1. Gerucht: Sony heeft interesse in een Silent Hill-reboot en Silent Hills

Gerucht: Sony heeft interesse in een Silent Hill-reboot en Silent Hills

Sony, Konami en Hideo Kojima zouden stappen ondernemen

Sony zou volgens recente geruchten samen met Konami werken aan een Silent Hill-reboot, en Hideo Kojima zover willen krijgen om Silent Hills alsnog te maken.

Sony zou de Silent Hill-reboot in samenspraak met IP-eigenaar Konami via SIE Japan Studio van een reboot voorzien. De game zou al een jaar in ontwikkeling zijn met behulp van oudgedienden van de reeks Keiichiro Toyama, Akira Yamaoka en Masahiro Ito.

Daarnaast zou Sony zijn best doen om de relatie tussen Hideo Kojima en Konami te verbeteren. Kojima werkte aan Silent Hills voor Konami - waar de speelbare demo P.T. van is uitgekomen - voordat hij ontslagen werd bij de studio. Het project werd geannuleerd. Sony en Konami zouden Kojima nu "totale creatieve vrijheid" bieden om alsnog het spel te maken. De deal zou echter nog niet rond zijn.

De geruchten worden door twee verschillende bronnen gemeld: de insider AestheticGamer aka Dusk Golem, die zichzelf eerder heeft bewezen op het gebied van Capcom-geruchten, en de website Rely On Horror, waar men anonieme bronnen zegt te hebben. Beide projecten zijn echter nog niet bevestigd door Sony, Konami of Kojima Productions.

Silent Hill

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kom maar waar weer in met Kojima San, Meesterbrein, etc….
  • Zie liever Shinji Mikami de reboot oppakken eigenlijk
  • Hopelijk gaat Kojima overstag en maakt hij in ieder geval silent hills (met zijn genialiteit die hij keer op keer heeft bewezen, kan dat haast niet falen. Alleen al p.t. Was geweldig en dat was maar 5 minuten lang moet je nagaan als je die genialiteit 8 uur of langer kan mee maken. )
  • @Meta_coola en de rest

    Als je zo nodig elkaar wil uitfoeteren, doe dat dan ff ergens anders maar niet hier. Doedels!
  • Awesome nieuws!!! Hopelijk is het waar
  • Veel mensen vragen al jaren om een nieuw deel dus een slimme zet van Sony.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren