1. Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia

Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia

Voorlopig geen all-in-model

Google verkent geen andere verdienmodellen voor Stadia. Dat zegt vicepresident John Justice tegen The Verge.

In tegenstelling tot Project xCloud van Microsoft en PlayStation Now van Sony biedt Stadia geen all-in -model met bibliotheek aan games, maar kopen gebruikers deze los. Volgens Justice blijft Google voorlopig bij dit model, zodat het niet te dichtbij de concurrentie komt.

"We hebben gezien dat onze zelfverzekerdheid resoneert met spelers", legt hij uit. Geen dure hardware hoeven kopen is erg waardevol voor mensen. We hebben altijd gezien dat de optie om games 'a la carte' te kopen of via een abonnement te spelen belangrijk is. Mensen willen keuzes: sommigen willen één game kopen en deze zonder abonnement spelen."

Tot 1080p en 60fps is Google Stadia, los van de aanschaf van games, gratis te gebruiken. Voor hogere resoluties en HDR moeten gebruikers Stadia Pro aanschaffen, dat ook een bibliotheek aan games biedt.

Momenteel is Google bezig met de uitrol van Stadia voor iOS. Een op de webbrowser gebaseerde applicatie maakt het ondanks de regels van Apple mogelijk om games te streamen op het platform.

Cyberpunk Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Trekken aan een dood paard dit. Net als Amazon en Apple die ook opeens even de gamesindustrie komen bezorgen. Het is allemaal niet zo makkelijk en zeker als je met tech komt klootzakken dat niet nog niet kan tippen aan de consoles en PC's. Daarbij komt kijken dat ik zero reclame zie dat gericht is op de mensen die waarschijnlijk zouden happen, want wij gamers weten hoe de vork in de steel zit met dit soort meuk.
 • @SmartTies
  Het model van Amazon is voor uitgevers wel goed, ze kunnen zelf een abonnement aanbieden. Daarnaast kan iemand zelf bepalen of ze abonnement X of Y willen voor een bepaalde tijd.

  Het model van Microsoft en Sony is voor de spelers goed, je betaald een bepaald bedrag per maand en krijgt toegang tot veel games.

  Het model van Stadia is een combinatie van een abonnement (4K, Pro) en spellen kopen. Ik denk dat mensen huiverig zijn voor een nieuwe dienst van Google waarbij je spellen moet kopen, aangezien ze een historie hebben in het killen van nieuwe diensten. Als je een abonnement hebt en ze stoppen heb je niet het gevoel alles kwijt te zijn, hetzelfde als met Netflix.

  Eigenlijk lijkt het meest traditionele model van een console en games kopen het beste te werken voor nu, de PS5 is nog steeds populairder dan de Xbox. Persoonlijk ben ik wel voor het model van Xbox met GamePass gevallen en zie ik dit zelf ook als de toekomst.
 • @CerandoX.nl @CerandoX.nl Dat vind 'k persoonlijk het slimme van wat Xbox doet momenteel. Ze koppelen de beiden als optie aan elkaar zonder het aan elkaar op te dringen.
  Je kan een console hebben zonder te moeten streamen en je kan streamen zonder de console te hoeven kopen, maar samen is het wel het beste van beide werelden.
  Tijd zal uitwijzen of ze gelijk hebben.
 • Offtopic: Waarom zie ik bij dit artikel alleen maar cyberpunk plaatjes.
  Los van dat het er op uitkomt heeft dit toch niets met het artikel te maken?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren