nintendo kondigt dit jaar virtual reality voor Switch aan

Gerucht: Nintendo kondigt dit jaar virtual reality voor Switch aan

Een vr-bril gemaakt van karton is een mogelijkheid

Nintendo zou wel eens aan virtual reality voor de Switch kunnen werken en dat nog dit jaar aankondigen.

De website Nintendo World Report zegt dit te hebben gehoord. Volgens de site zou vr mogelijk worden op de Switch via een nieuw Labo-pakket. Dat zou betekenen dat er met karton mogelijk een vr-bril voor de hybride console gemaakt kan worden, vergelijkbaar met Google Cardboard.

Nintendo World Report meldt tevens dat een kleine selectie aan games van Nintendo zelf "in de nabije toekomst" vr-ondersteuning krijgen, maar om welke games het gaat is niet bekend.

Hoewel Nintendo zelf nog niets heeft aangekondigd, werd vorig jaar door CNET al ontdekt dat de Switch een 'screen-splitting modus' heeft dat geschikt is voor virtual reality-gebruik. Ook lekte in 2016 al een patent van Nintendo uit waarin een soort dock voor de Switch werd getoond dat als vr-bril leek te functioneren. Nintendo zelf liet in 2017 weten dat het interesse had in vr.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Luigi's Mansion in VR met Labo, goed idee.
 • Even in perspectief plaatsen als dit gaat gebeuren.

  Het is in no way een oculus of zelfs een PS:VR. Het wordt wss een labo gimmick dat vermakelijk wordt om een paar keer te doen.

  Zowel de Power als de resolutie van de switch zijn veels te laag een goede VR ervaring te geven. Wat ik wel denk is dat als dit een succes wordt dat Nintendo zal overwegen een echte VR ervaring te maken.

  Maar keep in mind, labo is voor kids. Dit is geen serieuze VR poging. Hoogstens pootje baden.
 • @Newgamessuck dat spreekt voor zich. Simpele "kijk naar links, camera naar links" zal het wel worden. Nintendo zal het ook geen VR noemen. Niks mis mee.
 • De resolutie lijkt mij veel te laag van de Switch om deze te gebruiken als scherm. Dan lijkt iedere VR game op Minecraft.
  Verder moet de console sterk genoeg zijn twee onafhankelijke schermen aan te sturen. Kan me er weinig bij voorstellen, tenzij er een Switch Pro in aantocht is ;-)
 • @Monojaxx

  Labo……..Het is idd minecraft graphics dat je moet verwachten. Gewoon een leuke instap in vr. Beetje pootje baden voor Nintendo voordat er echt iets serieus komt. Dit is niet serieus VR die wilt concurreren met oculus.
 • Opzich best leuk dat VR. Maar nog teveel gedoe. Kijk nou bij de PSVR.. zoveel kabels, camera, extra kastje + dat je PS4 niet direct aangesloten wordt op je TV en in mijn geval de receiver waardoor HDR niet ondersteund wordt.
  + de resolutie is op mijn PSVR niet goed genoeg om het echt genoeg te laten lijken. Het blijft een beetje onscherp.
 • @Robskeee
  Ja dat laatste is ook precies de hoofdreden voor mij om nog niet in te stappen (naast misselijkheid). Een GT sport lijkt wel een generatie terug te gaan zodra je de bril op zet.
 • Als Nintendo met een *goedkope* VR oplossing komt zonder al teveel poes pas dan verwelkom ik het graag.

  Ik kan trouwens nog steeds geen succes vinden in PSVR. Maar dat komt ook door Sony met hun waardeloze support.
 • @ShadowhunterrX

  Ik zit er juist aan te denken de PS VR aan te schaffen. Is het niet zo bijzonder? En hoe is de resolutie met zo'n ding op bij een PS Pro?
 • @Monojaxx
  De games support is niet echt bijzonder buiten enkele titels na en Sony doet ook niet bepaald zen best om effe een killer te maken.

  Resolutie is niet verkeerd. Maar hangt ook van de game af.

  Misschien VR bij de PS5 een beter keuze ?
 • @Monojaxx
  het is leuk, voor een half uur… dit ga je geen hele dag volhouden. veel te veel gedoe… Overal kabels, extra kastjes, camera e.d.

  over een jaar of 10 dan word het pas interessant denk ik.
 • Net als die kartonnen smartphone brilletjes van Google: die werkte ook zo goed…
  …maar niet heus.
 • @Kwolly

  Mwaa pornhub vr was best geinig..

  Dit hoorde ik van vrienden….
 • @san5324

  VR mist nog zuig functionaliteit.
 • @Newgamessuck

  Pak de stofzuiger!
 • Ze gaan mee met de rest :p
 • Ach, deze gimmick verdwijnt vanzelf weer (in de huidige vorm, in ieder geval). ;-)
 • @Piet S.

  Ik denk dat het leuk is voor labo. Denk dat ik het wss nog zal kopen ook. Je moet het gewoon niet zien als VR zoals een oculus. Dat is het niet.

  Een labo van 60 euro is ook niet vergelijkbaar met een oculus van 500 euro die ook nog eens aan een 700 euro pc gekoppeld moet worden. (ja ok, deze moet aan een 300 euro switch gekoppeld worden).
 • @Newgamessuck

  O, daar heb je zeker gelijk in. Feit blijft gewoon dat 't hele VR gebeuren mij (op dit moment) niets doet. Ik die het liever gaan dan komen.
 • @Piet S.

  VR is vet. Wel eens gedaan? Echt wel een apparte ervaring hoor.

  Probleem is dat het nog niet echt mainstream is en de technologie om het echt goed te doen nog te duur is. Komt wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren