1. Gesealde Super Mario Bros. verkocht voor recordprijs

Gesealde Super Mario Bros. verkocht voor recordprijs

Kostte de koper 100.150 dollar

Er is een first run gesealde versie van Super Mario Bros verkocht voor 100.150 dollar. Volgens experts is dit een recordbedrag voor een enkele verzamelbare game.

De verkoop is vandaag aangekondigd door Heritage Auctions en is gekocht door drie heren; Muntendealer en game-verzamelaar, Rich Lecce, gamewinkeleigenaar, Zac Gieg en oprichter en mede-voorman van de verzamelveiling Heritage Auctions, Jim Halperin.

Mario Bros.

Het verkoopbedrag is hoger dan dat van de Mario Bros.-game die in 2017 werd verkocht. Deze veranderde van eigenaar voor meer dan 30.000 dollar en was toen de duurste game ooit verkocht. Waarom de nu verkochte versie zoveel duurder is zit hem in een kleine sticker. De versies die als eerste verkocht werden, hadden een kleine ronde sticker met het Nintendo-logo erop en waren alleen te koop in New York en Los Angeles tijdens de testlancering van de NES (Nintendo Entertainment System). Dit zorgt voor een flinke stijging in waarde.

De prijzen van verzamelbare games zijn niet meer volledig afhankelijk van hoe zeldzaam ze zijn. Er wordt tegenwoordig ook veel gekeken naar de geschiedenis van zo’n game. Daarom is Super Mario Bros. zo bijzonder.

De verkoper wilde anoniem blijven. Hij was niet actief op zoek naar iemand om het spel aan te verkopen, maar hij weigerde wel om een bedrag met minder dan zes cijfers aan te nemen. Deniz Khan, president van Wata Games, een bedrijf dat zich bezig houdt met het verifiëren van verzamelbare game-voorwerpen, geeft aan dat hij deze versie van Mario ziet als een van de meest significante op gamehistorisch gebied. “Ik heb altijd geloofd dat een game zoals deze met een gesealde Nintendo-sticker als eerste voor een miljoen zou verkopen”, aldus Khan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren