1. GOTY 2019 – Uitslag pc

GOTY 2019 – Uitslag pc

De top drie beste pc-games volgens de InsideGamer-community

Jawel, na alle stemmen te hebben gesteld is het tijd om de beste games van het jaar volgens de InsideGamer-community bekend te maken. Vandaag onthullen we de top drie pc-games van 2019!

Onderstaande games bevestigen het vermoeden dat sommigen al hadden: multiplatformgames zijn heel populair op pc. Wellicht komt dat door de huidige staat van pc-games, maar wellicht gewoon door de voorkeur van de bezoekers. Hieronder vind je in ieder geval de drie beste pc-games volgens onze community!

3. Planet Zoo

Gelukkig haalde één pc-exclusive wel de lijst, namelijk de fantastische dierentuinsimulator Planet Zoo. Iedereen die vroeger Zoo Tycoon heeft gespeeld weet wat er zo leuk is aan het onderhouden van een eigen dierentuin, en de keuzes die hierbij komen kijken. Frontier Developments, de studio die je wellicht kent van Planet Coaster, heeft de formule verfijnd met allerlei nieuwe elementen en bovenal de focus op de dieren zelf.

De ontwikkelaar wil gamers maar al te graag iets bijleren, waardoor de game uitpuilt van feitjes over elke diersoort. Dieren ogen en gedragen zich realistisch, wat spelers aanmoedigt om tijdens het spelen naast financiële overwegingen ook dierenwelzijn in acht te nemen. Bouw bijvoorbeeld een gigantisch complex met een overvloed aan natuur en een geringe hoeveelheid ramen, en de beesten hebben het naar hun zin. Tegelijkertijd zijn er tal van mogelijkheden om bezoekers tevreden te stellen en ze te laten genieten van de steeds uitgebreidere verzameling aan beesten in je park. En genieten, dat kun je in Planet Zoo.

Planet Zoo

2. Resident Evil 2

Het is knap dat een game die zo vroeg in 2019 verscheen zo bij mensen is blijven hangen. Resident Evil 2 is een uitstekende horrorgame die feitelijk de kern van de serie moderniseert en bewijst dat de franchise op z’n sterkst is als het minder draait om actie, en meer om spanning. De remake is tevens het schoolvoorbeeld van hoe je een klassieker moet behandelen en moderniseert de game op de juiste aspecten.

Het politiebureau en andere locaties van Resident Evil 2 zitten namelijk zo ingenieus in elkaar dat de game aanvoelt een soort Metroidvania. Puzzels sturen spelers van het kastje naar de muur, en hoewel de oplossing soms simpel is, zit de tocht vol gevaren van constant dreigende zombies. Als spelers eenmaal over de angst voor ‘gewone’ zombies heen zijn, komt Mr. X (Zombie-Arnold Schwarzenegger) de boel verstoren door je constant op te jagen. Het gebrek aan kogels en middelen maakt je als speler daarbij wanhopig, en dát is waar horror om moet draaien. Resident Evil 2 heeft deze tweede plek dan ook dubbel en dwars verdiend.

Resident evil 2

Star Wars jedi: fallen order

Deze eerste plek is verrassend, want de ontvangst van Star Wars Jedi: Fallen Order was niet unaniem positief. Toch stemden pc-gamers op InsideGamer massaal voor Respawn Entertainments tweede succesverhaal van 2019 en kun je zeker dit najaar niet om de game heen. Wellicht het beste aan Fallen Order is hoe het de essentie van de franchise begrijpt en alles – van de bliepjes van robots en zoemende lightsabers tot de prachtige planeten en ruimteschepen - Star Wars ademt.

Onder de Star Wars-saus schuilt een goede soulslike, die lightsabergevechten verheft tot een elegante dans, waarbij de progressie van hoofdpersonage Cal Kestis spelers steeds krachtiger laat voelen. Zijn progressie als Jedi vind je ook terug in het ontdekken van de wereld, namelijk wanneer onwijs toffe Force-krachten nieuwe paden openen en je op Uncharted-achtige wijze een nieuw deel kunt verkennen. Fallen Order is door bugs en andere problemen zeker niet perfect, maar IG-community zegt duidelijk: ‘I have spoken’.

star wars jedi fallen order

Dat is de top 3 beste pc games van 2019. Kom morgen terug voor de bekendmaking van de beste Nintendo Switch-games!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • “Wellicht komt dat door de huidige staat van pc-games, maar wellicht gewoon door de voorkeur van de bezoekers.” Nee, dat komt omdat pc-games altijd al een ondergeschoven kindje zijn geweest op InsideGamer. Ook ten tijde dat de Jelle hier de scepter nog zwaaide. Daarom dat de community een voorkeur heeft voor multiplatform (of omdat men die kent). Ik heb zelf in ieder geval voor geen enkele categorie gestemd, omdat ik verrassend weinig games van 2019 gespeeld heb.

  In ieder geval mooi dat Planet Zoo de top 3 gehaald heeft. Ik heb de game nog niet gespeeld, maar als het in de buurt van het niveau van Planet Coaster komt, dan is het denk ik terecht.
 • @Rutgie Pc-games zijn alles behalve een ondergeschoven kindje, maar zoveel pc exclusives zijn er gewoon niet meer. En daarnaast: hoeveel mensen hebben geld voor een dikke game-pc of laptop? Toch echt minder mensen die wel een PS4, Xbox One of Switch hebben. Maar dat maakt verder echt niet zoveel uit: we hebben een aantal freelancers met een dikke rig die games op kunnen pikken voor ons. En die doen dat met alle liefde. Maar als we een game kunnen laten reviewen die ook op een PlayStation uitkomt, dan is de keuze snel gemaakt.
 • @DMons Misschien is mijn bewoording wat te kritisch geweest, want ik bedoelde het niet op die manier. Ik wil jullie niet betichten van een voorkeur voor PS of Xbox. Wat ik wilde zeggen is de geringe aandacht voor niche-genres die je nog op de pc hebt. Ik ben het namelijk met je eens dat exclusiviteit op pc’s een stuk minder dan voorheen is. Ik noem een (grand)-strategy of simulatie, of de vele indies en isometrische rpg.

  Ik vind het jammer dat je in een soort reflex schiet die op mij overkomt alsof ik niet een opmerking mag maken over jullie keuzes. Nogmaals, ik snap de keuze voor PS, Xbox of Switch maar al te goed. Maar een dikke pc nodig hebben is een fout vooroordeel. Ik heb ook niet de dikste pc, maar speel daar verreweg het meeste op (ik bezit ook nog een PS4 en Switch). En waar heeft dat mee te maken? Dat games op de pc vaker in een uitverkoop zijn dan op de console. Zo kun je namelijk ook beredeneren.
 • @Rutgie Het is ook meer dat reviews en artikelen over pc-exclusives vaak niet goed worden gelezen. Niet dat we ze daarom helemaal niet moeten behandelen - af en toe maken we een round-up met parels die je wellicht hebt gemist of schrijft iemand een column over een pc-game die hij/zij tof vindt - maar de focus ligt gewoon meer op consolegames.
 • @Jack O
  Ik denk dat veel PC Gamers eerder op andere websites kijken en dat is ook helemaal niet erg.
 • @CerandoX.nl inderdaad!
 • @DMons
  Het platform met de meeste exclusives heeft dus niet zoveel exclusives meer? Haha, lekker bezig pik.
 • Vond Capcom een sterk jaar hebben. Ik speel zelf op de pc alleen maar Football Manager overigens. Planet Zoo lijkt me wel heel tof.
 • @DefenseForceNL Capcom gaat lekker inderdaad! Monster Hunter World was ook een hit.
 • @Jack O

  Ja Monster Hunter speel ik nog wekelijks denk wel mijn goty van 2019 overigens ook van 2018 haha.
 • @DefenseForceNL haha, nice!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren