1. Gerucht: Next-gen Xbox-consoles tijdens E3 2019 onthuld

Gerucht: Next-gen Xbox-consoles tijdens E3 2019 onthuld

Halo Infinite lanceringstitel?

Volgens geruchten worden de volgende generatie Xbox-consoles al op E3 2019 uit de doeken gedaan en moeten de consoles eind 2020 in de winkels liggen. Ook zou Halo Infinite een van de launchtitels worden.

Zoals inmiddels bekend is zou de codenaam Xbox Scarlett meerdere apparaten omvatten. Volgens het Franse Jeuxvideo dragen de consoles de codenamen 'Lockhart' en 'Anaconda'. Naar verluidt is Xbox Lockhart een goedkopere console waarop games enkel gedownload of gestreamd kunnen worden. Xbox Anaconda schijnt een krachtigere console te worden dat wel beschikt over een schijflade. Ook beschikken beide apparaten over een ssd wat voor snellere laadtijden moet zorgen.

Daarnaast ziet het ernaar uit dat Xbox Lockhart en Xbox Ananconda respectievelijk over vier en twaalf teraflops zullen beschikken, wat inhoudt dat games standaard in full-hd worden weergegeven op Xbox Lockhart en in 4k op Anaconda.

Volgens de geruchten zal Xbox Anaconda rond de 500 dollar gaan kosten, wat vergelijkbaar is met de prijs van de Xbox One X bij de lancering.

Ten slotte lijkt Halo Infinite een lanceringstitel te worden voor de nieuwe Xbox-consoles. Echter wordt het spel naar verluidt ook op de Xbox One uitgebracht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Dat er een streaming en dedicated Xbox console kwam was toch al een beetje bekend gemaakt vorige E3? Dat er deze E3 een onthulling is lijkt me dan logisch!
  Het gerucht dat Halo Infinite voor de volgende generatie is vind ik ietwat jammer. Maar wellicht wordt deze "backwards compatible" met de One X, aangezien Microsoft aan gaf dat het een familie van devices wordt. De release van Infinite laat in ieder geval nog even op zich wachten..
 • ''Maar wellicht wordt deze "backwards compatible" met de One X''
  Alsof jij niet meteen de nieuwste Xbox in huis zou halen. ;-)
 • @Robskeee
  True, true.. Maar het zou wel zo eerlijk zijn voor de userbase!
 • @Gaaiz Ook waar! Ik ben erg benieuwd naar de generatie, en al helemaal naar Halo Infinite!
 • De laatste krachtigste console release was die van de X1X. Als ik MS was, zou ik mooi wachten tot Sony de PS5 aangekondigd heeft en dan daar meteen overheen klappen met een nieuwe X.
 • @Piet S.
  Als dit waar is willen ze Sony nou juist voor zijn met de nieuwe Xbox. Lijkt me verder ook niet zo een gek idee, je bent de concurrentie wel te snel af. Die paar mensen die een Xbox One X hebben gekocht zullen niet zo blij zijn nee.
 • @Piet S.
  Lol, ze hebben jaren nodig om een console te ontwikkelen. Je kan niet plots een jaar voor de release de specs aanpassen (behalve nog kiezen om wat extra ram bij te plaatsen ofzo…).

  Maar je hoopt dus dat de nieuwe x over de ps5 heen klapt.
 • @Piet S. Leuk dat krachtigste willen zijn, maar dat is niet waar Microsoft zich op moet focussen en dat heeft ze ook niet geholpen met de X. Hun game output is echt dramatisch en ik zie dat met de nieuwe studio's echt niet opeens 180 graden te zijn veranderd. De X voelt als een console die meer als teaser is getoond maar verder niks bijzonders mee is gedaan qua first party output. Ik heb die X heel goedkoop kunnen krijgen, maar het is wel een beetje treurig bij Microsoft. Microsoft is ook gauw van het laten vallen als iets niet werkt namelijk.
 • Dan hoop ik wel op een launch dit jaar met veel games.
 • @CerandoX.nl Ik schat 2020, net zoals de X ook een jaar voor release werd aangekondigd.
 • @Robskeee
  Ach ja, hoop doet leven. 😁
 • Wat Microsoft moet doen is exclusive, exclusive en exclusive tonen in de bekendmaking. Anders gaat gewoon iedereen voor de Ps5 waar dit voor zichzelf spreekt.

  Want eerlijk gezegd zonder iets gezien te hebben ga ik voor de PS5 zoals het er nu uitziet aangezien dat meer exclusives lijkt te krijgen.

  Ds microsoft, bewijs het tegendeel!
 • @Newgamessuck Ik denk dat er ook wel wat exclusives worden getoond nu ze veel studios hebben gekocht. De vraag alleen is wat de kwaliteit is van die spellen.
 • De Playstation is en blijft de koning der spelconsoles.
 • @CyberFl

  Haha.
 • Volgens de laatste geruchten zal de xbox duurder worden dan de ps5. En dus ook krachtiger worden. (Phil spencer zei dat ze volgende gen absoluut de krachtigste console willen).
  Maar hoe dan ook, uiteindelijk draait het vooral om games.
 • @Jowy

  3rd Parties gaan niet zomaar games beter maken op de XBOX, zeker niet zolang ze niet het grootste marktaandeel hebben.
  Maar met de optie voor de streaming console, lijkt het mij wel interessant te worden wie de grootste gaat worden over een paar jaar.
  Veel mensen boeien de 1st party games niet, spelen gewoon FIFA en CoD.
 • @Jowy Uuh…hoe kom je daar nou bij?
 • @Snake_NL
  Laatste geruchten via een insider op resetare. Het zou zo maar kunnen hoor.
 • @Jowy

  O JA!!! Die oom die bij MS of Sony werkt toch??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren