1. Gerucht: Sony voert discussies over PlayStation 5-games

Gerucht: Sony voert discussies over PlayStation 5-games

Volgens analist ligt focus vooral op next-gen en cross-gen

Volgens analist Daniel Ahmad voert Sony momenteel discussies over PlayStation 5-games. De analist claimt dat Sony ook twijfelt over de planning van 2019 en dat de focus voornamelijk ligt op de ontwikkeling voor de PS5.

Ahmad heeft regelmatig waarheidsgetrouwe informatie en bevestigde onder andere dat PUBG naar PS4 kwam voor de aankondiging. Nu zegt hij op ResetEra dat Sony de planning van de tweede helft van 2019 nog niet heeft vastgelegd. Sony zou nog een aantal onaangekondigde games van bestaande IP's klaar hebben liggen voor de PlayStation 4.

De analist zegt echter te horen hebben gekregen dat er discussies worden gevoerd om enkele van deze games cross-gen te maken. Dit zou betekenen dat deze onaangekondigde titels zowel op PS4 als PS5 verschijnen. Dit omdat Sony momenteel de focus zou leggen op het ontwikkelen van PlayStation 5-games.

The Last of Us Part 2

Over het algemeen heeft Sony nog weinig los gelaten over de volgende console, al zijn er veel geruchten. Op InsideGamer houden we PlayStation 5-geruchten in de gaten.

Vorig jaar werd onder andere bekendgemaakt dat Sony in een aangevraagd patent mogelijk backwards compatibility gaat toevoegen aan de PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Ik hoop dat ze nog even met de PS4 door blijven gaan. Ik vond de stap PS3 naar PS4 niet zo denderend en ik verwacht ook niks revolutionairs voor een PS5.
 • @Luigi1985 De stap van PS3>PS4 was ook een groot verschil qua architectuur en development van games. Dat zal niet het geval zijn van PS4>PS5, waardoor het makkelijker is de huidige generatie nog langer te ondersteunen en ook voor indie devs.
 • @Luigi1985

  Van een PS5 mogen we toch op z'n minst voor alle competitieve games steady 60 FPS zonder framedrops verwachten. Dat zou ik al een flinke vooruitgang vinden en mag van mij zo snel mogelijk komen.
 • De pro en de x zijn grafisch beide erg lekkere consoles wanneer ze door ontwikkelaars echt goed gebruikt worden. Voel de noodzaak zeker nog niet om dit jaar al een opvolger te zien komen. Eind 2020 lijkt me een prima moment. En dan mogen we wel aannemen dat 4K zonder concessies in combi met 60 fps de standaard gaat worden.

  Wel vanaf eerste gameplay beelden het idee al gehad dat TLOU2 eigenlijk ps5 beelden waren. Dat liep zo lekker met zoveel dingetjes (detectiesysteem/ reactie / maniertjes van personages die echter overkwamen). Dat beloofd veel goeds en mocht dat toch 100% ps4 pro geweest zijn, iets wat we dan tot aan release moeten afwachten, dan is de noodzaak voor een snelle opvolging nog wat minder
 • Benieuwd hoe men cross-gen-games gaan toepassen met eventuele backward compatibility.

  Ik kan mij ook nog herinneren dat de meeste winkelketens 70 euro durfde te vragen voor de allereerste PS4-games. Dit zou dan verleden tijd zijn, moesten PS4 games ook draaien op de PS5. Dan zie ik een plotse prijsverhoging niet gebeuren.

  Gaat nog spannend worden. Wie weet brengen ze (Microsoft en Sony) hun volgende toestel wel uit zonder nummertje. Heet de PlayStation 4 opvolger gewoon PlayStation en Xbox Two gewoon Xbox.
  Of misschien blijft Microsoft de Xbox One updaten zoals Windows 10 met dus geen opvolger in de toekomst. Standvastigheid.

  (ge-edit)
 • Spannend allemaal.
  Ik kan niet wachten op de PS5, gaat vast en zeker weer een mooie PlayStation worden.
 • Ik hoop op een service als GamePass
 • Voor zowel Sony als Microsoft verwacht ik dat de consoles "backwards compatible" worden. Als dat niet ondersteund wordt slaan ze mijn inziens volledig de plank mis.
  De invloed op de performance is tegenwoordig niet meer relevant, en de digitale content die gebruikers hebben opgebouwd kunnen dan netjes mee.
 • Een game ontwikkeling duurt zo'n 3 jaar dus lijkt het mij niet meer dan vanzelfsprekend dat ontwikkelaars al een jaartje bezig zijn met de nieuwe hardware.
  Natuurlijk wil je in het begin multi generational zijn omdat er potentieel een kleine 100 miljoen op de PS4 zitten. Maar als console boer wil je ook laten zien wat je nieuwe speeltje kan.
  Laat maar komen die PS5, een levensduur van 5 jaar (zoals vroeger) was wel prettig al stagneert de evolutie van hardware wel enorm met 20 jaar geleden vergeleken.
 • Jah Jah net als de vorige analist.. Die knakkers moeten gewoon hun waffel houden..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren