1. LG oled-televisies krijgen ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now

LG oled-televisies krijgen ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now

In de tweede helft van dit jaar

Google Stadia en Nvidia GeForce Now komen later dit jaar naar de oled-televisies van LG.

Met beide streamingservices kunnen games gestreamd worden via een internetconnectie en hoeven er dus geen spellen gedownload te worden.

De streamingdiensten zijn op dit moment wel via externe apparaten op de populaire televisies van LG te gebruiken, zoals de Nvidia Shield en Chromecast. In plaats daarvan gaat het hier om apps voor de televisies waarmee de diensten direct gebruikt kunnen worden. Deze apps komen via het webOS van LG, een interface met diverse apps op de televisie zelf, beschikbaar.

Precieze releasedata voor de Stadia- en GeForce Now-apps zijn er nog niet, maar via een persbericht laat LG weten dat Stadia pas in de tweede helft van dit jaar verschijnt op de oled-schermen. Het is daarbij niet duidelijk om welke oled-modellen van LG het gaat - alleen de nieuwste televisies of ook oudere modellen.

De oled-schermen van LG vinden de laatste jaren gretig aftrek, ook bij gamers. Niet alleen bieden de schermen uitstekende zwartwaardes, er zitten ook diverse technologieën in de televisies gebouwd die interessant zijn voor gamers, waaronder een lage responstijd en sinds vorig jaar HDMI 2.1-ondersteuning. Later dit jaar verschijnen er nieuwe modellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Sinds vorig jaar ook in het bezit van een OLED (LG CX). Fantastische TV, maar toch wat dingen die ietwat tegen vallen:
  -VRR zorgt er voor dat hét speerpunt (de zwaardwaarden) over de zeik gaan bij gebruik van VRR/Freesync. Helaas ook met de laatste firmware. Ik hoop echt dat hier nog een fix voor komt, want VRR is een van de hoofdredenen dat ik de CX heb aangeschaft:
  https://youtu.be/Q5h1cvPApTQ?t=551
  -Door de gigantisch lage responstijden is "Judder" veel beter zichtbaar op 24fps content (oftewel zo'n beetje alle films/series). Dit is op te lossen door beeldverbeteringen als "Trumotion - Cinema Clear" aan te zetten. Maar helaas zie je dan toch af en toe kleine artifacten/haperingen in beeld. Ook 30fps games zullen meer judder geven. Maar eigenlijk is dit een luxeprobleem, want content met een hogere framerate ziet er véél strakker uit.
 • @Gaaiz Zelf in het bezit van een wat ouder model B6 en die ondersteund geen VRR maar ik ervaar hetzelfde probleem qua Judder! hierdoor moet ik elke keer weer wennen aan het spelen van een 30fps game.
  Nu ik een PS5 heb zet ik elke game waar het op kan op performance mode want dan is het ineens een feest (Demons Souls hmmm)
 • N
  @Gaaiz  Ik zag eerst mijn films in meerdere (kunstmatige) frames, maar dat zorgde voor flikkeringen in zwart/grijze scènes. Dus heb ik terug de originele framerate genomen en ik moet zeggen dat de oled-judder snel went. Het blijft wel zuur dat de technologie nog niet goed werkt.
 • En Android TV nog niet, apart.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren