1. Gerucht: PS5-devkits beschikbaar, console kan dit jaar uitkomen

Gerucht: PS5-devkits beschikbaar, console kan dit jaar uitkomen

Aldus een artikel achter een betaalmuur

In een artikel van de website SemiAccurate wordt geclaimd dat devkits voor de PlayStation 5 al bij ontwikkelaars staan en dat de console zelfs dit jaar al zou kunnen verschijnen.

SemiAccurate heeft eerder correcte info gelekt over de deal tussen Nintendo en Nvidia waaruit de Switch is ontstaan, alsmede de specs van PlayStation 4. Het kost echter 1000 dollar om het artikel op de website te lezen, dus het enige bewijs dat er vooralsnog is, zijn samenvattingen van mensen die het artikel claimen te hebben gelezen.

Volgens die mensen claimt het artikel dat er al development kits van de PlayStation 5 in handen van ontwikkelaars zijn. Hoewel er geen aantal worden genoemd, claimt het artikel dat het er dusdanig veel zijn dat een release van de console dit jaar niet uitgesloten kan worden.

Verder claimt het artikel dat AMD's Navi als architectuur wordt gebruikt, of in ieder geval technologie dat daarop gebaseerd is. Ook zou de console een 8 Core Zen CPU bevatten.

Tot slot claimt het artikel tevens dat er fijne extra's voor vr-liefhebbers in de console zitten. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet bekend, maar het lijkt er daardoor op dat Sony voorlopig de PlayStation VR niet aan de wilgen hangt.

"De reputatie van SemiAccurate is in orde, dus ik heb redelijk wat vertrouwen in dit gerucht. De releasedatum van dit jaar is echter speculatie en zie ik niet zo snel gebeuren. Persoonlijk denk ik dat dit jaar de PlayStation 4 nog centraal staat en dat Sony dit of begin volgend jaar de PS5 onhult, om hem in de loop van volgend jaar uit te brengen." - Michel Musters

PlayStation

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dan kunnen ze de *** krijgen, heb net een Pro.

  Dan koop ik een PC.
 • @SoonTiel

  In november bestaat de ps4 5 jaar. Een console heeft ook maar een houdbaarheidsdatum voor zon periode (ongeveer 5 jaar) en dan is het tijd verder te gaan kijken. De nieuwe generatie is in principe vorig jaar maart al gestart met de launch van de Switch.

  Qua techniek hoeven ze het nog niet te doen en kunnen ze beter nog 2 jaar wachten. Erg indrukwekkend zal de ps5 niet zijn denk ik. Ik denk zo sterk als de xbox one x, sterker wordt veel te duur.
 • @Ramirez-1 switch nieuwe generatie? hobbelt achter ps4 en xbox aan. en ja, heb er zelf één.

  Heb de pro ook al weer een jaartje, maar ga echt niet dit jaar alweer de 5 kopen. Dan gaan we toch maar overstag en word het een PC.
 • @SoonTiel

  Een generatie wordt niet bepaald door hoe krachtig iets is. Het is Nintendo’s volgende console na de Wii u dus technisch gezien zit het in de 9e generatie. Dit betekend niet dat de Switch niet concurreert met de PlayStation 4. In tegendeel zelfs want beide gaan als warme broodjes over de toonbank.

  Ik snap dat het wat vreemd is omdat Nintendo de Wii u wat eerder dan geplanned de nek om heeft gedraaid. Sommigen plaatsen de Switch daarom ook samen met de Wii u in de 8e gen.
 • @Ramirez-1
  Kopt. De Switch is een nieuwe generatie.

  Ik wil best een PS5 hebben. Ik heb niet zoveel met de PS4 gedaan, maar nu ik een nieuwe TV heb, zou ik daar best weer op willen gamen en een BC PS5 zou dan mooi zijn.

  PS4, PS4 Pro en Xbox One X lopen nog steeds achter de feiten aan, vergeleken met mijn PC. Daarom game ik daar ook vaker op. Maar ja een videokaart upgraden is nu ook niet zo leuk meer.
 • @CerandoX.nl

  Ik heb het zelfde met mijn PS4 Pro. Weinig mee gedaan sinds ik een dikke pc heb. Probleem is niet dat ik de PS4 te min vind, maar ik hou nou eenmaal van shooters. Elke keer dat ik de PS4 opstart voor een potje Battlefield 1, gooi ik die na een half uur weer uit omdat ik me erger aan de controls. Op de PC start ik een potje Unreal Tournament en frag als een malle alles van de kaart… Ik heb echt onwijs veel moeite dat die controller niet doet wat ik wil.
 • @KnakWorst Mwah, met de controller heb ik niet zoveel moeite. Ik speelde bijvoorbeeld Fortnite sinds de beta op PC. Ik speelde twee potjes op de PS4 en ik had gewonnen, misschien geluk geweest, maar het voelde niet verkeerd. :D
 • @Ramirez-1tussen de lancering van PS3 novmber 2006/maart 2007 en PS4 november 2013 zat circa 6 jaar. Hierbij zat geen tussenstap zoals bij de PS4 (pro) nu. Denk dat een nieuwe console daarom pas in maart 2020 zal verschijnen.

  Een aankondiging dit jaar lijkt me nog veel te vroeg zeker gezien het feit Sony momenteel koploper is met zijn console. Er is helemaal geen reden om al iets nieuws aan te kondigen.
 • @meccorr

  Ik zelf zou het ook vreemd vinden. Ik verwacht ook geen nieuwe console vanwege de hardware/prijs verhouding op dit moment.
 • Als die volgend jaar komt zou Sony er verstandig aan doen the last of us 2, Ghost of Tsushima, Days Gone en Death Stranding voor het release jaar te bewaren. Want dan hebben veel mensen een reden om voor ps5 te kiezen. En zouden ze ook de volgende generatie Xbox op een directe grote achterstand zetten
 • Er zal vast een sneak peak gegeven worden op de E3. Maar ik denk dat de werkelijke console pas in 2019 vertoont zal worden(E3 2019) met release eind 2019.
 • Als ze inderdaad dit jaar komen met een ps5, wat ik zelf denk van niet. Zal dit in mijn ogen te vroeg zijn. Het lijkt mij dat dit apparaat dan niet veel krachtiger zal zijn dan de one x .dit omdat de Playstation fanboys alles boven de 300 euro veels te duur vinden…. Nee geloof me de ps5 komt echt niet dit jaar. Ze maken het MS dan te makkelijk want dan kunnen de 3rd party publishers de spellen voor de one x en de ps5 bijna identiek maken.

  En aangezien de ps pro ook pas 2 jaar bestaat lijkt het mij toch te vroeg.

  Wat dat betreft vind ik het idee van het upgraden van een console wat MS nu van plan is beter. Kan je ook altijd je digitale library blijven spelen. Dus als over 3 jaar de one X2 bij wijze van spreken komt dan kan je zelf kiezen of je nog even wacht of telkens de nieuwste upgrade koopt.
 • Zal waarschijnlijk voor het eerst zijn dat ik geen console op release haal. Voor mij is 5 jaar echt te kort en als er na 2 jaar weer een slim versie komt, haal ik liever die. Je kan ook niet echt zeggen dat de eerste 2 jaar van de PS4 geweldig waren.

  Hopelijk werkt Sony aan een betere Backwards functie met PS1,PS2,PS3, PS4, PSP en Vita. Lekker oude games spelen en niet slappe pogingen zoals ze nu doen met de PS2 games op de ps4.
 • Voor m'n gevoel heel vroeg. Qua jaren dat de PS4 uit is, niet heel vroeg.

  Dit is de eerste keer ooit dat ik niet het gevoel heb gehad "We zijn wel echt toe aan een nieuwe generatie", en dat ie toch komt.
 • Wat betreft releasedatum voor dit jaar geloof ik niks van. Dat er zoveel in het wild zijn is niks nieuws, en de eerste devkits hoeven ook nog geen final hardware te hebben, die zullen pas volgend jaar komen. Ik verwacht een release op ze'n vroegst in 2019 en anders 2020 pas. PS4 zal dan vermoedelijk niet meer verkocht worden, en de Pro zal de huidige PS4 innemen qua entry level console. Wat dat betreft heeft Sony wel een sterkere basis qua consoles voor de toekomst met een Pro en een PS5, dan Microsoft met Xbox One X alleen (Xbox One/S is zelfs aardig verbannen door de Xbox fans zelf).
 • @Snake_NL
  Mag toch aannemen dat MS het trucje op dezelfde manier zal doen en men vast ook al iets op touw heeft achter gesloten deuren net als Sony. Dus zoals je de Pro en PS5 noemt zal MS doorgaan met de OneX en de OneX2

  Qua tijdbestek volg ik je volledig. Ik zou inzetten op 2020 voor zowel PS5 als opvolger XBox. Al vraag ik me bij nader inzien wel een beetje af of MS hetzelfde tempo durft aan te houden met de opvolging als Sony. Dit vanwege de veel tragere omloop in verkopen.
 • @xevulutionx

  Microsoft zal langer moeten wachten of met nog iets veel krachtiger komen dan de PS5, en dat zie ik niet zo gauw gebeuren binnen 2 jaar. De vraag is of Microsoft überhaupt nog een concurrent zal zijn in de toekomst als ze eigenlijk niks noemenswaardig meer uitbrengen. We zullen aankomende E3 zien of Microsoft nog moeite doet om iets zinnigs uit te brengen, of in de toekomst doorgaat als service provider en stopt met het maken van eigen consoles, dit vanwege hun visie op UWP en Windows/Xbox platform samen smelten.
 • @Snake_NL
  Dat klopt. Ik hoopte vorig jaar ook op meer vuurwerk op de E3 en de game die het meest gepushed werd (sot) was mijn kopje thee op voorhand al niet. De Forza's, halogames en gearsgames vind ik nog altijd prima (vooral de eerst genoemde serie) maar er is gewoon een chronisch gebrek aan volwassen op zichzelfstaande SP games. Dan doel ik dus op de TLOU's Uncharted's Detroits en God of War games van deze wereld.
  Men rept alweer van de grootste line-up ooit op de E3 maar inmiddels is het voor mij een steeds groter eerst zien dan geloven.

  Desalnietemin bevalt de X me fantastisch, maar kritisch kijkend, buiten de pracht en praal is het exclusieve aanbod nog niet doorslaggevend genoeg voor een persoon die slechts gaat huishouden op een enkel platform.
 • Ik denk dat de PS5 in 2020 uitkomt. Vind ik prima, vermaak me nog uitstekend met de gewone PS4.
 • Geloof er echt helemaal niets van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren