1. Google test Play Pass voor Android

Google test Play Pass voor Android

Abonnementsdienst met games en apps

Google test momenteel Google Play Pass voor Android, een dienst die abonnees toegang geeft tot een selectie aan games en applicaties. Dit meldt Android Police.

Sommige Amerikaanse Android-gebruikers kunnen de dienst momenteel testen, die uiteindelijk 4,99 dollar per maand gaat kosten. Behalve 'premium games' krijgen abonees ook toegang tot allerlei applicaties, waaronder muziekapplicaties en fitness apps. In onderstaande afbeeldingen is al een aantal titels te zien, waaronder Stardew Valley, Limbo, Knights of the Old Republic, Monument Valley, Marvel Pinball, en Life is Strange.

Opvallend is dat Google zegt dat in-app aankomen zijn ontgrendeld, suggererend dat spelers geen microtransacties hoeven te doen. Gezien het type games dat Play Pass aanbiedt gaat het echter waarschijnlijk om grotere uitbreidingen of premium-versies van bepaalde applicaties. Google zegt 'honderden' applicaties aan te bieden voor een vaste prijs per maand. Er is ook een familie-versie beschikbaar.

Met Play Pass gaat Google concurreren met Apple Arcade, de mobielegamesdienst van Apple. Een prijs voor Arcade is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat deze rond de 5 tot 10 euro per maand ligt. Lees hier alles over de dienst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik geef nog wel eens wat eurie uit in de playstore dus vindt een dergelijke dienst niet verkeerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren