1. Glitch in Super Mario 64 na 24 jaar opgelost

Glitch in Super Mario 64 na 24 jaar opgelost

Rook ziet er weer uit, zoals het moet

Een glitch in Super Mario 64 is 24 jaar na release gerepareerd. Modder zoinknoise heeft een patch voor de klassieke Mario-game uitgebracht.

Toen Super Mario 64 in 1996 uitkwam op de N64, zat er nog een fout in waar Nintendo overheen had gekeken. Door slechte formattering ontstond er een fout in de sprite van de rook die van Mario afkomt als hij in lava terechtkomt. Hierdoor zag de rook er anders uit dan het eigenlijk hoorde. De rook ziet er in de uitgebrachte uit als verschillende zwarte korrels in plaats van rookwolken die Nintendo eigenlijk wilde.

Modder zoinknoise heeft nu een ‘patch’ uitgebracht die rook naar de originele vorm herstelt. Screenshots van de originele rook en de herstelde rook zijn hieronder te bekijken. Deze patch is alleen beschikbaar voor de pc.

Super Mario 64
Super Mario 64

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren