1. Google Stadia-ontwikkelstudio gesloten

Google Stadia-ontwikkelstudio gesloten

Bedrijf gaat zich richten op Stadia als platform

Google heeft diens interne ontwikkelstudio waar men games voor Stadia maakte gesloten.

Het bedrijf laat weten dat Google Stadia als een service wel blijft bestaan. Het gaat puur om de sluiting van de studio Stadia Games and Entertainment. De ontwikkelaar had nog geen game voor de dienst uitgebracht. 

Stadia Games and Entertainment had vestigingen in Los Angeles en Montreal. Er werken in totaal zo'n honderdvijftig mensen. De studio werd geleid door voormalige Ubisoft-werkneemster Jade Raymond. Zij vertrekt bij Google.

Google gaat zich richten op het doorontwikkeling van de Stadia-technologie. Het bedrijf wil met externe ontwikkelaars samen blijven werken om meer games naar het platform te brengen.

Via Google Stadia kunnen spelers via Chrome, Chromecast en smartphones games spelen zonder dat men daar speciale hardware voor nodig heeft of de games gedownload moeten worden.

Google Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit duurde nog lang voor Google. Ze hebben totaal geen lange adem met bepaalde producten en diensten. Dit is één van de redenen waarom veel mensen niet in Stadia investeerde. Je weet nooit wanneer Google er genoeg van heeft, omdat ze onrealistische doelen voor zichzelf gesteld heeft. Het moet een instant success zijn of anders wordt het gekilled.

  Dit is trouwens pas de eerste stap naar het volledig killen van de dienst. Ze zullen wel een compensatie gaan aanbieden als dat zover is.
 • Huh? Stadia was toch de Playstation killer? 😂
  Als je geen ervaring hebt in gaming is het niet mogelijk om even 1,2,3 succesvolle game studio's uit de grond te stampen.
  Microsoft lukt dat nog steeds niet, die koopt ze gewoon. En nu kunnen ze zich weer focussen op gamepass en Playstation als concurrent. Gaat Sony misschien ook wat meer haar best doen met ps now.
  Ben benieuwd wanneer Amazon de stekker er weer uit trekt en zich weer gaat focussen op online verkoop.

  "Cobbler stick with your reads" gevalletje.
 • @TommieNL
  Microsoft heeft een langere adem, hoewel ze denk ik ook wel een paar keer gedacht hebben om te stoppen.

  "Microsoft lukt dat nog steeds niet, die koopt ze gewoon."

  Sony heeft niet anders gedaan en ook Nintendo koopt studios en franchises.
 • @CerandoX.nl

  "Microsoft lukt dat nog steeds niet, die koopt ze gewoon."

  Die zin was ook met een kleine knipoog bedoeld. Maar dat is lastig over te brengen via tekst.
  Ik vind persoonlijk dat Microsoft erg goed bezig is de laatste tijd. En ben ook blij dat ze nog steeds in Xbox geloven. Denk dat als we alleen Nintendo hadden als Playstation concurrent Sony veel lakser was geweest.
  Volgens Jim Ryan staat er een "grote verassing" op stapel met PS Now. Dus ik ben benieuwd waar ze mee komen. Mag van mij wel richting gamepass. Hoewel ik persoonlijk niks te klagen heb met now voor €45 per jaar. (cdkeys)
 • @TommieNL
  Misschien was Nintendo dan wel nog steeds krachtigere consoles gaan maken. Je weet het niet.

  Persoonlijk zie ik liever dan Sony en Microsoft nog een grote vis vangen, dan de andere kapers die op de kust liggen. Die baart mij zorgen.
 • @CerandoX.nl

  Ja dat heb je een punt wat Nintendo betreft.
  Ik denk niet dat er nog veel kapers op de op de loer liggen.
  Het is praktisch onmogelijk om tussen Playstation & Xbox in te komen.
  Wil je dat voor elkaar krijgen moet je van hele goede huize komen denk ik.

  Ik had wel verwacht dat een gigant als Google ver had kunnen komen. Maar zoals jij al eerder aangaf denk ik ook dat het begin is van een langzame dood van Stadia.

  Dus als zelf een Google het niet voor elkaar krijgt of het niet eens probeert dan lukt het niemand. En gezien het succes van de Ps5 en xbox X/S blijven Sony en ms nog heel lang dominant op deze markt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren