1. Gesloten lootboxes verwijderd uit PlayerUnkown’s Battlegrounds

Gesloten lootboxes verwijderd uit PlayerUnkown’s Battlegrounds

Vanaf 18 december niet meer beschikbaar

In een bericht van de ontwikkelaars wordt gemeld dat gesloten lootboxes van PlayerUnkown’s Battlegrounds volledig verwijderd worden uit de game.

Het huidige systeem zorgt ervoor dat de lootboxes die spelers met BP kopen willekeurig uitgedeeld worden waardoor sommigen een gesloten lootbox ontvangen. Deze kist heeft een sleutel nodig om geopend te worden maar die moet voor echt geld worden aangeschaft.

Vanaf 18 december hebben gesloten lootboxes die met BP zijn gekocht geen sleutel meer nodig om hem te openen. Mochten spelers tegen die tijd nog gesloten kisten in hun inventaris hebben, dan kunnen daar nog sleutels voor aangeschaft worden. Deze kisten worden dus niet automatisch van het slot gehaald wanneer de update komt.

PUBG

De nieuwe lootbox behoudt de handelswaarde die bepaald wordt op basis van het hoogste niveau item in de kist. Daarnaast is de waarschijnlijkheid van een item van hogere waarde gestegen, zoals het krijgen van een aantrekkelijkere skin voor je wapen.

Sujin Kim, medewerker bij het voorwerpen productieteam van PUBG: “Door feedback van spelers hebben we vastgesteld dat spelers steeds vaker niet meer genieten van het openen van de kisten zoals ze nu bestaan.” Daarnaast is ook de marktwaarde van de gesloten lootboxes op de ingame-markt meegenomen, maar deze zijn niet populair bij spelers en worden daarom bijna nooit verkocht op de ingame-markt.

Kim zegt dat het team lang en uitgebreid heeft nagedacht over deze beslissing. “We willen ervoor zorgen dat we uit de buurt blijven van verdienmodellen die fans niet tevreden stellen, vooral als ze een laag succespercentage hebben,” aldus Kim.

De gesloten lootboxes zijn vanaf 18 december niet meer beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren