1. Google Stadia komt in november uit in Nederland

Google Stadia komt in november uit in Nederland

Founders Edition is nu te reserveren

Streamingplatform Google Stadia verschijnt in november in Nederland, België en twaalf andere landen.

De gelekte details van eerder vandaag blijken te kloppen. Voor 9,99 euro ontvangen spelers een abonnement genaamd 'Stadia Pro', waarmee ze in een resolutie van 4K en in 60 frames per seconde games kunnen spelen. Deze games moeten wel gekocht worden, maar er komen ook gratis titels beschikbaar. Elke maand worden er nieuwe games aan de line-up toegevoegd. Games spelen kan op televisie (via Chromecast), desktop en laptop (via een Chrome-browser), of tablet en Pixel-telefoon. Volgend jaar wordt het ook mogelijk om op andere smartphones Stadia te spelen.

Ook komt er in gelimiteerde oplage een Founders Edition beschikbaar voor 129 euro. Hierbij krijgen spelers een Chromecast Ultra om aan televisie aan te sluiten, een Stadia-controller (ter waarde van 69,99 euro, ook los te bestellen), Destiny 2 met alle uitbreidingen en een abonnement voor drie maanden. Daarnaast kan men dan ook drie maanden een vriend, vriendin of familielid lid maken van de dienst. In 2020 volgt de zogenaamde 'Base'-editie, een gratis versie van de streamingdienst waarbij gamers in 1080p kunnen spelen en per game een prijs betalen.

Er werden diverse games die op of kort na lancering lanceren op Stadia getoond. Naast het bovengenoemde Destiny 2 werd ook Baldur's Gate 3 aangekondigd. Verder werden games als Doom Eternal, Assassin's Creed Odyssey, Mortal Kombat 11, de moderne Tomb Raider-trilogie, Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, Dragon Ball Xenoverse 2, Football Manager 2020, Darksiders Genesis, Just Dance, Gylt (exclusief voor Stadia), The Crew 2, Borderlands 3, Final Fantasy 15, Rage 2 en Wolfenstein Youngblood getoond.

De Founder's Edition van Google Stadia is hier te bestellen. Een handige FAQ over de dienst is hier te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt allemaal heel erg interessant. Maar toch kijk ik voorlopig de kat uit de boom.
 • Zou ik het ook met mijn xbox one controller + Chromecast ultra kunnen spelen??

  Interessant om dan een keer een maandje te proberen.
 • @Eshura

  Da's een goeie, hopelijk man ik gewoon met mijn ps4 controller via tablet Google stadia gebruiken als dat kan is het idd wel de moeite waard om het een keer te proberen.
 • @Eshura
  Volgens het artikel op Tweakers.net kan dat met zowel een Xbox als PS4 controller. Ik vraag me echter af wat dat met de vertraging doet, want ik begreep dat de Stadia controller rechtstreeks met je router communiceert.
 • Vraag mij nu alleen af; Je wilt het proberen, dan kan je toch alleen destiny 2 spelen met je abbo van 10 euro? De rest moet je kopen? Niet erg veel proberen aan.
 • @Dutchy_d Edit: er wordt gemeld dat er meerdere games gratis worden. Welke dat precies zijn en voor welke je apart moet gaan betalen is nog niet duidelijk.
 • @MichelMusters Oké duidelijk. thx
 • @Dutchy_d Ja, van de games die je noemt is het tot nu toe alleen duidelijk, daar heb je helemaal gelijk in. Afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen dus.
 • @Dutchy_d

  Hoe kom je daar bij dat die abbo alleen voor Destiny is?
 • @DefenseForceNL

  Omdat alle 3th party titels moet je voor betalen op destiny na(bij launch dan)
 • @Dutchy_d

  Nee doe je zeg maar de bestelling nu dan krijg je destiny 2 met alle dlc er gratis bij. Dat heeft niks met de abbo van 10 euro per maand te maken.

  Wat precies in die abbo zit van 10 per maand is niet helemaal duidelijk, maar dat staat los van Destiny 2.
  De vraag is alleen welke games zitten er in die abbo. Als zelfs de nieuwste games erin zitten dan is het bijna te mooi om waar te zijn.

  Ergens zegt me dat er nog een addertje onder het gras te vinden is. Maar time will tell.
 • @DefenseForceNL

  Niet helemaal waar, dit staat op de stadia website;

  Extra gratis games worden regelmatig gepubliceerd: ja, te beginnen met Destiny 2, alle eerdere add-ons, Shadowkeep en Annual Pass

  Ik ben helemaal voor deze techniek. Maar hoe ik het nu zie is dat je 10 euro betaald voor heel weinig content. Wil je wel de content dan moet je de game nog eens loskopen met misschien een discount als je een pro abbo hebt.
 • @Dutchy_d

  Hmm als het 10 euro per game per maand zou wezen dan kunnen ze van mij naar het……
 • @Dutchy_d

  Voor de 10 euro pm, krijg je een x aantal gratis games (nog niet bekend welke, op destiny na) en de mogelijkheid om 4k - 60fps te streamen met daarbij 5.1 audio.

  Als je de base versie neemt, krijg je dus geen gratis games en kan je 1080p - 60fps streamen.
 • Ik vind het niet verkeerd eigenlijk. Alles staat en valt met de input lag hoe hoog die is of als die er is.
 • @DefenseForceNL
  Niet verkeerd? 10,00 per maand voor vrijwel niets, de games moet je kopen. Daarnaast komen er natuurlijk gratis games, maar we hebben nog geen idee wat. Dat is 120 euro per jaar en 580 euro in vijf jaar, plus een Chromecast Ultra (mocht je die niet hebben en een controller) Het is even duur of zelfs duurder als een console.

  PS5 en de nieuwe Xbox zullen betere performance hebben.
 • @CerandoX.nl

  Ja ik heb alles even rustig door gelezen en moet hier op terug komen. Ik dacht nog steeds dat het een netflix achtig iets was voor 10 euro per maand. Maar je moet de games ook nog eens kopen. Dus vergeet wat ik eerder heb gezegd.
 • @DefenseForceNL
  Nou ja het kan alsnog aantrekkelijk worden. Even afwachten.
 • Dus de games moeten gekocht worden, wat gebeurt er als ze er mee stoppen ben je dan al je games kwijt? Ik had persoonlijke liever een netflix idee gezien voor games dat dit. Ik kijk nog even aan wat er gebeurt
 • @wesnslay
  Goed punt, zoals ik het nu zie is er geen mogelijkheid om de games "offline" (dus op eigen hardware zonder streamen) te spelen. Je bespaart echter een hoop op een pc/console (en zelfs stroom), vooral op de korte termijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren