1. 'Xbox Game Pass komt niet naar Switch'

'Xbox Game Pass komt niet naar Switch'

Ori and the Blind Forest zou wel naar Nintendo's platform komen

Volgens Kotaku-redacteur Jason Schreier en Petri-redacteur Brad Sams komt Xbox Game Pass niet naar de Nintendo Switch. Wel zouden de Ori-games naar het platform komen.

Twee weken geleden ontstond het gerucht dat er een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo op komst was waarbij Xbox Game Pass naar de Nintendo Switch zou komen. Ook Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps werden gehint voor het platform.

Brad Sams, die hoofdredacteur is bij Petri.com en veel interne bronnen heeft bij Microsoft, vertelt nu echter dat Xbox Game Pass voorlopig nog niet naar de Nintendo Switch komt. Wél beweert Sams dat Microsoft ambitieus is en plannen heeft om Game Pass naar vrijwel elk platform te brengen, waaronder pc en zelfs televisies. Echter wordt de Switch niet genoemd als platform in deze gesprekken.

Ook Jason Schreier, bekend journalist van Kotaku, bevestigt op het forum van ResetEra dat er binnen Microsoft niks wordt genoemd over Switch-ondersteuning voor Xbox Game Pass. De Ori-games, die volgens geruchten ook naar de Nintendo Switch komen, kunnen volgens Schreier wél worden verwacht. Schreier zegt dat deze spellen op de E3 van dit jaar, of wellicht zelfs eerder, aangekondigd worden voor de Nintendo-console.

Eerder deze maand werd ook onthuld dat Microsoft Xbox Live-ondersteuning gaat brengen naar de Nintendo Switch en mobiel. Dit werd bekend uit een schema van het bedrijf in aanloop naar de Game Developers Conference, die later deze maand plaatsvindt.

Ook werd vandaag bekend dat Microsoft wellicht een Xbox One S zonder disk drive uitbrengt in april.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

  • Lijken me super vette games, dus die gaan er zeker komen als dit waar.

    Heb al eens eerder aangegeven dat ik het jammer vind dat games als Cuphead en Ori alleen voor de Xbox verschijnen. Verder heeft de console mij namelijk weinig te bieden wat de PlayStation 4 en Switch mij niet kunnen bieden. Misschien Gears of War, maar daarna houdt het wel ongeveer op.

    Hoe meer van dit soort games naar de Switch, des te beter!
  • Ori gaat op de Switch veel beter verkopen dan op de xbox. 100% zeker. Dit zijn games die Nintendo gamers aantrekken.
  • De geruchtenmolen gaat keihard. Ben zeer benieuwd wat we nu allemaal wel/niet te zien krijgen. Voor mijzelf hoop ik nog op een Elite Controller v2, omdat mijn huidige nu echt aan z'n eind is veel intensief gebruik. Toch had ik 'm wat robuuster verwacht.. Vooral de rubbere grips.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren