1. Gerucht: Xbox-evenement in mei, Xbox Lockhart in testfase

Gerucht: Xbox-evenement in mei, Xbox Lockhart in testfase

Beweert Microsoftplatform

Er gaan een hoop nieuwe geruchten geruchten rond over de Xbox Series X. Zo moet er in mei een showcase over de console komen en zit de Xbox Lockhart mogelijk in de test-fase.

Volgens Windows Central wordt Project Lockhart, een goedkopere versie van de Xbox Series X, momenteel thuis getest door Microsoft-medewerkers. Ook zou er een Xbox-evenement plaatsvinden in mei. Windows Central staat erom bekend het vaak bij het rechte eind te hebben.

Volgens de website wordt Lockhart waarschijnlijk een instapmodel van de Xbox Series X met 4 teraflops aan GPU-kracht, een soort ‘Xbox Series S’. Het systeem zou de oudere Xbox One X moeten vervangen, die trouwens beschikt over een snellere 6 teraflops-GPU, en goedkoper worden dan de Series X. De goedkopere console zou enkele ‘next-gen’ features bevatten, zoals een SSD en wellicht een simpelere vorm van ray-tracing.

Windows Central zegt ook te hebben gehoord dat de console momenteel thuis wordt getest door medewerkers van Microsoft om het bedrijf te voorzien van feedback. De website vermoedt dat Lockhart ergens in mei wordt onthuld, gezien andere geruchten over nieuwe Surface-hardware.

Xbox Series X

Over nieuwe hardware gesproken, Microsoft zou ook werken aan een bijgeleverde headset. De headset is volgens bronnen van Windows Central draadloos en compatible met Xbox One, PC en mobiele apparaten. Vermoedelijk wordt het een behoorlijk simpele headset, dus geen premium koptelefoon.

Tot slot zijn er momenteel een hoop geruchten over een Xbox-evenement, waarvan de website zegt gehoord te hebben dat er een in mei plaatsvindt. Of Lockhart daar wordt getoond is onduidelijk, maar mogelijk laat Microsoft in ieder geval een aantal nieuwe games zien. Dat strookt met andere geruchten die beweren dat Microsoft nóg een evenement houdt in juni, ter ere van E3. Mocht dat gebeuren, dan hopen we in ieder geval meer te zien van Halo Infinite en de nieuwe Fable, die volgens geruchten al een tijd in ontwikkeling is door Playground Games.

Houd in het achterhoofd dat deze geruchten nog niet bevestigd zijn en plannen dezer dagen op het laatste moment kunnen veranderen.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Minder krachtig dan de Xbox One X lijkt mij heel sterk. Ik denk eerder even krachtig als de Xbox One X.
 • @CerandoX.nl
  Dat lijkt mij ook. Sowieso is de architectuur compleet anders waardoor ze "meer per teraflop" kunnen doen. Daarnaast zal de CPU van de Series S een stuk sneller zijn dan die van de One X, wat wellicht ook een hoop kan opvangen.
 • @Gaaiz klopt 4 teraflops RDNA 2 zou redelijk gelijk kunnen zijn aan de 6 van de One X. Daarnaast zal de CPU dan een stuk sneller zijn zoals je al zegt. Verwacht dat games in resolutie en grafische features minder gaan zijn dan de Series X maar wel met een doel van 60 fps.
 • De waarde van Lockhart staat of valt met de prijs van dat apparaat, maar ook de prijs ten opzichte van Series X en PS5. Maar die zullen hoogstwaarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten. Lijkt me dus een rare positie om een budget console te onthullen, maar dan het belangrijkste punt nog achter te houden.

  Microsoft had het van te voren niet kunnen bedenken, maar in de komende tijd kan een next gen console met iets bescheidener features voor een lage instapprijs best goed aanslaan.
 • Tijden kunnen veranderen.

  Je hoeft in principe geen nieuwe Xbox te kopen als je in het bezit bent van een Xbox One.

  Dat vind ik imo positief, want Nintendo en Sony veroorzaken met hun geslotenheid een zeldzaamheid die ik niet fijn vind.
  Als die dingen ooit kapot gaan, kan ik veel games niet meer spelen.

  Een nare gedachte.

  Goed bezig Microsoft!
 • @Don Carpaccio
  Mwoaa, het kan 3 kanten op. Of bepaalde games worden op een zeker moment bijna niet meer speelbaar op de One of games voor de Series X zijn gestremd omdat er rekening gehouden moet worden met dat oude apparaat. En bij een derde kant zal uiteindelijk na een jaar of 2 jaar officieel een einde worden ingelast voor support voor dat oude bakbeest.
 • @SmartTies

  We zullen zien.

  De X hangt vast aan de S en die kan amper de 1080p aan.

  Die gamepass gaat er ook voor zorgen dat veel nieuwe games nog lang gaan kunnen draaien op dat oud mormel uit 2013.

  Ik kijk bijvoorbeeld naar The Witcher 3.
  Je kan het op de Switch spelen met gekartelde randjes of je kan het op een game PC spelen in 144 frames per seconde.
  Wereld van verschil, maar ze zijn beide toch speelbaar op (ver)oude(rde) hardware en het allernieuwste.

  Maar het blijven maar speculaties.
  Ik kan het fout hebben en Microsoft trekt de plug er sneller uit dan gedacht.
 • @Don Carpaccio
  Ik heb 't vermoeden dan we voor de originele One en One S beperkte varianten gaan zien. Zoals destijds met COD bijvoorbeeld de singleplayer niet was toegevoegd, of veel minder NPC's of aparte lobby's bij multiplayer games.

  Zou het dan ook zeer zonde vinden om vooral bij multiplayer games alsnog te moeten wachten op anderen die eindelijk een game geladen hebben, wat natuurlijk ook weer een bottleneck wordt voor de One X..
 • @Gaaiz
  Krijg je in multiplayer ook geen last van spelers met verschillende framerates?
 • @That Mr Awesome
  Ook een goed punt ja. Vooral met Halo Infinite vraag ik me af wat ze gaan doen. Dan moeten toch gescheiden lobby's zijn?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren