1. Epic ontevreden over omzetverdeling Google Play Store

Epic ontevreden over omzetverdeling Google Play Store

Ontwikkelaars betalen 30% van de omzet uit aan Google

In een publieke statement laat Google weten dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor Fortnite met betrekking tot het uitbetalen van een deel van de winst aan Google voor het gebruik van de Play Store.

Ontwikkelaars die via de Play Store hun games willen distribueren moeten zich houden aan de voorwaarden die Google stelt, één zo’n voorwaarde is dat 30% van de omzet via de Play Store naar Google gaat. “Google Play heeft een bedrijfsmodel en factureringsbeleid dat ons in staat stelt te investeren in ons platform en tools om ontwikkelaars te helpen succesvolle bedrijven op te bouwen en tegelijkertijd gebruikers veilig te houden,” aldus een medewerker bij Google in een statement aan The Verge.

Gisteren werd bekendgemaakt dat Epic Games de populaire battle royale-game wilde distribueren via de Play Store. 9to5Google stelt dat Epic van plan was om te vragen of er een uitzondering gemaakt kon worden met betrekking tot de 30% voorwaarde voor ingame-aankopen. In een statement aan The Verge gaat Epic in op dit bericht.

fortnite

“Wij zijn van mening dat deze vorm van koppeling van een verplichte betalingsservice met een vergoeding van 30% illegaal is in het geval van een distributieplatform met een marktaandeel van meer dan 50%,” stelt Epic Games.

Google komt erop terug door te zeggen dat Epic Games, naar weten, wel de 30% betaald aan Apple. Fortnite is al zo’n anderhalf jaar beschikbaar op via de iOS App Store. Epic Games CEO, Tim Sweeney, vindt echter dat het percentage dat beide bedrijven vragen absurd is, hij stelt dat beide bedrijven monopolie hebben en dat het percentage dat gevraagd wordt volledig buiten proporties is, in verhouding met wat ervoor geboden wordt vanuit Google.

Epic Games Store vraagt zelf 12% van ontwikkelaars. Hiermee wil Sweeney ervoor zorgen dat er een betere balans en eerlijkere samenwerking komt tussen distributieplatformen en gameontwikkelaars. “Visa en Mastercard verwerken transacties gemiddeld voor 3 procent. Apple-, Google- en Android-fabrikanten maken enorme, enorme winsten uit de verkoop van hun apparaten en rechtvaardigen op geen enkele manier de 30%,” zegt Sweeney.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Epic Games doet me niet zo veel, maar het is leuk te zien hoe ze haar kont tegen de krib van de grote speldistributeurs gooit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren