1. God of War domineert D.I.C.E. Awards

God of War domineert D.I.C.E. Awards

En nog meer nieuws over de D.I.C.E. Summit

De Game God of War heeft tijdens de 22e uitvoering van de D.I.C.E. Awards de Game of the year-award gewonnen. Dit is niet de enige prijs die Sony Santa Monica in de wacht heeft gesleept. God of War is in totaal met negen awards naar huis gegaan.

Naast God of War was er maar een andere game die meerdere awards won. Dat was de geliefde platformer Celeste. Deze ging naar huis met de Outstanding Achievement for an Independent Game-award en de Action Game of the Year-award.

Verder heeft de bekende battle royale-game Fortnite de Outstanding Achievement in Online Gameplay-award in ontvangst mogen nemen en heeft Rockstars Red Dead Redemption 2 de Outstanding Technical Achievement-award mee naar huis mogen nemen. Dit was wel de enige award die de ontwikkelaar ontving.

God of War

Daarnaast heeft Bonnie Ross, vicepresident van Microsoft en hoofd van 343 Industries, de Hall of Fame-award gewonnen. Ross overziet de Halo-series en promoot STEM actief om diversiteit binnen de gamewereld te bevorderen, vooral als het op vrouwen aankomt.

Bij het evenement waren meerdere presentaties te bekijken. Zo ook van keynote-spreker Shawn Layden, voorman van de SIE studios. Layden gaat in op hoe de technologie aan het veranderen is. “Tegenwoordig leest je oma haar boek op de tablet”, aldus Layden. Verder vertelt hij een hoop over hoe belangrijk kwaliteit en concurrentie zijn. Hij lichtte Nintendo in het speciaal uit. "Onderschat Nintendo nooit, we zijn allemaal sterker door hun inspanningen." Layden benadrukte ook dat Nintendo de bestverkochte console was in Noord-Amerika in 2018. Niet PlayStation.

D.I.C.E. Summit is een evenement voor en door ontwikkelaars en wordt jaarlijks gehouden. Check hieronder de rest van de dag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Zeer coole game. Zeker verdient.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren