1. Gigantisch gevecht tussen leven en dood in Fortnite

Gigantisch gevecht tussen leven en dood in Fortnite

The final showdown uitgelegd en beschreven

Het negende seizoen van Fortnite loopt alweer op z’n einde. Over twee weken begint het tiende seizoen van de populaire battle royale-game. Een groot evenement lag al een tijdje op de loer en zaterdagavond was het dan zover. De Fortnite-wereld werd opgeschud door een gigantisch gevecht tussen een robot en draak.

Spelers speculeerden al een tijd over het grote eindgevecht dat zaterdagavond plaatsvond. De wereld van Fortnite werd namelijk al enige tijd geteisterd door mysterieuze monsters, met de plaatsen Pressure Plant en Polar Peak in de hoofdrol.

Fortnite

Polar Peak

Tijdens het Unvaulting-event van Season 8 werden spelers de lucht in gelanceerd en zagen zij een vulkaan uitbarsten. Brokstukken zo groot als kometen vlogen in het rond en kwamen terecht in onder andere Polar Peak. Het plaatsje zelf is nog intact, maar de ijsberg onder Polar Peak is flink toegetakeld. Er zijn grote breuken te zien op de plek van impact en het lijkt erop dat de berg aan het afbrokkelen is. Vijf in-game-jaren gaan voorbij en met de start van Season 9 is er maar weinig verandering te zien bij de ijsberg. Maar schijn bedriegt.

De ijsberg lijkt volledig van slag te zijn. Het trilt, maakt geluiden en spuwt ijs uit de scheuren. Sinds de 9.10 content-update van 29 mei valt er een enorm monster te zien in de ijsberg. Op de plek van impact is zelf het oog te zien van het monster dat vastzit in de berg. Enige tijd later is te zien dat het monster ontsnapt is uit Polar Peak en de berg heeft verwoest. Enorme voetstappen op de map verklappen dat het wezen zich schuilhoudt in de zee rondom het eiland. Het wezen met de naam Cattus werd zelfs zwemmend gesignaleerd, met het kasteel van Polar Peak op zijn rug.

Pressure Plant

Met de start van Season 8 is er dus een vulkaan verschenen op het eiland van Fortnite, maar na de vulkaansuitbarsting aan het einde van het seizoen is hier nog weinig van over. In Season 9 is op de plek de nieuwe locatie Pressure Plant ontstaan. De plaats bevindt zich aan de binnenkant van de krater en ziet eruit als een soort booreiland dat de overige lava wegpompt. Weken gaan voorbij en er lijkt weinig te gebeuren bij de locatie, totdat er uit het niets een enorm robotbeen in de krater verschijnt. Pressure Plant blijkt geen onderzoekscentrum voor de lava te zijn, maar een robotfabriek! Een gigantische robot teddybeer genaamd Doggus wordt daar gebouwd en maakt zich klaar voor een groot eindgevecht.

The Final Showdown

Epic Games waarschuwde z’n spelers voor een groot evenement in Fortnite. Over het hele eiland waren posters met daarop de tekst “When Danger strikes, take the high ground!” en een afbeelding van een luchtplatform te vinden en telde een klok af naar 20 juli, 20.00 uur Nederlandse tijd.

Zaterdagavond was het dus zover. Om stipt 20.00 uur schijnen boven alle luchtplatformen in het spel waarschuwingstekens, waarna luide brullen volgden. Nabij Lazy Lagoon klimt een enorm wezen uit het water: Cattus. Het eenogige monster baant zijn weg naar Loot Lake en probeert de vault bij het meer te vernietigen. Na een paar goede stoten op de kluis te hebben gegeven wordt het beest beschoten door Doggus. De enorme teddybeer-robot is uit Pressure Plant gelopen en vuurt een aantal raketten op Cattus. Cattus is hier natuurlijk niet van gediend en schiet een soort groene laserstraal af op Doggus. De robot valt, krabbelt op en rent keihard op Cattus af. Met zijn vliegkracht lanceert ‘ie de draak de zee in.

Het gevecht lijkt voorbij te zijn als Doggus heldhaftig uit de zee het eiland op komt gelopen, maar niets is minder waar. Uit het niets springt Cattus uit het water en gooit hij Doggus op de grond. De robot incasseert een aantal flinke klappen en strompelt naar Loot Lake, waar hij ten val komt. Doggus kan maar net overeind komen en slaat de kluis bij Loot Lake stuk. Hieruit pakt het en soort krachtbron. Met zijn nieuwe kracht loopt Doggus naar Neo Tilted en stopt bij een stambeeld dat een zwaard blijkt te zijn. Als een soort Koning Arthur trekt Doggus het zwaard uit de grond en steekt hij Cattus door zijn hoofd. Het gevecht is voorbij.

Doggus doet nog een dansje en brengt een laatste saluut aan de spelers. De robot stijgt op en verdwijnt in de ruimte. Op de plek van impact ligt het skelet van Cattus met het zwaard door zijn schedel. In Loot Lake is een soort lichtbubbel boven de kluis te zien. Wat dit precies heeft te betekenen is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met het aankomende Season 10. Hou daarom goed InsideGamer in de gaten!

Check het epische gevecht hieronder!

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Ziet er nog best tof uit! Ik vraag me wel af: is het PVP gedeelte helemaal stopgezet tijdens zo'n evenement? Of kan men elkaar alsnog afknallen? Lijkt me vrij lullig om een eenmalig (?) iets als dit hierdoor te missen.
  • @Gaaiz

    Niemand kan elkaar neerhalen tijdens dit soort events, als het gedaan is wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren