1. GOTY 2019 – Uitslag Xbox One

GOTY 2019 – Uitslag Xbox One

De top drie beste Xbox One-games volgens de InsideGamer-community

Jawel, na alle stemmen te hebben gesteld is het tijd om de beste games van het jaar volgens de InsideGamer-community bekend te maken. Vandaag maken we de top drie Xbox One-games bekend!

De afgelopen jaren heeft het imago van de Xbox One langzaam een ommekeer gemaakt en kunnen mensen de console steeds beter waarderen. De kracht van de One X en de geweldige dienst die Xbox Game Pass is zijn enkele voorbeelden van hoe Phil Spencer koers heeft gewijzigd. Wat exclusives betreft viel het in 2019 helaas weer tegen, al is er één titel die ertussenuit sprong. En spoilers, gelukkig krijg die game ook waardering in de top 3 beste Xbox One-games volgens de IG-bezoekers!

3. Star Wars: Jedi Fallen Order

Maar eerst Jedi: Fallen Order, die eerder zelfs werd verkozen tot beste pc-game. Star Wars leeft duidelijk, logischerwijs ook door The Mandalorian op Disney Plus en The Rise of Skywalker in de bioscoop. Maar ook los van de hype is Respawn Entertainments eerste third-person actiegame een titel die de franchise absoluut eer aandoet. Dankzij een Dark Souls-achtig vechtsysteem – dat vanwege verschillende moeilijkheidsgraden zeer toegankelijk is – voelde een vechten met een lichtsaber nog nooit zo elegant en complex. Bijbehorende geluiden, vergezichten en prachtig ontworpen vijanden maken het plaatje helemaal compleet.

Tijdens E3 vonden media dat de demonstratie van Fallen Order de werkelijke game geen eer aandeed. Naast een Uncharted-achtige avonturengame bevat het namelijk ook Metroidvania-elementen die verbonden zijn aan de progressie die hoofdpersoon Cal Kestis maakt. Tot diep in het verhaal reikt de game spelers boeiende krachten aan, die allerlei nieuwe paden openen op verschillende planeten. Hoewel je er slechts wat skins en een paar poncho’s (het minst stoere kledingstuk ooit) voor terugkrijgt, is het gevoel van verkennen in Jedi: Fallen Order fantastisch.

star wars jedi fallen order

2. Call of Duty: Modern Warfare

Hoe lang is het geleden dat er een Call of Duty-game in je persoonlijke top drie stond? Bij ons in ieder geval lang, maar dit jaar bewees Modern Warfare dat de serie nog altijd relevant is. Modern Warfare is namelijk op veel gebieden een sprong voorwaarts, waaronder op het gebied van techniek. Dat zie je uitstekend terug in de campagne, die ondanks een matig verhaal vol patriotisme een aantal behoorlijk indrukwekkende missies kent. Het intense Operation Clean House had bijvoorbeeld nooit gemaakt kunnen worden zonder de huidige licht- en geluidtechniek.

Wat de multiplayermodus betreft is Modern Warfare veelzijdiger dan ooit. Ground War voelt als een waardige concurrent voor Battlefield en Gun Game blijft een spannende, korte strijd. De reguliere 6v6-maps zijn daarnaast het hoofdgerecht, al zijn sommige een beetje uit balans. Qua wapens en customization kunnen spelers helemaal losgaan en zelfs eigen wapens bouwen die officieel niet in de game zitten. Uiteraard wordt er nog een hoop gesleuteld aan de game, maar qua ondersteuning is Infinity Ward op de goede weg en in de eerste twee maanden heeft Modern Warfare genoeg indruk gemaakt om de tweede plaats op te eisen.

modern warfare

1. Gears 5

De enige Xbox One-exclusive die er dit jaar toe deed (R.I.P. Crackdown 3) bleek gelukkig een uitstekende game te zijn. The Coalition gaf zelf al aan dat Gears of War 4 wat veilig was en dat het vervolg daarom gedurfder zou worden. ‘of War’ schrappen uit de naam van de game was dr eerste stap, maar ook op het gebied van gameplay en verhaal is Gears 5 vooruitstrevender. Zo nemen spelers de controle over Kait Diaz, die eigenlijk een hele boeiende protagonist blijkt te zijn. Haar persoonlijkheid ontwikkelt zich gedurende de game en dankzij gevatte conversaties met onder andere Del in prachtige tussenfilmpjes, maar ook onderweg.

De gameplay bestaat grotendeels weer uit knallen – bijkomende setpieces tonen hoe prachtig de game is – maar stealth en verkenning maken het anders lineaire geheel een stuk gevarieerder. In de verschillende open werelden vinden spelers optionele upgrades voor de robot Jack, die op zijn beurt vechten een stuk interessanter maakt. Dankzij zijn handige vaardigheden is stilletjes aanvallen eindelijk een lucratieve aanpak, hoewel je onder de streep nog steeds heel wat intensieve vuurgevechten voert. En met een multiplayermodus die constant wordt aangevuld met waardevolle content is Gears 5 met recht de beste Xbox One-game van 2019 volgens de bezoekers.

Gears 5

Keer morgen terug voor de beste PlayStation 4-games!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hmmm.. geen van alle gespeeld, maar qua persoonlijke interesse staat deze lijst helaas ver bij mij vandaan.
 • Gears 5 is een terechte winnaar. 👍
 • Ik heb Gears 5 gespeeld. Vond ik leuk. Maar niet geweldig.

  SW jedi fallen order wel echt fantastisch. Voor mij GOTY.
 • Maar één noemenswaardige exclusive. Over de hele generatie genomen maar een handvol goede exclusives. Redelijk schandalig en ze moeten dit écht beter doen met de volgende generatie.
 • Erg genoten van Gears 5!!
 • In Gears 5 zit een missie waar hordes tegenstanders je aanvallen vanaf een bevroren meer terwijl jou robot probeert een lift te repareren. Erg intens en uitdagend stukje Gears was dat zeg ;)!
 • @Keesje_NLNL
  Dat was idd pittig,wat daarna kwam met die baas waar je het ijs van moest kapot schieten vond ik pittiger..
 • Gears 5 uitgespeeld met 2 vrienden op Xbox Live. Dat blijft echt zo'n toegevoegde waarde. We hebben echt veel lol gehad.

  Jedi Fallen Order was echt een positieve verrassing voor me, topgame.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren