1. Gerucht: Reboot van Silent Hill in ontwikkeling voor de PlayStation 5

Gerucht: Reboot van Silent Hill in ontwikkeling voor de PlayStation 5

Moest donderdag onthuld worden

Er is volgens geruchten een reboot in ontwikkeling van de Silent Hill-franchise. Dat beweert gameontwikkelaar en YouTuber AestheticGamer op Twitter.

Er gaan al een langere tijd geruchten rond dat Konami weer bezig is met Silent Hill, maar dat werd door de ontwikkelaar ontkracht. Nu is weer een gerucht opgedoken die zegt dat er wel degelijk een reboot in ontwikkeling is. YouTuber AestheticGamer zegt dat het gaat om een PS5-exclusive die deze donderdag onthuld moest worden tijdens de presentatie van Sony. Deze is nu uitgesteld door de protesten in de Verenigde Staten.

Volgens de YouTuber wordt de game ontwikkeld door Sony Japan Studios en is game-ontwerper Keiichiro Toyama speciaal voor het project teruggekeerd als regisseur. AestheticGamer zegt dat ook dat het team niet kan wachten om de game te tonen, maar dat er een kans bestaat dat de onthulling naar augustus wordt verplaatst, omdat het geen launch-game gaat zijn voor de nieuwe console van Sony. De tweets zijn hieronder te bekijken.

Gezien er nog niets officieel is aangekondigd door Sony en er nog langer op een antwoord gewacht moet worden door het uitstel van de presentatie, moet dit bericht voorlopig met een korrel zout genomen worden. Wanneer de PlayStation 5-presentatie wel gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Er gingen zelf geruchten dat Konami wordt overgenomen door Sony.
 • @DefenseForceNL Klopt ja, maar ook geruchten dat het overgenomen wordt door Microsoft. Ik ga even potje zout kopen.
 • @MythicZ

  Ja het is allemaal afwachten van MS had ik nog niet gelezen. Wel dat MS Sega zou overnemen om voet aan wal te krijgen in Japan.
 • @DefenseForceNL
  Ovdername konami is absurd en volgens mij onrealistisch. (ze maken tegenwoordig gigantisch veel winst met gokspelen etc..)

  Het was eerder een gerucht dat ze IP's van Konami zouden overnemen.
 • Zou wel een geniale zet zijn om de silent hill ip exclusive te maken voor de PlayStation.
 • Eerst maar afwachten hun laatste alleen ontwikkelde eigen grote project van Sony studio Japan was the Last Guardian en dat was niet de absolute topkwaliteit van Sony
 • Yeah right, ff afwachten maar.
  Silent hillS was mijn reden om een ps4 aan te schaffen en die kwam dus ook niet.
  Niet dat ik ooit spijt heb gehad van de aanschaf hoor;)
 • Fingers crossed! Altijd fan geweest van de serie (ik bedoel dan SH1 tot en met SH3. De rest vond ik minder)
 • eerst zien dan geloven, geloof er geen zak van namelijk
 • Die mag van mij komen, toch wel dé horrorgame naast RE voor mij. Vond de eerste verfilming trouwens ook niet slecht. Dat san weer een stuk beter dan de verfilmingen van RE.
 • Veel betere games dan silint hill, geen interesse

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren