1. Google organiseert keynote over games tijdens GDC

Google organiseert keynote over games tijdens GDC

In maart zien we misschien wel Google's nieuwe console

Google houdt een keynote tijdens de Game Developers Conference (GDC). Vermoed wordt dat het bedrijf hun gamestrategie daar onthult.

De zoekgigant heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een presentatie op woensdag 19 maart om 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur Nederlandse tijd). Er zijn geen details over de inhoud van de presentatie gedeeld, behalve de zin "Gather around" en een afbeelding met licht aan het eind van een donkere gang.

Google heeft vaker presentaties gehouden tijdens de GDC, maar in dit geval wordt de uitnodiging omschreven als "Google's aankondiging". Gecombineerd met de cryptische inhoud van de uitnodiging wordt verwacht dat Google een grote aankondiging gaat doen.

Google

Vorig jaar kondigde Google de eigen streamingdienst Project Stream aan, die het mogelijk maakte games te streamen via de Google Chrome-browser. In september ging Google een samenwerking aan met Ubisoft waarmee spelers Assassin's Creed Odyssey konden spelen in Chrome.

Volgens Kotaku is Google van plan een "agressieve" zet te doen door de streamingdienst in combinatie met eigen hardware op de markt te brengen. Geruchten wezen op een nieuwe console met de codenaam 'Yeti' waar de streamingdienst op kan worden gedraaid. Mogelijk gaat Google een Netflix-achtige dienst aanbieden, waarbij games kunnen worden gestreamd naar bijvoorbeeld pc's, smartphones, tablets en wellicht een eigen apparaat.

Het bedrijf wilde eerder al grotere stappen maken binnen de game-industrie. Volgens berichten was Google van plan Twitch over te nemen en was er zelfs al een overeenkomst voor 1 miljard dollar, voordat Amazon ze voor was. Google gaat de concurrentie aan met onder andere Sony, Microsoft, Amazon en Nvidia, die allen ook aan streamingdiensten werken.

De Game Developers Conference vindt van 18 tot 22 maart plaats in San Francisco.

Laura analyseerde wat Google kan betekenen voor de gamesindustrie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren