1. Google werkt volgens geruchten aan spelcomputer

Google werkt volgens geruchten aan spelcomputer

Bedrijf zou enkele grote ontwikkelaars opkopen

Google is mogelijk bezig met een eigen gameplatform om het op te nemen tegen Sony, Microsoft en Nintendo.

Kotaku claimt dit gehoord te hebben van meerdere bronnen. Het bedrijf zou met meerdere uitgevers en ontwikkelaars praten om games op het platform te krijgen en zelfs grote aankopen binnen de industrie doen. De codenaam van de console zou 'Yeti' zijn.

Streaming zou een grote rol spelen bij het apparaat. Games zouden naar de console worden gestreamd, zodat er geen games hoeven te worden gedownload of fysiek te worden aangeschaft.

Google is al langer pogingen aan het doen een grotere rol te krijgen in de videogamemarkt. Zo wilde het in 2014 de streamingdienst Twitch kopen, maar Amazon was hen voor. Ook wilde het bedrijf een Android-console lanceren, verkrijgbaar met Amazon's Fire TV, maar dit is nooit gebeurd.

Volgens de bronnen praatte Google met diverse ontwikkelaars en uitgevers op de Game Developers Conference in maart dit jaar en op E3 een paar weken geleden. Het is echter nog niet officieel bevestigd dat Google daadwerkelijk aan een gameplatform werkt.

Google

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maakt mij niet uit als ze het doen maar ik heb zelf geen interesse in zoiets. Sony houdt mij tevreden.
 • @Hyuga-Gray Als Google zich gaat mengen in de industrie gaat dat sowieso ook impact hebben op Nintendo, PlayStation en Microsoft. De vraag is dan alleen nog hoe groot die impact. Zou best kunnen dat Google zou excelleren in streamingdiensten. Dat vraagt dan wellicht van vooral Microsoft en Sony to step their game up op dat gebied.
 • @Hyuga-Gray gewaagde uitspraak
 • @Hyuga-Gray
  Dju… :')
 • Als er een partij zich nog zou kunnen mengen tussen de grote 3, dan is t wel een bedrijf als Google, wat meer dan genoeg geld heeft om hier flink in te investeren.

  Ben benieuwd waar ze mee gaan komen (als ze überhaupt ergens mee gaan komen).
 • Let the games begin. Dit gaat een hoop beweging brengen in de industrie. Brengt Sony en Nintendo als jappen ook dichterbij elkaar.
 • Dit moet er komen. Alle drie slapen en Google kan ze wakker schudden. Sowieso gaat streaming op consoles belangrijk worden en Google heeft alle kennis en benodigheden om te slagen.
 • Interessant.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren