1. Afwezige functies bij de lancering van Stadia bevestigd door Google

Afwezige functies bij de lancering van Stadia bevestigd door Google

Alles heeft een tijd

Een woordvoerder van Google heeft tijdens een Ask Me Anything-sessie (AMA) op Reddit bevestigd wat er allemaal niet aanwezig is bij de lancering van Google Stadia.

Volgende week lanceert de gamestreamingdienst van Google, maar de dienst beschikt lang niet over alle mogelijkheden die Google heeft beloofd tijdens de aankondiging op GDC 2019. Veel opties en mogelijkheden zijn vooralsnog theoretisch of verschijnen pas in 2020. Een woordvoerder van Google heeft in een AMA precies verteld welke functies en opties er vooralsnog niet op Stadia mogelijk zijn.

Hieronder vind je de lijst.

Google Stadia

 • Stream Connect
 • State Share
 • Crowd Play
 • Archievement-systeem
 • Het gebruik van al bestaande Chromecast Ultras
 • Family Sharing
 • Buddy Passes
 • Vertraging bij het leveren van de Stadia Controller.

Daarnaast werd deze week bekendgemaakt dat er bij de lancering van Google Stadia slechts twaalf games beschikbaar zijn. Zoals geldt voor bovengenoemde functies, verschijnen er wel nieuwe games, maar pas op een later moment.

"De manier waarop wij van plan zijn om verschillende opties beschikbaar te maken, is vergelijkbaar met de Google Search en YouTube hebben aangepakt: Het stapsgewijs uitrollen van van verbeteringen, opties en mogelijkheden op basis van jullie feedback", verhaalde de woordvoerder.

De woordvoerder gaat verder door uit te leggen dat het bedrijf altijd begint met de kern van de dienst en vervolgens aan een procedure begint waarin meer functies worden toegevoegd. Bij YouTube begon het met video's kijken en bij Stadia is het games spelen.

Klik hier voor alle informatie over Google Stadia op een rijtje

Google Stadia lanceert 19 november.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Een woordvoerder van Google heeft in een AMA precies verteld welke functies en opties er vooralsnog niet op Stadia mogelijk zijn.
  Hieronder vind je de lijst.

  Vertraging bij het leveren van de Stadia Controller

  We krijgen dus extra snel onze controllers.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren