1. Google Stadia-lanceringstrailer toont toekomstige functies

Google Stadia-lanceringstrailer toont toekomstige functies

Release van Stadia ging niet bepaald soepel

Google Stadia is gister gelanceerd en dat ging gepaard met en lanceringstrailer. Ook is de release van Google's nieuwe gamestreamingsdienst niet bepaald vlekkeloos verlopen: Veel gamers die de Founder’s Edition hebben besteld, ontvingen niet op tijd hun code. Dit leidde tot grote frustraties bij de klanten.

De trailer lijkt bijna aan paranormale ervaring, met een winkelmedewerker die de klant mee neemt op een reis door het universum van de Stadia. Alle mogelijkheden en pluspunten van het gebruik van de Stadia worden nogmaals benoemd, zoals de mogelijkheid om het op bijna ieder scherm te spelen en dat er geen consoles meer nodig zijn. Een aantal van deze functies zijn echter nu nog niet beschikbaar.

De lancering van de Stadia ging niet zonder slag of stoot. Veel klanten die de Founder’s Edition van de Stadia bestelden, hebben nog geen e-mail ontvangen waarmee ze daadwerkelijk Google Stadia kunnen gebruiken. De Discord-server van de Stadia staat dan ook vol met klagende mensen.

Discord

Eén van de andere voordelen het bestellen van een Founder’s Edition, was dat de gebruiker een gebruikersnaam kon reserveren. Veel klanten melden echter dat deze gebruikersnamen al geclaimd zijn door anderen.

Google heeft inmiddels in de Discord, op Twitter en op Reddit gereageerd: "Onze excuses voor de late reacties. We weten wat het probleem is: een klein gedeelte van de Stadia-codes zijn in de verkeerde volgorde verstuurd. Hier is op gehandeld." Waarom veel Founders geen code hebben ontvangen, wordt door Google onderzocht en zal op die vraag nog terugkomen.

Op Twitter wordt via het officiële Google Stadia Twitter-account gemeld dat de codes ergens op 19 of 20 november binnen gaan stromen bij de Founders en dus niet op de eerste dag zoals eerder beloofd.

Ben jij nog niet zeker of je voor de Google Stadia moet gaan? Dan kan je hier redenen lezen om er wel of juist niet voor te gaan. En hier vind je alles wat je moet weten over de Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Snap dat er mensen zijn die hier iets in zien maar God wat hoop ik dat dit faalt. Laat mij maar gewoon om de zoveel jaar een console kopen met fysieke games ipv die streaming crap.
 • @Real13
  Ik heb niet zoveel tegen de dienst zelf, maar meer tegen het model. Een all-in abonnement was veel succesvoller geweest. Hoewel ik mij afvraag of dat goed was geweest, door de technische problemen. Het is meer iets om naast je console of PC en daar is het net allemaal iets te duur voor. Dit gaat Project xCloud hopelijk wel worden, hopelijk krijg je toegang tot xCloud met game pass. Daarnaast is PS Now dat al, een complementaire service voor je PS4 of PC.
 • Dit gaat faalen,…

  Ik zo gewoon console bij willen hebben
  1 gewoon leuk
  2 status
  3 CD en alles in (bijna) in beheerd
  4 nostalgie
 • @Darkempire

  De mainstreamgamer helaas niet….

  Over een jaar of 5 is dit het nieuwe 'normaal'. De FIFA, COD, Fortnite games only, gaan dan tegen jou zeggen, huh geld betalen voor een console? Doe normaal…
 • @DopieJopie1

  Dus over 5 jaar kunnen games praten? :p
 • @DefenseForceNL

  Haha ik kom niet meer bij van het lachen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren