1. Gran Turismo 7 keert terug naar de roots van de franchise

Gran Turismo 7 keert terug naar de roots van de franchise

Game moet ook elementen uit GT Sport overnemen

Gran Turismo 7 moet terugkeren naar de roots van de franchise.

Dat laat bedenker Kazunori Yamauchi weten in een interview met Octane, vertaald door Gematsu. Het vorige deel in de reeks, Gran Turismo Sport, legde de nadruk vooral op e-sports en online gameplay. "Sommige spelers vonden dat misschien bizar. We hebben er uiteindelijk 9,5 miljoen spelers mee gekregen, maar het verkocht niet meteen vanaf lancering goed - de waardering voor het spel groeide in de loop van de jaren."

Gran Turismo 7 moet het anders aanpakken. "In Gran Turismo 7 nemen we wel elementen uit Gran Turismo Sport over, zoals Championships, maar we keren ook terug naar de traditionele, volledige ervaring uit bijvoorbeeld Gran Turismo 1 en 4. Op die manier willen we de beste Gran Turismo aanbieden die mogelijk is. Fans van de oude games in de franchise gaan mogelijk nostalgie ervaren."

Gran Turismo 7 werd vorig jaar aangekondigd voor PlayStation 5. In een sizzle reel met PlayStation 5-games werd in eerste instantie in kleine letters gemeld dat het spel in de eerste helft van dit jaar uit zou komen, maar een nieuwe versie van de trailer werd online geplaatst zonder die releaseperiode. Een precieze releasedatum is dan ook niet bekend.

Gran Turismo 7

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben zelf meer een arcaderacer (als ik al racegames speel). Ik kan me van vroeger vaag herinneren dat vrienden van me (de autofanaten) zelfs 24 uurs races speelden in Gran Turismo. Geen idee of die herinnering ook klopt, of dat het bijv 3 uur was en dat ik er 24 uur van gemaakt heb. Anyway. Ik zou er geen zin in hebben.

  Toch heb ik wel een keer zin om weer een racegame te spelen. Burnout Paradise heb ik kortstondig gespeeld op de PS4, maar vond ik niks. Daarvoor is het al erg lang geleden dat ik een racer speelde. Volgens mij was het GRID voor de PS3. (Mario Kart niet meegerekend).
 • @Luigi1985

  Nee man, dat was echt 24 uur.. Dat wisselde vrienden en ik af door iemand telkens 2 uur te laten rijden en daarna de volgende persoon.. Zo konden we genoeg rusten…

  Wat een tijd was dat zeg.
 • @san5324

  Dan heb je t over GT4 want daar was de 24 uurs optie er voor t eerst. Gt2 had als langste 200miles Laguna Seca wat ik ooi had opgegeven omdat de stroom uitviel en ik m op pauze had staan vanwege rust na een rondje of 40…
  In GT3 had je nog een race die dubbel zo lang was maar nooit aan durven beginnen.
 • @xevulutionx

  Het was op de ps1 man, slapeloze nachten waren dat.

  Jong en onschuldig, waar is de tijd gebleven

  Edit : ik bedoelde grand turismo 2 op de ps1
 • @san5324

  Ja volgens mij deden vrienden van me dst ook met twee man. Toen we een jaar of 17-18 waren, gingen we regelmatig bij iemand thuis zitten wiens ouders gescheiden waren. Een vriend van me woonde met zn broer bij hun vader, maar die was altijd naar zijn vriendin. Konden we daar terecht. Iemand nam de PS2 mee, iemand anders de GameCube en zo zaten we er soms hele weekenden en vakanties van vroeg tot laat. Tussendoor ff eten en slapen thuis, af en toe ff voetballen.

  Toen werd er iig fanatiek GT (niet door mij), Soul calibur II en Timesplitters 2 gespeeld. En Mario kart uiteraard.
 • @Luigi1985

  En de 64 lol.
 • ik vind dit wel een goed idee ik heb GT sport en speel dat nog steed regelmatig
  maar als ik me goed herinner was de allereerst GT op de ps1 ook wel een pareltje
 • Laat maar komen, al hoop ik dat het driften zeer goed gaat ondersteund worden.
 • Laat maar komen! Ik weet nog dat als je over de CD van Gran Turismo 2 wreef, de lucht van burning rubber vrijkwam.
 • Ja op zich prima. Ze hadden t geluid eindelijk over het algmeen op orde dus hopelijk blijft men daar de aandacht aan besteden (was naar mijn smaak een probleem van gt4 en gt5). Qua besturing me erg met gt sport vermaakt, zeker met stuur. Hopelijk krijg ik wel dezelfde feel.
  Bij de oude serie vond ik t altijd wel lekker hoe compleet (of overcompleet sommige modellen, r34 ahum) de auto collecties waren. Forza heeft dat nu beetje overgenomen maar die blijven ook steeds oude licensies gebruiken dus zit je met oude modellen van talloze leuke auto's te rijden en vind je geen nieuwe of update .5 lci uitvoering van vele auto's. Met je eigen auto online verder rijden vond ik altijd erg leuk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren