1. Pc-versie The Last of Us Part 2 mogelijk in de maak

Pc-versie The Last of Us Part 2 mogelijk in de maak

Net als Horizon Zero Dawn?

Een vacature van Naughty Dog wijst mogelijk op een pc-versie van The Last of Us Part 2.

Naughty Dog is op zoek naar een grafisch programmeur die kan helpen bij de ontwikkeling van The Last of Us Part 2. Wat echter opvalt aan deze openstaande vacature, is dat de ontwikkelaar in kwestie moet beschikken over een aantal vaardigheden die normaliter niet nodig zijn bij het ontwikkeling van een PlayStation 4-game.

De potentiële ontwikkelaar moet gaan helpen bij het renderen van het spel. Daarvoor moet hij/zij voldoende kennis hebben over huidige GPU-architecturen, waaronder die van Nvidia. Daarnaast wordt het gewaardeerd als de programmeur ervaring heeft met DirectC12 en Vulkan. Het is natuurlijk mogelijk dat Naughty Dog simpelweg opzoek is naar iemand met ruime ervaring, maar dat er wordt gevraagd naar iemand met specifieke ervaring met pc-programmering kan een indicatie zijn dat een pc-versie van de game op komst is.

Sony brengt zijn first-party games normaal nooit naar andere systemen, ook niet naar pc. Detroit: Become Human verscheen op pc en ook Death Stranding staat gepland voor een pc-release, maar deze franchises zijn niet exclusief eigendom van Sony zelf.

Eerder deze week doken er al geruchten op dat ook een andere PS4-exclusive een pc-versie krijgt, namelijk Horizon Zero Dawn. Als de veronderstelling blijkt te kloppen, betekent het dat Sony afziet van één van hun grootse en sterkste exclusieve PlayStation-games. De juistheid van beide berichten moet nog blijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • oh oh…
 • @Soon.
  Dan mogen we het geen exclusive meer noemen! ;)
 • Heb hier niet zoveel verstand van, maar zou het ook kunnen gaan om een PS5-port? Dat de specs van de Playstation 5 meer lijken op die van een PC?

  Iemand hier met dit soort technische kennis?
 • @Jorn6810
  PS5 wordt AMD. En ja consoles beginnen steeds meer op pc te lijken.
  Mocht de game n pc release krijgen dan zal dat zijn, om de concurrentie met Microsoft aan te gaan. Xbox game pass is de beste deal op t moment als je instant n bende games wilt spelen. En alle grote Xbox game releases komen ook naar Windows. En/of de ontwikkelaar wil graag de beste versie maken van de game en in dat opzicht zijn de mogelijkheden eindeloos. Kijk maar is waar Red Dead 2 toe instaat is als je n belachelijk dikke bak van n pc hebt. Cory Balrog de man achter God Of War ziet een pc release ook wel zitten om de game nog meer te doen shinen: https://www.windowscentral.com/sonys-cory-barlog-would-love-see-god-war-pc?amp

  Het zou fantastisch zijn als Sony de strijd aangaat met Microsoft op pc.
 • Heel slim. Sony ziet eindelijk ook dat pc gewoon extra sales oplevert.
 • Het gaat wel hard achteruit zo met de exclusives van Sony, ach het liefste zou ik willen dat er niks meer exclusief is. Kon je gewoon 1 apparaat naar keuze kopen en alles spelen.
 • @Robskeee

  Achteruit? Vooruit ja! Niks is beter dan Forza Horizon 4 op een ultrawide scherm te spelen in 144 fps. Niks is slechter dan dezelfde game op een console te spelen.

  Maar prijs doet alles. Voor de FIFA spelers is een console natuurlijk aanlokkelijker.
 • @Don Carpaccio Haha ja voor ons vooruit, maar met de aantallen achteruit bedoel ik. ;)
  Overigens hou ik wel de voorkeur voor een console vanwege het gebruiksgemak, lekker op de bank met een kop koffie, en heb niet echt zin om me te moeten verdiepen in de hardware van de PC.
 • @Robskeee

  Groot gelijk!

  Ik vind het gebruiksgemak ook de sterkste troef.

  En eerlijk: fysieke exemplaren heb ik nog steeds liever dan een digitale licentie die niet voor eeuwig is.
 • @Robskee

  Helemaal met je eens.
 • Nice!

  Kan ik die consoles gewoon voor altijd bannen en gaan voor een degelijke 4K speler die tenminste muisstil blijft.

  PC master race!
 • Ik verwacht dat er er wel meer exclusives naar pc zullen komen, maar denk niet dat dat op launch zal zijn. Sony wil graag consoles verkopen en daar dragen (tijdelijke) exclusives zeker een groot deel aan bij. Dat ze op een later tijdstip dan alsnog naar pc komen is een mooie oplossing om dan toch nog wat extra exemplaren hiervan te verkopen.

  Ik vind exclusives eigenlijk wel fijn. Dat is wat een systeem (naast interface en bediening) uniek maakt. De pc heeft ook genoeg exclusieve games die niet op console verschijnen, bijvoorbeeld in het RTS genre. Het is ook flauw dat sommige gamers Sony daarop afrekenen terwijl Nintendo dat ook doet.
 • Je kunt momenteel al PS4 games spelen op de pc via psnow. Dit zie ik wel vaker gebeuren, en voor je het weet gaat Nintendo die weg ook in, en zijn de exclusieve games voorgoed finito. Cross platform online games waren al de eerste stap.
 • Op ResetEra was hier een topic over gemaakt, en iemand heeft precies dezelfde vacature uit 2018 gevonden met daarin dezelfde tekst.
  Ze zoeken iemand met brede kennis in GPU architecturen. Dan maakt het niet uit of het Nvidia of AMD is (liefst beide). Gaat gewoon om een engine programmer/graphics programmer.

  Hier een linkje naar de 2018 vacature: https://www.gamasutra.com/view/news/313727/Get_a_job_Naughty_Dog_is_hiring_a_Graphics_Programmer.php

  Op ResetEra is die topic al sinds het weekend gesloten.
 • Ik weet niet of dit echt zo gaat zijn, maar indien zo: zeer leuk voor de pc gamers! (ikzelf vind dat een goede keuze voor sony, want grotere markt is meer softwareverkoop. En software brengt meer op dan hardware)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren