1. Grand Theft Auto 5 is meer dan 140 miljoen keer verscheept

Grand Theft Auto 5 is meer dan 140 miljoen keer verscheept

Game had in 2020 het beste jaar sinds lancering

Grand Theft Auto 5 is wereldwijd in totaal meer dan 140 miljoen keer verscheept.

Dat heeft uitgever Take-Two Interactive aangekondigd tijdens het bekendmaken van hun cijfers van het derde fiscale kwartaal van het jaar. Het spel is daarmee volgens CEO Strauss Zelnick "een van de meest iconische titels die ooit is geproduceerd. Het spel blijft onze verwachtingen overtreffen."

Volgens Zelnick zijn er sinds mei 2020 meer exemplaren van Grand Theft Auto 5 verkocht dan in elk ander jaar, met uitzondering van 2013, toen het spel lanceerde. 

Grand Theft Auto 5 is beschikbaar op PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One en pc. Later dit jaar moet er ook een versie op PlayStation 5 en Xbox Series X en S verschijnen. Er komt ook een losstaande versie van GTA Online, de online multiplayer van GTA 5, uit.

Zelnick werd ook gevraagd of er mogelijk remasters van oudere Grand Theft Auto-games in de planning staan. "Dat is een geweldige en aanmoedigende vraag", zo antwoordde Zelnick, waarna hij geen bevestiging of ontkenning gaf. "Updates over ons releaseschema moeten van Rockstar Games komen."

Rockstar kondigde verder aan dat Red Dead Redemption 2 inmiddels 36 miljoen keer is verscheept en dat NBA 2K21 acht miljoen keer is verscheept. De tweede The Outer Worlds-uitbreiding, Murder on Eridanos, moet voor april 2021 uitkomen.

Grand Theft Auto 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'Het spel is daarmee volgens CEO Strauss Zelnick "een van de meest iconische titels die ooit is geproduceerd. Het spel blijft onze verwachtingen overtreffen."'

  Blaaskaak.
 • @PietS.

  nouja, 140 miljoen. Dan mag je best even op je borst kloppen.

  Zou ook betekenen dat het budget van VI wss erg groot mag zijn gezien de verwachtingen.
 • @Newgamessuck

  Natuurlijk mogen ze trots zijn bij Take-Two, maar van de zin 'een van de meest iconische titels die ooit is geproduceerd', uitgesproken door de CEO zelf, word ik toch wel een beetje kriegelig hoor…
 • @PietS.

  tsja, het is zo :). Iedereen kent het. 140 miljoe keer verkocht……..Het IP is huge. Als ik 10 iconische games moet noemen kan gta niet ontbreken.

  Maarja, iconisch, je kunt ook kibbelen over de definitie ervan en het oneens zijn.
 • @Newgamessuck

  Ik doel niet op het IP, maar op de game zelf. Net zoals dat de CEO daarop doelt met zijn uitspraak. Het voelt allemaal een beetje arrogant aan, als je het mij vraagt.
 • @PietS.

  Toch is het zo, iedereen kent het. De naam alleen al verkoopt al makkelijk miljoenen exemplaren. En GTA online is nog steeds 1 van de meest gespeelde online games van dit moment. Laat GTA 6 maar snel komen, want hoe graag ik GTA online nog speel, ik verlang wel naar een nieuw deel.
 • @LosPilotas
  Laat GTA6 maar snel komen?
  Je weet dat door het succes van deel 5 je langer hebt moeten wachten?

  Ik vond gta 5 een erg leuke game hoor. Maar het stinkt toch wel een aantal jaren naar zure melk wat constant verder is uitgemolken dat het ondertussen aan het fermenteren is en net zo meurt als Surströmming.

  Al die heruitgaven is ergens wel een schande…om er vervolgens nog eens een schepje bovenop te gooien met wederom een uitgemolken release…

  1 heruitgave snap ik nog wel. Maar om er nu weer een generatie sprong aan toe te voegen. 😓
 • @PietS.

  Zal, maar hij heeft niet ongelijk. Het is toch écht een van de meest iconisch titels ooit. Een ongekende klassieker. Ik ben zelf geen fan van de game en heb het niet eens uitgespeeld.
 • Iets met een koe en veel te veel melk!!!!
 • @rpenning iets met vraag en aanbod
 • Met de kameraden spelen we de online versie nog regelmatig. Nog steeds het spel waar we het meeste plezier mee hebben.
  Alleen,,,wat een gedoe om gewoon een paar racekes te doen of wat mini-games.
  Het creëren van playlists mag toch wat eenvoudiger in de volgende game.
 • Kansloos wanneer je hem zelf op een ijskast kan spelen.
 • @san5324

  Eens. Omgerekend in het zo'n 3.5M. per console, per jaar. Is dat nou zo heel bijzonder, wetende dat er ook nog een online gedeelte is dat nog steeds ondersteund wordt?
 • @PietS.

  Haha wow, van 140 miljoen verkopen tóch iets negatiefs kunnen vinden omdat het geen Nintendo productie is. Niet dat je berekening ook maar iets betekent, maar heb je bij die berekening ook de PS5 en XSX gedaan? Die zijn namelijk niet al die jaren uit.


  @san5324
  Maar niet op de Nintendo Switch!
 • @Rahl

  Zolang Nintendo games maar records verbreken ipv GTA 😂
 • @LosPilotas

  Waarom haal je Nintendo er nu bij? Dat doe ik toch ook niet… ;)
 • @Rahl

  140 miljoen is veel, begrijp me niet verkeerd. Het is de arrogante uitspraak die me tegenstaat. Verder beschuldigen jij en een andere enkeling mij er wel vaker van dat ik Nintendo overal bij zou halen, maar jij bent nu (en wel vaker) degene die dat juist doet. Je hebt mij nog met geen woord zien reppen over Nintendo, in dit topic.

  Verder gaat het over de jaren 2013 t(/m) 2021 en de X360, X1, PS3, PS4 & PC. Dus nee… De XSX en PS5 zijn hier niet bijgerekend.

  Verder heb ik ook een X1 en kan ik GTA V gewoon daar op spelen, mocht ik dat willen.
 • @PietS.

  Moet je zeker eens proberen, is een meesterwerk.
 • @LosPilotas

  Ik heb ‘m een jaartje of 5 geleden best wel en tijdje gespeeld op de PS4, bij een vriend. Een evt. GTA VI ga ik denk ik wel in huis halen.
 • @PietS.

  Betekent dat als jij niet over Nintendo begint wij dat ook niet mogen? En doe ik dat vaker? :P

  Maar inhoudelijk, hij is CEO van de uitgever. Dan mag je toch onwijs trots zijn? Ik vind dat nét even anders dan "wij van WC-eend"..

  Edit
  Je hebt het nu over de uitspraak, maar ik doel meer op het bericht van 3,5 miljoen afnames per jaar, per console. Wat trouwens alleen al echt bizarre cijfers zijn.. Je kunt er tevens van uit gaan dat de laatste jaren de game voor maar drie systemen goed weten te verkopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren