1. Gerucht: PlayStation 5-onthulling vindt 3 juni plaats

Gerucht: PlayStation 5-onthulling vindt 3 juni plaats

Nog even wachten

Mogelijk komt volgende week al de PlayStation 5-stream uit. Dat claimen nieuwsplatformen VentureBeat en Bloomberg.

Er gingen al geruchten rond dat Sony begin juni meer informatie over PlayStation 5 wil onthullen. Nu claimt VentureBeat dat het evenement 3 juni gaat plaatsvinden. Nieuwsplatform Bloomberg zegt ook dat de stream op die dag gehouden gaat worden.

Volgens VentureBeat is de datum nog wel 'flexibel'. Het platform zegt dat Sony graag wil beginnen met de promotie van de PlayStation 5, maar voorzichtig wil doen met aankondigingen vanwege het coronavirus. Het is ook mogelijk dat de prijs en releasedatum tijdens de stream nog niet worden onthuld. De releasedatum willen ze mogelijk bewaren voor een ander moment en voor de prijs willen ze de concurrentie afwachten om geen verlies te maken op de hardware.

Sony heeft zelf nog geen officiële aankondiging gedaan over de stream.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ben benieuwd wat ze in petto hebben.
 • @smaakmaker
  Waar hoop je op?
 • @Jowy

  Het eerste ps5 jaar

  Bluepoint games Jak and Daxter trilogie remake

  Insomniac Ratchet and clank.

  Guerrilla games Horizon zero dawn 2.

  Santa Monica God of war

  Sly 5 bij door een mooie kleine studio.

  Spiderman insomniac
 • @smaakmaker

  spiderman en ratchet and clank van insomniac lijkt me een beetje onrealistisch. (spiderman is een 4 jaar in ontwikkeling spel).
  1 van de 2 zou ik wel verwachten

  God of war ps5 is ook te vroeg.

  De rest lijkt me wel realistisch. Waarschijnlijk GT7 ook.
 • @Jowy

  Je vroeg wat ik graag wilde zien. Daarbij is Ratchet niet zo grote game. En bij Spiderman en God of war kunnen ze verder bouwen op dezelfde engine met mooiere graphics dus die games zullen geen 4 jaar kosten om te maken.
 • @smaakmaker
  Hopelijk is er een verschil tussen wat je hoopt en wat je verwacht, anders zal het waarschijnlijk behoorlijk tegenvallen.
 • @That Mr Awesome

  Oh ik verwacht het ook allemaal niet die presentatie . Maar Sony moet toch eerst 5 exclusieve titels hebben die ik leuk vind voordat ik een ps5 koop want ik koop voor 3rd party een series X. Maar ik verwacht God of war en Spiderman niet zo lang zullen duren als hun voorganger en aangezien beide al 2 jaar oud zijn verwacht ik ze toch wel vol jaar uiterlijk begin 2022 op de ps5.
 • @smaakmaker 2022 verwacht ik ze ook wel ja.
 • @Jowy

  Maar ik zou ook graag ni no kuni 3 zien met de gameplay van 2.
 • @smaakmaker nog niet aan gedacht. Dat zou fantastisch zijn.
 • @Jowy

  Wat ik zeg wel de gameplay van deel 2. Deel 1 zag er geweldig uit maar die Pokémon achtige gameplay die trok ik niet.
 • @smaakmaker
  Ik vond over het algemeen deel 1 net wat beter dan 2. Qua gameplay zou ik deel 2 ook het voordeel geven. Maar ik heb het gevoel, level5 kennende, dat deel 3 weer heel anders wordt.
 • Ben nu toch wel benieuwd wat het design gaat zijn dus laat maar komen
 • Ik hoop aan één kant dat het echt zo is.

  Nu is het wel al zo dat ik al een keuze heb gemaakt en de PS5 in huis komt als main gaming machine ( al sinds de PS3 "loyaal" aan Sony daarvoor was pc als main met een Sega mega drive als secondary de ps1 kreeg ik pas in 2001 en de ps2 pas in 2005. Ik sta er nog steeds van te kijken maar in 2000/1 was ik mega geïnteresseerd in de originele Xbox, had op de middelbare school zelfs Xbox agenda etc. Maar toen het zover was was die interesse totaal verdwenen…. waarom? Dat weet ik nog steeds niet )

  Ben nu wel echt benieuwd naar het uiterlijk van PS5. Hopelijk geen wit qua kleur. Vind ik persoonlijk voor elk apparaat verschrikkelijk.
 • @Meta_coola

  Wat een levensverhaal….
 • Ben benieuwd wat ze allemaal gaan laten zien.
 • Ben voornamelijk benieuwd naar de prijs (of is die al bekend?) Ik ga geen 500+ EUR aan een console uitgeven in ieder geval.
 • @blue_blade_Ik ga een beetje uit van 499 euro al zou het mooi zijn als het er onder zit natuurlijk
 • Zin in! Hopen op een gunstig tijdstip.
 • Lijkt me mooi als het volgende week al is. Ik zie dan graag een console die me net zo weet te bekoren als de getoonde controller. Dat zwart witte als combi zou goed op mijn game/fitness zolder passen. Ik verwacht een prijs van 500 deze keer vooral vanwege het wat kostbare ssd verhaal, eronder zou me verbazen al denk ik dat ze ook nog geen prijs gaan melden. Het zou wel leuk zijn als Sony daar nu zelf als eerste mee kwam maar voor een honderd meer of minder laat ik t allemaal niet staan iig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren