1. Gerucht: Xbox Lockhart wordt in augustus onthuld, heet Xbox Series S

Gerucht: Xbox Lockhart wordt in augustus onthuld, heet Xbox Series S

Weten we over een maand meer?

De tweede next gen-console van Microsoft, de Xbox ‘Lockhart’, gaat mogelijk in augustus onthuld worden. Dat claimt het nieuwsplatform Eurogamer.

Volgens Eurogamer was het de bedoeling dat de Lockhart in juni werd onthuld, maar dat de onthulling is opgeschoven naar augustus. Het nieuwsplatform zegt ook dat de officiële naam van de console de Xbox Series S gaat zijn.

De Xbox Lockhart of Xbox Series S moet de goedkopere next gen-console zijn van Microsoft. Volgens de laatste geruchten heeft de console dezelfde CPU (processor) als de Series X, maar wel een met een andere capaciteit met de GPU (grafische kaart) en kloksnelheid. Of de Xbox Series S daadwerkelijk in augustus wordt onthuld is nog niet met zekerheid te zeggen.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik snap best dat niet iedereen het even breed heeft natuurlijk maar ik zou dan altijd doorsparen voor de versie met de beste GPU.
  Bij een pc heb ik er veel minder moeite met een zwakkere kaart dan bij een console.

  Zijn er hier mensen die voor de S boven een X zouden gaan? gewoon even nieuwschierig
 • @HanTheMan
  Vraag ik me ook af, Ik iig zeker niet.
 • @HanTheMan Ik denk dat de 'hardcore gamer' wel voor de X gaat, maar iemand die zo af en toe een spelletje speelt de goedkopere versie kiest. Ook zullen veel mensen die alleen Fifa spelen voor de goedkoopste versie gaan.
 • @HanTheMan

  Ik zou zelf ook doorsparen, maar voor ouders die een console kopen voor hun kind kan dit natuurlijk wel een aankoop wezen.

  Ouders die zelf niks met dit wereld te maken hebben of er totaal niks van afweten kijken dan toch vaak naar de prijs.

  En als dat kind van 10 nou met iets mindere graphics of iets langere loading times moeten doen dat maakt hun niet zoveel uit
 • @HanTheMan ik ga sowieso voor het meest performante toestel zelf, maar ik begrijp dat als je het niet breed hebt of nog op een gewone HD-tv gamed, het allemaal niet zoveel uitmaakt.

  Uiteindelijk ga je minder effectjes hebben en een lagere resolutie, maar inhoudelijk wel nog altijd hetzelfde spel. Net zoals op die minder krachtige PC/laptop.
 • @HanTheMan
  Ik ga absoluut voor de Series X, maar ik denk dat er heel veel animo zal zijn voor de Series S. En er wordt gedaan alsof de verschillen "gigantisch" zijn, maar er zijn nu ook genoeg mensen die met alle plezier op een reguliere Playstation 4 of Xbox One spelen in plaats van de Pro of One X.
 • @HanTheMan
  Ik ga waarschijnlijk voor de PS5 maar met de geruchten over een nieuwe Fable zou een Xbox ernaast niet verkeerd zijn. Dan liever niet 2 keer diep in de buidel tasten maar een S serie halen.
 • @All

  Dus ouders die voor kinderen een console moeten kopen.
  Of als 2de console naast bijvoorbeeld een PS5.
  Dat zou inderdaad goed kunnen! ik ben erg benieuwd wat de verschillen nu daadwerkelijk zullen inhouden.
 • @HanTheMan
  Ik zou zeker een S in overweging nemen om eerlijk te zijn, als het een mooie prijs is. Geef vrij weinig om 4k of dat alles zo mooi mogelijk moet zijn op me scherm. Als het maar gewoon vloeiend loopt is alles goed. Moet eerst nog Final Fantasy XIV aangekondigd worden voor de xbox ;).
 • @ShadowhunterrX
  Helemaal met je eens dat als het maar vloeiend loopt (liefst 60fps) mij de graphics minder uit maken. Maar dat zou dus de reden voor mij zijn om een betere GPU te willen hebben.
 • @HanTheMan
  Na sterker hoeft niet zolang het systeem goed in balans is. Dat is al twee generaties niet zo.
 • @HanTheMan
  Ik ga voor de PS5 en de Series S ernaast denk ik. Geen zin om een hoog bedrag te betalen voor een systeem wat ik alleen gebruik voor de exclusives. Zou ook kunnen dat ik mijn laptop in combinatie met Xcloud ga gebruiken voor Microsoft games en Gamepass. Iets meer informatie zou fijn, duurt te lang! :)
 • Ik denk dat de mainstream gamer die cod en Fifa etc speelt hier genoeg aan heeft. Maar ik ben blij dat het komende event volledig aan first party games besteed lijkt te gaan worden.
 • Ik krijg echt medelijden met de communicatieafdeling van xbox. Wat wil je? Een xbox one. One S? One X?, Series S?, Series X?, Xcloud?, gamepass?, live gold? Gamepass for PC? Ultra?

  Mijn hemel…..
 • @DopieJopie1
  Hahaha ja. Ik denk dat ze dit zelf ook wel hebben ingezien ondertussen. Vandaar ook het 'Series' idee. Vanaf nu altijd gewoon een goedkope en een dure serie, later makkelijk te onderscheiden door er een cijfertje achter te plakken voor het volgende model, zoals Series X2 en S2, of iets in die trend.

  Anderzijds kom ik er net pas voor het eerst achter dat er naast de PS4 en PS4 Pro ook nog een PS4 Slim bestaat, geen idee onder welke steen ik heb geleefd.
 • Ik persoonlijk koop de series x. Maar altijd goed om een goedkopere versie te hebben. Ik sta dan ook enorm achter het xbox familie idee van Microsoft voor ieder wat wils de hardcore gamer en de casual gamer..
 • Ik ga ook altijd voor de beste versie, als ik dan toch een console koop, dan liever niet de mindere. Ik heb nu wel de normale ps4 en de XBOX One S, maar alleen omdat er toen nog geen betere versie bestond en ik geen geduld had om een jaar op de X te wachten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren