1. 'Chromecast Ultra raakt oververhit door Stadia'

'Chromecast Ultra raakt oververhit door Stadia'

Chromecast wordt 'extreem heet'

Sommige Stadia-gebruikers melden dat hun Google Chromecast Ultra oververhit raakt door de dienst. Google zegt echter dat het probleem niet bestaat.

Sommige Reddit-gebruikers laten weten dat hun Chromecast Ultra eens of vaker uitviel tijdens het spelen. Bij het nader inspecteren van het apparaat bleek dat de Chromecast extreem heet was. Sommigen zeggen dat het gebeurt tijdens een lange speelsessie, terwijl anderen melden dat de ‘Chromecast niet in staat is om langer dan tien minuten een game te draaien’ voordat het apparaat oververhit raakt.’

Een community manager van Google heeft ondertussen op het probleem gereageerd en zegt dat oververhitting geen probleem kan zijn:

“We weten dat een vorm van hitte bij een apparaat zorgwekkend kan zijn, maar we kunnen bevestigen dat er geen oververhittingsprobleem is bij de Chromcast Ultra. Tijdens normaal gebruik (zoals kattenvideo’s kijken op YouTube) wordt het apparaat warm, maar werkthet naar behoren .

Het team heeft de hardware, dienst en games uitvoerig getest – inclusief lange Stadia- en videosessies – en er werd geen oververhittingsprobleem gedetecteerd.”

Google geeft echter geen reden voor waarom de Chromecast Ultra van sommige gebruikers uitvalt tijdens het spelen op Stadia.

InsideGamer kan bevestigen dat de Chromecast Ultra vrij warm kan worden tijdens het gebruik van Stadia, maar oververhitting is in ons geval niet voorgekomen.

Hier kun je vijf redenen om wel of niet voor Google Stadia te kiezen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Vind het ook bijzonder, want alles wat de Chromecast uiteindelijk doet is het beeld laten zien. Precies wat er ook gebeurt als je Netflix/YouTube/Spotify of wat ook dan voor diensten gebruikt.

    Het werk gebeurd juist achter de schermen.

    Maar goed, zal mij niets verbazen dat het apparaat gewoon teveel weggepropt is en geen warmte kan wegwerken daar door.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren