1. Google Play Pass is abonnementsdienst voor Android-games

Google Play Pass is abonnementsdienst voor Android-games

Google Play Pass lanceert deze week in de VS

Google komt met Google Play Pass, een abonnementsdienst voor Android-games en -apps.

Net als het vorige week gelanceerde Apple Arcade kost het 4,99 dollar per maand om lid te zijn van de dienst. Ook op Google Play Pass hebben geen van de games advertenties of in-game aankopen. Het verschil is dat geen van de games die Google Play Pass-abonnees kunnen spelen exclusief voor de abonnementsdienst zijn.

Daarbij gaat het niet alleen om games, maar ook om andere apps, zoals AccuWeather. Qua games komen onder andere Star Wars: Knights of the Old Republic, Terraria, Monument Valley en Risk beschikbaar. In totaal komen er zo'n 350 apps op te staan, die om de zoveel tijd worden ververst.

Abonnees kunnen Play Pass-titels herkennen aan een speciaal symbooltje bij de app in kwestie in de Play Store. Ook is er een apart tabblad waar alle content te vinden is. Net als bij Apple Arcade kunnen abonnees Play Pass delen met vijf familieleden of vrienden. De dienst werkt op Android-smartphones en -tablets en laptops.

Google Play pass lanceert ergens deze week in de Verenigde Staten. De dienst moet ook naar andere landen komen, maar Google heeft niet bevestigd welke landen dat zijn en of en wanneer de dienst in Nederland arriveert.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren