1. Japanse versie Red Dead Redemption 2 mogelijk op twee discs'

Japanse versie Red Dead Redemption 2 mogelijk op twee discs'

Niet vreemd gezien de bestandsgrootte

In Japan is er een dummy-doosje gelekt voor de fysieke PS4-versie van Red Dead Redemption 2. Uit de tekst van het doosje is op te maken dat de game vermoedelijk in twee discs komt.

Met het vermoedelijk lekken van het Japanse dummy-doosje, is nog niet zeker of deze standaard ook voor andere regio's gaat gelden. Het is tevens niet de eerste keer dat Sony een PlayStation 4-game bestaande uit twee discs uitbrengt. Dit gebeurde ook al bij onder andere X-Com en Shadow of War.

Red Dead Redemption 2

Het uitbrengen van de game op twee discs is echter geen geheel onlogische keuze. De discs die door Sony met games worden uitgebracht hebben een maximale capaciteit van vijftig gigabyte. Ook werd eerder bekend dat de digitale versie van Red Dead Redemption 2 105 GB aan vrije ruimte vereist op de PS4.

Momenteel heeft Sony nog niets bekendgemaakt over de discs. Daarnaast is het nog onduidelijk of de twee discs ook van toepassing zijn op de Xbox One-versie van Red Dead Redemption 2.

Eerder gaf Rockstar een verklaring voor de uitspraak over de werkweken van 100 uur bij de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. Lees ook de preview van Gamer.nl over de aankomende game.

Bestandsgrootte

Op Twitter is ook een foto opgedoken van de digitale installatiegrootte van Red Dead Redemption 2. Gebruiker Nibel plaatste een foto op het sociale platform waarop te zien is hoeveel gigabyte de Xbox One-versie in digitale vorm bedraagt.

Uiteindelijk is te zien dat de Xbox One-versie van de game een grootte bedraagt van 88,56 GB. Bij de foto voegt Nibel eraan toe dat de PS4-versie op de PS Store een grootte heeft van ongeveer 90 GB. Echter is dit niet te zien op de foto.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor Xbox One en PS4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Is het al eens voorgekomen dat de Japanse versie van een game wel op 2 discs uitgebracht werd en de westerse versie niet..?
 • @Piet S. Yup, dat staat erin. X-Com en Shadow of War.
 • @Jack O
  X-.com was toch niet zo'n hele grote game? Waarom moest die op 2 discs?
  Erg veel zin in deze game. Ik ben benieuwd naar Julie recensie.
 • @Jack O

  'Het is tevens niet de eerste keer dat Sony een PlayStation 4-game bestaande uit twee discs uitbrengt. Dit gebeurde ook al bij onder andere X-Com en Shadow of War.'

  Ik kon hier niet uit opmaken dat het enkel de Japanse versies van deze games betrof, maar dank voor je antwoord. :-)
 • Toch weer een klein gewin extra voor mijn digitale aankoop.
 • Mogen jullie nog nieuws van RDR2 op de site zetten na op de vingers getikt te zijn door R* in verband met het nieuwtje over de map?
 • @casartelli wat is er gebeurd
 • @san5324

  Revolver op m’n hoofd gericht,…

  Niets!!
 • Nog steeds niet zo erg als L.A. Noire op de Xbox 360! XD
 • Ik reken er gewoon op dat het hier in de Eu op één disc staat
 • @Meta_coola

  1 of 2 discs maakt toch niets uit? Beide consoles hun drives zijn veel te traag om games vanaf de disc af te spelen. Enige dat je hoeft te doen is eenmalig van disc wisselen tijdens die vervelende installatie.

  Snap het probleem niet van meerdere discs. Ik vind het eerder meerwaarde hebben.
 • Al gooien ze het op 10 discs, must have! Mijn cowboy costuum is afgestoft en de pruimtebak ligt klaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren