1. Google hint naar onthulling eigen gameplatform

Google hint naar onthulling eigen gameplatform

A new challenger approaches

Google heeft een teaser trailer uitgebracht voor het uitbreiden van hun gametak. Het lijkt erop dat het bedrijf een eigen gameplatform gaat aankondigen.

De trailer toont een aantal veel voorkomende scenario's in videogames, zoals het springen uit een helikopter of het lanceren van een ruimteschip. Op dinsdag 13 maart om 19:00 uur houdt Google een persconferentie tijdens de Game Developers Conference. De persconferentie zal 'Google's visie op de toekomst van gaming' onthullen.

Een deel daarvan werd vorig jaar al onthuld. Toen deed het bedrijf Project Stream uit de doeken, de streamingdienst die net als Microsofts Project xCloud games speelbaar maakt op allerlei apparaten. Eind oktober kon een kleine selectie spelers Project Stream al testen in Google Chrome.

Ook gaan er geruchten dat Google met een eigen console komt. Het apparaat zou de codenaam 'Yeti' dragen, maar verdere details zijn nog niet bekend. Deze week werd dit gerucht versterkt toen een patent van een controller werd gevonden.

Op 13 maart vanaf 19:00 uur streamt Google de persconferentie live.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoorde dat er geruchten gingen dat ze samen met Sega werken aan hun console.. Ben eens benieuwd!
 • Dit gaat 2 kanten op. Dit wordt een non-event of een shake up van de hele game industry.

  De Apples, Amazons en Googles staan te springen om streaming gaming de toekomst te maken. Bij slagen zie ik Sony en Nintendo verdrinken of iig zwaar aanpassen met achterstand.
 • @Newgamessuck
  Nintendo heeft een zeer sterk merk en dat hebben we op allerlei fronten gemerkt, ook al ging het met de Wiiu slecht.

  Met Sony ben ik het met je eens. Ook al zijn ze met first party's sterk op het moment. Het zijn geen bekende namen bij het grotere publiek. Helpt ook niet dat Sony terug in hun 2006 arrogantie level is beland.
 • @ShadowhunterrX

  If you can't beat em, join em. Nintendo past wel bij apple. Of kan samen met sony een japans front vormen tegen de Amerikanen.

  Mocht Dit google ding echt serieus zijn kan ik me niet voorstellen dat het lang duurt voordat Apple en amazon ook komen.

  Heb het al vaker gezegd. Ik denk dat over 10 a 15 jaar die gaming industry er heel anders uitziet. Clouding kan de trigger zijn.
 • @Newgamessuck
  Ik betwijfel het. Ze zeiden 10 jaar geleden ook dat fysiek voorbij zou zijn bij de nieuwe generatie. Vergeet ook niet de power of the cloud bij de Xbox one release.
 • @ShadowhunterrX

  Ik koop al niks meer fysiek. Velen met mij. Veel gamers houden ook vast aan digitaal. Maar als je kijkt naar verkopen van digitaal zie je dat keihard stijgen, zowel bij Sony, Nintendo en Microsoft.
 • @Newgamessuck
  De digitale verkopen stijgen inderdaad flink, en ook ik koop bijna alleen digitaal. Dit is echter totaal iets anders dan streaming/cloud gaming natuurlijk.
  Mijn inziens moet de cloud vooral gebruikt worden voor AI van NPC's (vooral in multiplayer games), maar streaming zal voor de "echte" gamers niet de toekomst zijn. Vooral vanwege de inputlag van ~40ms.
 • @Gaaiz

  Inputlag kan verholpen worden over tijd, maar dat is wel een reden waarom het niet nu gaat gebeuren.
 • @Ardyn
  Met de huidige vorm van het internet is dat niet mogelijk. Er is geen "magische truc" om dat aan te pakken. Zelfs al staan de servers in Nederland, dan nog kom je niet onder de 30ms uit.
  Daarom zal dit in ieder geval de komende tig jaar een dienst zijn voor de casual gamer, maar nooit vervanging voor hardware in huis.
 • @Newgamessuck
  Leuk dat je vooral digitaal kies. Voor de consument zijn meerdere opties beter dan een digitale monopolie wat de bedrijven al te graag willen.

  Nu kan je lekker sharen, maar op het moment dat ze dat neermaaien. Dan hoor ik al veel mensen huilie huilie doen.
 • @ShadowhunterrX

  De ps3 was ook de laatste generatie volgens de "kenners"
  .
 • @Newgamessuck

  Apple gaat nooit meer iets met gamen doen, zij maakte een grotere console flop dan de CD-i van Philips.
  Amazon is er al….merk je veel van zeg…
  Google richt zich op streamen, gaat Microsoft binnenkort ook doen, en zal Sony ook gaan doen als het populair is, uiteindelijk ook Nintendo wanneer dit kan.
  Vergeet niet dat Nintendo zich richt op de handheld markt met de Switch, buitenshuis is er voorlopig nog geen internetsnelheid om AAA games te supporten.
  Streamen is vooral belangrijk om de mobiele markt aan te spreken, 3 miljard(mobile) tegen 300 miljoen(console). Dus stel, 700 miljoen extra gaan streamen, is dat behoorlijk veel extra omzet voor partijen.
 • @Ardyn
  Sony is de enige die dat op dit moment een draainde streaming platform heeft en niet andersom.

  Met Sony ben ik het met je eens. Ook al zijn ze met first party's sterk op het moment. Het zijn geen bekende namen bij het grotere publiek.

  Lol, hoe oud ben je als ik vragen mag? Heb je de PS1 wel meegemaakt?
 • Gelijk in de agenda gezet. Altijd leuk zulke aankondigingen!
 • Spannend, ik ben bang dat het weer een streaming dienst gaat zijn maar ik hoop toch stiekem op een leuk stukje hardware ;)
 • Ik ben benieuwd.
  Zal waarschijnlijk met streamen te maken hebben, en dat juich ik ook toe om de community van echte gamers te vergroten.
 • Ik ben benieuwd. Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met Google. Ik zou eerder gebruik maken van services van Sony of Microsoft dan van Google. Alleen als ze echt iets bieden met veel meerwaarde zal ik er gebruik van gaan maken.
 • 19 maart. 18:00. Journalist.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren