1. Google Stadia-presentatie met nieuwe games gepland voor donderdag

Google Stadia-presentatie met nieuwe games gepland voor donderdag

Bekijk de presentatie om 18:00 uur

Google houdt deze week nog een presentatie waarin nieuwe aankondigingen omtrent de gamestreamingdienst Google Stadia worden gedaan.

De presentatie vindt plaats op donderdag 6 juni om 18:00 uur Nederlandse tijd en is te bekijken via YouTube. Google noemt de presentatie de allereerste Stadia Connect, wat vermoedelijk lijkt op een Nintendo Direct of Sony's recente State of Play-uitzendingen.

Tijdens de Stadia Connect worden deze week aankondigingen omtrent lanceringen, game-onthullingen en informatie over de prijs gedeeld.

Google Stadia is een streamingdienst waarbij games direct kunnen worden gespeeld zonder deze eerst te moeten downloaden of installeren. Alleen een internetverbinding, controller en een apparaat als een tv met een Chromecast, laptop of smartphone zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de dienst. Dankzij verbeteringen in de datacentra van Google kunnen games in 4K worden gespeeld, en in de toekomst is ook 8K mogelijk. Tevens biedt Stadia veel mogelijkheden voor het delen van savestates en multiplayer.

Meer details over Google Stadia zijn te vinden in ons uitgebreide overzicht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

  • Ik ben nog erg sceptisch. Ik hoop op een sterk Sony, Microsoft en Nintendo. Dit kan een succes worden of weer zo een Google-project dat niet van de grond komt.
  • Je blijft altijd input lag houden. Laatst speelde ik remoteplay op de PS4. Zowel PC als PS4 bedraad internet.

    De lag is dan lager dan de Stadia. De meeste spellen vind ik dan onspeelbaar. Alle FPS, Sportspellen of vechtsporten kan je uit je hoofd zetten. Open World games werken aardig.
  • Heb er geen hoge verwachtingen van. Het zal wel iets heel simplistisch en casual zijn. Maar ik laat mij graag verrassen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren